Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 02:29:07

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част  (Прочетена 134994 пъти)

rady17
Професор
Публикации: 377

« Отговор #150 -: декември 08, 2011, 12:49:46 »

Здравейте, на всички във форума

Прочетох и двете теми и разбрах че май месец явно ще бъде месеца на сватбите вкл. и моята. Това, което разбирам, е че всички бъдещи булки тогава, вече имат запазени часове за ритуална зала дори и ресторанти. А аз все още нямам нищо запазено и започвам да се притеснявам, че дата която сме избрали май ще я променяме (26.05.2012г.). От София съм и ритуалната, която искам е на Красно село.Казах на моя сладур, че трябва да започнем със запазването на зала ресторант и т.н. той ми каза, че е било рано.  diablo  beating   И не знам как да го убедя, че не е никак рано с толкова почивни дни.  cray

Активен
irena_popova
Професор
Публикации: 458

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: декември 08, 2011, 13:13:20 »

rady17 Добре дошла в клуба smile хихи нашата сватба ще бъде на 05.05.2012г., започнахме преди два месеца подготовката, преди месец си запазихме дата за гр. брак (благодарение на момичетата от тук), защото и аз си мислех, че има многооо време и това не е спешна работа, да ама не ! Когато отидохме нямаше часове точно за Красно село.....Съветвам те, ако искаш обади се да попиташ дали датата и часът са свободни,защото за нея има много желаещи. Успех !! Датата Ви е точно по баловете така, че според мен и мястото трябва да запазите  smile Успех с подготовката !
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #152 -: декември 08, 2011, 13:25:24 »

Здравейте, на всички във форума

Прочетох и двете теми и разбрах че май месец явно ще бъде месеца на сватбите вкл. и моята. Това, което разбирам, е че всички бъдещи булки тогава, вече имат запазени часове за ритуална зала дори и ресторанти. А аз все още нямам нищо запазено и започвам да се притеснявам, че дата която сме избрали май ще я променяме (26.05.2012г.). От София съм и ритуалната, която искам е на Красно село.Казах на моя сладур, че трябва да започнем със запазването на зала ресторант и т.н. той ми каза, че е било рано.  diablo  beating   И не знам как да го убедя, че не е никак рано с толкова почивни дни.  cray

Натоварените дати за сватби са последният уикенд на Април и началото на м.Май поради дългите Великденски пости. Към края на месеца няма да е толкова натоварено. Това което трябва да те притеснява е ресторанта, тъй като м. Май е месец на баловете. Освен че ще е пълно с абитуриенти, също така ще има и много хора които ще си поканят близките и роднините да изпратят абитуриента в ресторант. Въобще м. Май е най натоварен за ресторантите от към събития. В този ред на мисли моя съвет е да запазиш първо ресторанта, тъй като сватбените ресторанти със сигурност са по-малко от младоженците и абитуриентите през този месец. Успех give_rose   
« Последна редакция: декември 08, 2011, 13:28:24 от AIVEN » Активен
rady17
Професор

« Отговор #153 -: декември 08, 2011, 13:50:09 »

Момичета и момчета много Ви благодаря! give_rose

Изобщо не се бях сетила за баловете Май месец. Лелееееее направо съм го закъсала отвсякъде, като се има предвид, че вече ресторантите за абитуриентите са запазени. Е днес ще се наложи с моя сладур да си поговорим много сериозно по въпроса, като цяло не искам да правя компромис с датата  sad
« Последна редакция: декември 08, 2011, 13:52:45 от rady17 » Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: декември 08, 2011, 14:40:31 »

rady17, моят съвет е да запазиш от сега поне ритуалната зала. Всъщност и ртесторанта, защото тогава има балове и в ресторантите ще е лудница. Ако искаш звънни в бюрото, което е на Пиротска 10 и там попитай дали има още свободни часове за вашата дата. Успех и не чакай повече. smile
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399

« Отговор #155 -: декември 08, 2011, 16:13:14 »

rady17   welcome-2 обсъдете го с половинката, и предполагам, че когато разбере колко бързо свършват часовете май месец няма да му е рано  good почивните дни на май не са много, а и всички балове...  nea
запазването на обреден дом и ресторант са ви по-спешни, всичко останало може да го свършите бавно и спокойно по-натам  good
Активен
rady17
Професор

« Отговор #156 -: декември 08, 2011, 16:25:05 »

Благодаря за топлото посрещане и бързите отговори  give_rose

Скоро ще се похваля със запазен час в обредната зала!  Wink Party time
Активен
daisyto
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #157 -: декември 11, 2011, 20:05:52 »

ах, тези майски сватби smile
нашата сватба е също през май, на 05.05 Wink
имаме си запазени трите най-важни неща - ресторант, ритуална зала и църква yahoo Също си имаме и кумове и ди джей, сега по-спокойно ще събирам идеи за рокляяя yahoo
Активен
Hecate
Професор
Публикации: 441

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: декември 12, 2011, 01:52:02 »

