Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 05:37:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част (Прочетена 135088 пъти)
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
Отг: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част
«
Отговор #180 -:
декември 22, 2011, 10:25:16 »
emy,благодаря ти за отговора. Определили сме дата и сме капарирали доста неща вече. Много исках Алена да ми направи хороскоп за дата, но не ми се даваха 100 или 150 лв. беше забравих. Да добавя още едно суеверие и според църквата де, че сватба в събота е на нещастие и развод. Само това последното оказа влияние в избора ми на ден, защото първо решихме да е в събота, но след като разбрах, че е ден на мъртвите и повечето двойки се развеждат, се повлиях от това (истина или не) и смених датата да е в неделя. Но и за шаферките мисля да си го спазя, както и за букета да е един единствен и от естествени цветя.
Активен
alla
Професор
Публикации: 338
«
Отговор #181 -:
декември 22, 2011, 10:35:32 »
Момичета, имам няколко въпроса.
Първо- колко време отнемат приготовленията на булката. Прическа, грим и всички дреболийки?
Второ- до колкото разбрах самият ритуал е около 30мин.
И трето, което се сещам за сега
- може ли да ми кажете къде мога да видя работното време на залите?
А, и какво точно е welcome drink? Чаша шампанско на гостите докато ги настаняват и дойдем ние, така ли?
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #182 -:
декември 22, 2011, 11:00:19 »
alla относно приготовлениета на булката си зависи само от теб и строго инивидуално, зависи от прическа от грима, който си избрала, за колко време се облича роклята и т.н. Моя съвет е в някоя събота или неделя преди сватбата си направи една проба за теб - пробна прическа грим рокля и си засечи време. Ритуала в гражданското наистина е 30 мин. Но за работно време тряба да намериш телефон и да се обадиш.
Аз може и да се изказвам неподготвена, но в мойте представи welcome drink е нещо като коктейл с питиета и леки храни за гостите преди да се настанят в ресторанта или преди ритуала, но няма столове, а просто масички.
«
Последна редакция: декември 22, 2011, 11:04:05 от punk_girl123
»
Активен
alla
Професор
«
Отговор #183 -:
декември 22, 2011, 11:03:44 »
Ами аз намерих работното им време и на всички пише до 17.00. Това какво означава- че 17.00 започва последната церемония или, че тогава завършва? И има ли начин да е по-късно?
Активен
punk_girl123
«
Отговор #184 -:
декември 22, 2011, 11:05:29 »
най-добре звънни по телефона, пък и в някои градове предлагат изнесени ритуали с по-късни часове.
В пловдив последния час е 19:30 изнесен ритуал, а в зала 17:00 /час на започване/
Активен
alla
Професор
«
Отговор #185 -:
декември 22, 2011, 11:14:39 »
Благодаря, punk_girl123. Става въпрос на София. Ако трябва ще си платим за изнесен ритуал, но може ли да си е в залата. Т.е. да си платим за работа извън работно време, нещо такова. Изнесеният ритуал си е още едно утежняване на бюджета, а и ресторантът, който сме си избрали няма градина или допълнителна зала за такова мероприятие.
Аз със сигурност ще се обадя, но като съм чела колко са любезни може директно да ме отсвирят.
За да стане по-ясно да обясня какви са ми плановете. Ресторантът е на 5мин пеша от залата. Сватбата ще бъде през седмицата и за това искам ритуалът да е възможно най-късно. Искаше ми се да е от 18.00 след него малко снимки с гостите и 19.00 в ресторанта. Фотосесията ще е преди това.
«
Последна редакция: декември 22, 2011, 11:17:39 от alla
»
Активен
punk_girl123
«
Отговор #186 -:
декември 22, 2011, 11:16:57 »
аз предполагам, че няма да ти разрешат да е в залата ако не е в рамките на работното време, защото това си ангажира екип, а пък за изнесен ритуал идва само една жена с книга, чете си репликите и си тръгва! Но дано да греша!
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #187 -:
декември 22, 2011, 11:41:05 »
Цитат на: manuella в декември 22, 2011, 10:25:16
emy,благодаря ти за отговора. Определили сме дата и сме капарирали доста неща вече. Много исках Алена да ми направи хороскоп за дата, но не ми се даваха 100 или 150 лв. беше забравих. Да добавя още едно суеверие и според църквата де, че сватба в събота е на нещастие и развод. Само това последното оказа влияние в избора ми на ден, защото първо решихме да е в събота, но след като разбрах, че е ден на мъртвите и повечето двойки се развеждат, се повлиях от това (истина или не) и смених датата да е в неделя. Но и за шаферките мисля да си го спазя, както и за букета да е един единствен и от естествени цветя.
Вярно е, че в събота не е хубаво да се сключва църковен брак, но чак такова изказване, че повечето двойки се развеждат...Това по наблюдения ли го казваш или...Аз не мисля, че бракът ти зависи от това, в кой ден си се оженил!
alla, най-добре звънни по телефона на Пиротска 10 и там разпитай по-подробно. Много са мили, ще ти обяснят всичко. Не разбрах за кога плануваш сватба, но да знаеш, че за пролетта часовете са на привършване!
Още нещо в София изнесен ритуал се прави само след предварително подписване в залата. Изнесеният ритуал сам по себе си няма юридическа стойност.
«
Последна редакция: декември 22, 2011, 11:44:44 от veseto_87
»
Активен
punk_girl123
«
Отговор #188 -:
декември 22, 2011, 11:44:29 »
Съгласна съм с весето....те църквите разрешават и бракосъчетават в събота, камо ли пък това да е причина за развод!
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #189 -:
декември 22, 2011, 11:51:41 »
Споделям много популярно мнение, че не е хубаво да се бракосъчетаваш в събота. А на прима виста се сещам за 3 двойки разведени с брак в събота, но както и да е. Това не е важно, всеки сам си решава, а това, че някой църкви разрешават.... аз не бих искала да ме венчае такъв поп с меркантилна същност и толкова далеч от ценностите на християнството и се чудя тези, които са християни как може да се венчаят в ден забранен за венчавки от църквата, или може би са от тези "християни", които ходят на църква само по празниците....
Активен
punk_girl123
«
Отговор #190 -:
декември 22, 2011, 11:55:56 »
Аз лично съм атеист и ще имаме църковен брак само защото родителите държат, пък и си е хубав момент за сватбени снимки! Не претендирам да съм християнин, но и не съдя хората, които вярват!
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #191 -:
декември 22, 2011, 12:01:25 »
Момичета, дайте да не я отваряме пак тази тема за съботата
. Има я и в други теми - там е обяснено какво, защо и как
(де юре, църквата разрешава църковен брак само понеделник и неделя)
Ако говорим за чисто религиозно пояснение за събота, за хора, решили да сключат църковен брак, ето полезно инфо :
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/10/25/804632_curkoven_brak_-_samo_v_nedelia_i_ponedelnik/
http://www.nmitev.com/cyrkoven-brak-razresheni-dni.php
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #192 -:
декември 22, 2011, 12:05:22 »
Аз също не искам да споря, просто смятам, че изказването кой защо и кога се развежда е доста крайно! И не смятам по никакъв начин причината за развод може да е това, че църковният брак е сключен в събота!
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #193 -:
декември 22, 2011, 12:14:59 »
Цитат на: alla в декември 22, 2011, 11:14:39
Благодаря, punk_girl123. Става въпрос на София.
Аз със сигурност ще се обадя, но като съм чела колко са любезни може директно да ме отсвирят.
За да стане по-ясно да обясня какви са ми плановете. Ресторантът е на 5мин пеша от залата. Сватбата ще бъде през седмицата и за това искам ритуалът да е възможно най-късно. Искаше ми се да е от 18.00 след него малко снимки с гостите и 19.00 в ресторанта. Фотосесията ще е преди това.
Ала, обясняват по телефона, няма проблем,просто бъди любезно настойчива !
Мое мнение си е, но дори да сте в 17 часа,до 17.30 да е ритуала, до 17.45 да приемаш поздравления и снимки пред ритуалната, и после до 18.45 една фотосесия от час си е абсолютно нормална като времетраене. Ама ти си знаеш- в крайна сметка не пречи да ги питаш и за варианта с по-късен ритуал.
Активен
MilenaOga
Ентусиаст
Сключихме брак на 10 Септември 2011
«
Отговор #194 -:
декември 22, 2011, 12:20:29 »
Нашия църковен брак беше в събота
и на такива суеверия, че хората се развеждат аз лично не вярвам.
А Църквата ни беше на 5 мин. пеша от ресторанта. После В 18:30 дойде една жена от съвета за изнесения ритуал в хотела и се получи много удобно за всички наши гости и за нас самите.
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...