Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 02:29:07
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част (Прочетена 134994 пъти)
rady17
Професор
Отг: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част
«
Отговор #150 -:
декември 08, 2011, 12:49:46 »
Здравейте, на всички във форума
Прочетох и двете теми и разбрах че май месец явно ще бъде месеца на сватбите вкл. и моята. Това, което разбирам, е че всички бъдещи булки тогава, вече имат запазени часове за ритуална зала дори и ресторанти. А аз все още нямам нищо запазено и започвам да се притеснявам, че дата която сме избрали май ще я променяме (26.05.2012г.). От София съм и ритуалната, която искам е на Красно село.Казах на моя сладур, че трябва да започнем със запазването на зала ресторант и т.н. той ми каза, че е било рано.
И не знам как да го убедя, че не е никак рано с толкова почивни дни.
Активен
irena_popova
Професор
«
Отговор #151 -:
декември 08, 2011, 13:13:20 »
rady17
Добре дошла в клуба
хихи нашата сватба ще бъде на 05.05.2012г., започнахме преди два месеца подготовката, преди месец си запазихме дата за гр. брак (благодарение на момичетата от тук), защото и аз си мислех, че има многооо време и това не е спешна работа, да ама не ! Когато отидохме нямаше часове точно за Красно село.....Съветвам те, ако искаш обади се да попиташ дали датата и часът са свободни,защото за нея има много желаещи. Успех !! Датата Ви е точно по баловете така, че според мен и мястото трябва да запазите
Успех с подготовката !
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #152 -:
декември 08, 2011, 13:25:24 »
Цитат на: rady17 в декември 08, 2011, 12:49:46
Здравейте, на всички във форума
Прочетох и двете теми и разбрах че май месец явно ще бъде месеца на сватбите вкл. и моята. Това, което разбирам, е че всички бъдещи булки тогава, вече имат запазени часове за ритуална зала дори и ресторанти. А аз все още нямам нищо запазено и започвам да се притеснявам, че дата която сме избрали май ще я променяме (26.05.2012г.). От София съм и ритуалната, която искам е на Красно село.Казах на моя сладур, че трябва да започнем със запазването на зала ресторант и т.н. той ми каза, че е било рано.
И не знам как да го убедя, че не е никак рано с толкова почивни дни.
Натоварените дати за сватби са последният уикенд на Април и началото на м.Май поради дългите Великденски пости. Към края на месеца няма да е толкова натоварено. Това което трябва да те притеснява е ресторанта, тъй като м. Май е месец на баловете. Освен че ще е пълно с абитуриенти, също така ще има и много хора които ще си поканят близките и роднините да изпратят абитуриента в ресторант. Въобще м. Май е най натоварен за ресторантите от към събития. В този ред на мисли моя съвет е да запазиш първо ресторанта, тъй като сватбените ресторанти със сигурност са по-малко от младоженците и абитуриентите през този месец. Успех
«
Последна редакция: декември 08, 2011, 13:28:24 от AIVEN
»
Активен
rady17
Професор
Отг: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра &
«
Отговор #153 -:
декември 08, 2011, 13:50:09 »
Момичета и момчета много Ви благодаря!
Изобщо не се бях сетила за баловете Май месец. Лелееееее направо съм го закъсала отвсякъде, като се има предвид, че вече ресторантите за абитуриентите са запазени. Е днес ще се наложи с моя сладур да си поговорим много сериозно по въпроса, като цяло не искам да правя компромис с датата
«
Последна редакция: декември 08, 2011, 13:52:45 от rady17
»
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
«
Отговор #154 -:
декември 08, 2011, 14:40:31 »
rady17, моят съвет е да запазиш от сега поне ритуалната зала. Всъщност и ртесторанта, защото тогава има балове и в ресторантите ще е лудница. Ако искаш звънни в бюрото, което е на Пиротска 10 и там попитай дали има още свободни часове за вашата дата. Успех и не чакай повече.
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399
«
Отговор #155 -:
декември 08, 2011, 16:13:14 »
rady17
обсъдете го с половинката, и предполагам, че когато разбере колко бързо свършват часовете май месец няма да му е рано
почивните дни на май не са много, а и всички балове...
запазването на обреден дом и ресторант са ви по-спешни, всичко останало може да го свършите бавно и спокойно по-натам
Активен
rady17
Професор
«
Отговор #156 -:
декември 08, 2011, 16:25:05 »
Благодаря за топлото посрещане и бързите отговори
Скоро ще се похваля със запазен час в обредната зала!
Активен
daisyto
Любопитен
Публикации: 27
«
Отговор #157 -:
декември 11, 2011, 20:05:52 »
ах, тези майски сватби
нашата сватба е също през май, на 05.05
имаме си запазени трите най-важни неща - ресторант, ритуална зала и църква
Също си имаме и кумове и ди джей, сега по-спокойно ще събирам идеи за рокляяя
Активен
Hecate
Професор
«
Отговор #158 -:
декември 12, 2011, 01:52:02 »
Здравейте, тук може би имам нужда от съвет.
Моята сватба ще е на 10.06.2012г. Все още имам колебания относно часовете и тяхното разпределение.
Живеем в Дървеница, нашите, откъдето ще ме взимат също. Гражданското е запазено за 15:40 в Мусагеница. И аз исках Красно село, но уви младоженецът не му се разхождаше из София. Църквата още не е запазена, но сме се спрели на Св. Троица в Гео Милев. Ресторантът е Акорд и е резервиран, там можем да си определим с точност час и доста по-късно.
Място за снимки също не сме избрали, но ни се иска да е по път. Фотографката каза да си мислим и че има време.
Въпросът ми е, как да си организирам времето за фризьор, гримьор, взимане на булката, тръгване за гражданско, от колко да е църквата? Все пак ми се иска до 18:30-19 да стигнем в ресторанта.
Моля кажете мнения и булки, минали по този път, ориентир кое горе-долу какво време отнема?
Предварително благодаря.
Активен
rady17
Професор
Отг: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра &
«
Отговор #159 -:
декември 12, 2011, 12:06:36 »
Здравейте на всички
Мога да се похваля със запазен ресторант час за ритуална и църква
Hecate: Ние сме решили след ритуалната си отпускаме 1:30ч. до църквата и след това преди ресторанта 2 часа (относно чакането на гостите в ресторанта ми.... това си е нашия ден нищо няма да им стане, ако ни почакат).
именно:
* ритуална-15ч (ритуала е около 20мин., след това поздравленията, малко снимки и тръгване за църквата).
* църква-16:30ч.
* ресторант 18:30ч.
Относно фризьор, гримьор тя/той да дойде у вас да те направи (това ти спестява път) и трябва да се консултираш с тях, колко време ще им отнеме, за да си свършат работата спокойно и така ще прецениш, кога младоженеца ще може да те вземе теб
Дано съм ти била полезна и успех
«
Последна редакция: декември 12, 2011, 12:15:15 от rady17
»
Активен
irena_popova
Професор
«
Отговор #160 -:
декември 12, 2011, 12:30:41 »
rady17
Поздравления, че толкова бързо сте си резервирали
Какво стана с датата, остава ли Великден ? Кои места си резервирахте?
И ние сме стигнали до там...след малка почивка започваме отново с нови сили останалите неща
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #161 -:
декември 12, 2011, 12:50:37 »
Цитат на: Hecate в декември 12, 2011, 01:52:02
Здравейте, тук може би имам нужда от съвет.
Моята сватба ще е на 10.06.2012г. Все още имам колебания относно часовете и тяхното разпределение.
Живеем в Дървеница, нашите, откъдето ще ме взимат също. Гражданското е запазено за 15:40 в Мусагеница. И аз исках Красно село, но уви младоженецът не му се разхождаше из София. Църквата още не е запазена, но сме се спрели на Св. Троица в Гео Милев. Ресторантът е Акорд и е резервиран, там можем да си определим с точност час и доста по-късно.
Място за снимки също не сме избрали, но ни се иска да е по път. Фотографката каза да си мислим и че има време.
Въпросът ми е, как да си организирам времето за фризьор, гримьор, взимане на булката, тръгване за гражданско, от колко да е църквата? Все пак ми се иска до 18:30-19 да стигнем в ресторанта.
Моля кажете мнения и булки, минали по този път, ориентир кое горе-долу какво време отнема?
Предварително благодаря.
Близо до Вас има много хубава църква. Манстирчето в Младост, долу на реката. Храма миля, че се казваше Св.Илия.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #162 -:
декември 12, 2011, 13:09:41 »
Свети Илия е, да.
Мъничка е черквата, но има дворче и атмосферата е много приятна. Има и къде да се паркира- зад блоковете, които са до входа на манастира. Сори ако съм вече много
Активен
rady17
Професор
«
Отговор #163 -:
декември 12, 2011, 13:32:03 »
Цитат на: irena_popova в декември 12, 2011, 12:30:41
rady17
Поздравления, че толкова бързо сте си резервирали
Какво стана с датата, остава ли Великден ? Кои места си резервирахте?
И ние сме стигнали до там...след малка почивка започваме отново с нови сили останалите неща
Мерси за поздравленията, а датата е 26.05.2012г. (тази дата си я набелязахме още септември)
* ритуална - Красно село
* църква - Семинарията
* ресторант Горублянско ханче (бях на сватба там март месец и всичко беше повече от супер)
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268
«
Отговор #164 -:
декември 12, 2011, 16:38:42 »
Може ли един съвет
Годеникът ми заминава за чужбина през януари и се връща месец преди сватбата (даже 20 и няколко дни).
Искам да ви попитам, според вас какво трябва да свършим с него преди да замине, че да не е твърде късно като се върне (тъй като има и празници и де факто се падат 2 чисти седмици май).
Значи дотук сме си платили за гражданско и сме (уж) избрали ресторант, който до седмица ще капарираме.
Костюм не смея да му търсим, че може да се върне напълнял
Пък и май първо аз трябва да избера рокля...
Имаме си кума, но мъж ми още мисли межу двама кумове
)
Църква няма да имаме на самата дата.
Сещате ли се за какво може да ми е нужен? Принципно с кумата ще организираме всичко, той не дръжи да участва в избора на подаръчета, цветя и джунджурии
Но все пак може да забравям нещо...
идеи? Мерси !
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12