Здравейте, тук може би имам нужда от съвет.
Моята сватба ще е на 10.06.2012г. Все още имам колебания относно часовете и тяхното разпределение.
Живеем в Дървеница, нашите, откъдето ще ме взимат също. Гражданското е запазено за 15:40 в Мусагеница. И аз исках Красно село, но уви младоженецът не му се разхождаше из София. Църквата още не е запазена, но сме се спрели на Св. Троица в Гео Милев. Ресторантът е Акорд и е резервиран, там можем да си определим с точност час и доста по-късно.
Място за снимки също не сме избрали, но ни се иска да е по път. Фотографката каза да си мислим и че има време.
Въпросът ми е, как да си организирам времето за фризьор, гримьор, взимане на булката, тръгване за гражданско, от колко да е църквата? Все пак ми се иска до 18:30-19 да стигнем в ресторанта.
Моля кажете мнения и булки, минали по този път, ориентир кое горе-долу какво време отнема?
Предварително благодаря.
Активен
rady17
Професор

« Отговор #159 -: декември 12, 2011, 12:06:36 »

Здравейте на всички  give_rose

Мога да се похваля със запазен ресторант час за ритуална и църква  yahoo Bravo

Hecate: Ние сме решили след ритуалната си отпускаме 1:30ч. до църквата и след това преди ресторанта 2 часа (относно чакането на гостите в ресторанта ми.... това си е нашия ден нищо няма да им стане, ако ни почакат). 
именно:
* ритуална-15ч (ритуала е около 20мин., след това поздравленията, малко снимки и тръгване за църквата).
* църква-16:30ч. 
* ресторант 18:30ч.

Относно фризьор, гримьор тя/той да дойде у вас да те направи (това ти спестява път) и трябва да се консултираш с тях, колко време ще им отнеме, за да си свършат работата спокойно и така ще прецениш, кога младоженеца ще може да те вземе теб   Wink   Дано съм ти била полезна и успех   good
« Последна редакция: декември 12, 2011, 12:15:15 от rady17 » Активен
irena_popova
Професор
Публикации: 458

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: декември 12, 2011, 12:30:41 »

rady17 Поздравления, че толкова бързо сте си резервирали smile
Какво стана с датата, остава ли Великден ? Кои места си резервирахте?
И ние сме стигнали до там...след малка почивка започваме отново с нови сили останалите неща smile
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #161 -: декември 12, 2011, 12:50:37 »

Здравейте, тук може би имам нужда от съвет.
Моята сватба ще е на 10.06.2012г. Все още имам колебания относно часовете и тяхното разпределение.
Живеем в Дървеница, нашите, откъдето ще ме взимат също. Гражданското е запазено за 15:40 в Мусагеница. И аз исках Красно село, но уви младоженецът не му се разхождаше из София. Църквата още не е запазена, но сме се спрели на Св. Троица в Гео Милев. Ресторантът е Акорд и е резервиран, там можем да си определим с точност час и доста по-късно.
Място за снимки също не сме избрали, но ни се иска да е по път. Фотографката каза да си мислим и че има време.
Въпросът ми е, как да си организирам времето за фризьор, гримьор, взимане на булката, тръгване за гражданско, от колко да е църквата? Все пак ми се иска до 18:30-19 да стигнем в ресторанта.
Моля кажете мнения и булки, минали по този път, ориентир кое горе-долу какво време отнема?
Предварително благодаря.
Близо до Вас има много хубава църква. Манстирчето в Младост, долу на реката. Храма миля, че се казваше Св.Илия.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: декември 12, 2011, 13:09:41 »

Свети Илия е, да.  smile Мъничка е черквата, но има дворче и атмосферата е много приятна. Има и къде да се паркира- зад блоковете, които са до входа на манастира. Сори ако съм вече много  Offtopic
Активен
rady17
Професор

« Отговор #163 -: декември 12, 2011, 13:32:03 »

rady17 Поздравления, че толкова бързо сте си резервирали smile
Какво стана с датата, остава ли Великден ? Кои места си резервирахте?
И ние сме стигнали до там...след малка почивка започваме отново с нови сили останалите неща smile

Мерси за поздравленията, а датата е 26.05.2012г. (тази дата си я набелязахме още септември)  smile
* ритуална - Красно село
* църква - Семинарията
* ресторант Горублянско ханче (бях на сватба там март месец и всичко беше повече от супер)   yahoo danceg
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #164 -: декември 12, 2011, 16:38:42 »

Може ли един съвет smile

Годеникът ми заминава за чужбина през януари и се връща месец преди сватбата (даже 20 и няколко дни).
Искам да ви попитам, според вас какво трябва да свършим с него преди да замине, че да не е твърде късно като се върне (тъй като има и празници и де факто се падат 2 чисти седмици май).

Значи дотук сме си платили за гражданско и сме (уж) избрали ресторант, който до седмица ще капарираме.
Костюм не смея да му търсим, че може да се върне напълнял   smile Пък и май първо аз трябва да избера рокля...
Имаме си кума, но мъж ми още мисли межу двама кумове lol)
Църква няма да имаме на самата дата.

Сещате ли се за какво може да ми е нужен? Принципно с кумата ще организираме всичко, той не дръжи да участва в избора на подаръчета, цветя и джунджурии smile Но все пак може да забравям нещо...

идеи? Мерси !
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: