Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 27, 2025, 23:21:38

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 11 -та част  (Прочетена 175195 пъти)

sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: юли 17, 2011, 08:25:21 »

Здравейте, с годеника ми обиколихме няколко хотела. Не знам ние ли сме много капризни, но във всеки имаше по нещо, което  не ни хареса. В х-л Империал има красива градина, но ресторантът е с нисък таван и някак се губи изискаността.
Х-л Санкт Петербург винаги е бил моят фаворит. Голямата зала е твърде голяма за нашата бройка гости. По- малкият ресторант, както бях писала по- рано е в г-образна форма и също има нисък таван. Не знам, но нас нисък таван, съчетан с ярък цвят като червено, ни кара да се чувстваме като в кутия. Изнесеният ритуал там също отпада, защото отцепвали малка част от плажа зад хотела. Не ни се нрави идеята, докато подписваме, около нас да има шумотевица и непознати хора.
Новотел Пловдив също отпадна, тъй като не ни харесаха нито ресторантите, нито градината. Обстановката в х-л Марица ни хареса, но са развалили градината и всичко наоколо е в строежи. Не искаме такава гледка на сватбеното си тържество.
Хресахме залата в х-л Лайпциг, но после, като се заприказвахме и двамата стигнахме до извода, че всъщност искаме цялостната обстановка да е изискана, а не само залата, което ни накара да проверим и в х-л Тримонциум. Там обстановката е хубава, гледката е голям плюс. В никой хотел нямаше такава гледка. Харесва ни и коктейл бара, който е точно пред ресторанта. Харесва ни и цялостния изглед на хотела. Единственият проблем е менюто. Другите хотели предлагат доста изискани основни ястия, а също предястия и следястия. Примерните оферти, които ни дадоха от х-л Тримонциум са за 35 лв. и 45 лв. Не включват алкохол, в по- евтината няма нито предястие, нито следястие, а в по- скъпата има само следястие, салатите са малки като грамаж. Знам, че менюто подлежи на корекция, но за тези цени, сравнени с менютата на другите хотели, ми се вижда малко това, което предлагат.
Сега се двоумим между х-л Санкт Петербург и х-л Тримонциум. Пропуснах да кажа, че в Санкт Петербург не разрешават внасянето на храна отвън, но за сметка на това менютата им са страхотни.
Има много време до сватбата, но  в някои хотели вече са започнали резервациите за месец май. Искаме до края на октомври да решим и да си капарираме ресторанта.
Активен
veninceto
Сватбар
Публикации: 150

Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: юли 17, 2011, 08:34:53 »

Sunset, И двата хотела са страхотни, тъй че който и да изберете няма да сгрешите smile Аз лично за себе си бих предпочела Санкт Петербург smile Успех в подготовката.
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: юли 18, 2011, 16:17:24 »

veninceto, аз също искам да е в х-л Санкт Петербург, но в големия ресторант. Разговарях с моя близка, която ми каза, че на нейната сватба е имало сто човека и са били в голямата зала. Гостите, които са включени в списъка ни са около сто, но ме съмнява да дойдат всички.
Активен
shampioni
Любопитен
*
Публикации: 20

www.shampioni.com

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: юли 18, 2011, 17:39:54 »

sunset, запазвайте смело Санкт Петербург големия ресторант и няма да се притеснаваш. и ние бяхме малко над 100 човека. НЕ беше празно всичко беше перфектно и гостите много доволни от цялата сватба. Успехче  Wink
Активен
Lovly
Любопитен
*
Публикации: 46

« Отговор #124 -: юли 18, 2011, 19:34:37 »

Здравейте, с годеника ми обиколихме няколко хотела. Не знам ние ли сме много капризни, но във всеки имаше по нещо, което  не ни хареса. В х-л Империал има красива градина, но ресторантът е с нисък таван и някак се губи изискаността.
Х-л Санкт Петербург винаги е бил моят фаворит. Голямата зала е твърде голяма за нашата бройка гости. По- малкият ресторант, както бях писала по- рано е в г-образна форма и също има нисък таван. Не знам, но нас нисък таван, съчетан с ярък цвят като червено, ни кара да се чувстваме като в кутия. Изнесеният ритуал там също отпада, защото отцепвали малка част от плажа зад хотела. Не ни се нрави идеята, докато подписваме, около нас да има шумотевица и непознати хора.
Новотел Пловдив също отпадна, тъй като не ни харесаха нито ресторантите, нито градината. Обстановката в х-л Марица ни хареса, но са развалили градината и всичко наоколо е в строежи. Не искаме такава гледка на сватбеното си тържество.
Хресахме залата в х-л Лайпциг, но после, като се заприказвахме и двамата стигнахме до извода, че всъщност искаме цялостната обстановка да е изискана, а не само залата, което ни накара да проверим и в х-л Тримонциум. Там обстановката е хубава, гледката е голям плюс. В никой хотел нямаше такава гледка. Харесва ни и коктейл бара, който е точно пред ресторанта. Харесва ни и цялостния изглед на хотела. Единственият проблем е менюто. Другите хотели предлагат доста изискани основни ястия, а също предястия и следястия. Примерните оферти, които ни дадоха от х-л Тримонциум са за 35 лв. и 45 лв. Не включват алкохол, в по- евтината няма нито предястие, нито следястие, а в по- скъпата има само следястие, салатите са малки като грамаж. Знам, че менюто подлежи на корекция, но за тези цени, сравнени с менютата на другите хотели, ми се вижда малко това, което предлагат.
Сега се двоумим между х-л Санкт Петербург и х-л Тримонциум. Пропуснах да кажа, че в Санкт Петербург не разрешават внасянето на храна отвън, но за сметка на това менютата им са страхотни.
Има много време до сватбата, но  в някои хотели вече са започнали резервациите за месец май. Искаме до края на октомври да решим и да си капарираме ресторанта.

А видяхте ли залите в Империал? Аз като ходих свободна беше само малката зала, защото в голямата имаше тържество, но това което видях като изисканост в малката зала много ми хареса. Ако датата ни беше сободна определно щях да се спра на Имеприал. Има големи панорамни прозорци с изглед към градинката, където може да се направи изнесения ритуал, много е красиво, а арката за ритуала е приказна. А и ако има дечица могат да си играят в градината, без да се страхувате, че може да изтичат на пътят или да им се случинещо. За менюто не знам, но не беше чак по 45лв.
О намерих и снимки:
Арката за изнесения ритуал:

Ето и изгледа от голямата зала

Това е малката зала

Абе ето ти цяла страничка със снимки, щом искаш изискано, смятам, че е много добър избор. Още съжалявам, че датата ми беше заета  :'( http://plovdiv.zavedenia.com/442/photos/

Такаааа а сега да попитам, момичета, днес бях в еди сватбен магазин. Намира се от ляво на централният ритуален дом, точно на ъгълчето, дадоха ми визитка, ама я загубих. А там имат разни красиво украсено бутилки, бутунери и разни такива. Исках да покажа няколко примирни украси за бутилки на годеника ми, но съм потурчила визитката и много ме е яд, защото няма да мога да отида до там чак до събота. Някой може ли да ми помогне? Ако ще е някаква помощ, за да се сетите кой е магазина, в него печатат лентичките на които пише имената на младоженците и датата, които се слагат на кошничките и подаръците. Ако някой го знае, и ми го каже как се казва много ще го обичам give_rose
« Последна редакция: юли 18, 2011, 19:36:39 от Lovly » Активен
sunset
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: юли 19, 2011, 16:29:35 »

Lovly, благодаря ти за обстойната информация. Бяхме и в х-л Империал. Крайното решение е сватбата да е в х-л Санкт Петербург. Остава да видим дали датата, която искаме е свободна и дали ще можем да се венчаем в църква. Ще направим резервацията до няколко дни. Ще изберем фотограф и оператор и ще стопираме за малко подготовката. По отношение на фотографа, колебаем се между Борислав Чепишев и Димитър Яков. За Д. Яков прочетох доста добри отзиви, но за Б. Чепишев има по- оскъдна информация. Вие какво ще кажете? Предполагам, че доста от вас са ползвали техните услуги. Фотографът и операторът са ни много важни и искаме да направим най- добрия избор.
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251

« Отговор #126 -: юли 20, 2011, 08:20:57 »

sunset , по мое скромно мнение и давамта са много добри. Който и да си избереш, няма да сграшиш  give_rose
Активен
Hypnose
Ентусиаст
**
Публикации: 126

« Отговор #127 -: юли 20, 2011, 22:13:35 »

Момичета,имаме ли в нашия град магазини за хубави перлени обеци?Би трябвало да не са скъпи,нали?
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: юли 21, 2011, 01:04:10 »

Момичета, списъкът изведнъж започна да расте. Оказа се, че има хора, които сме забравили да включим. Другата седмица ще запазим ресторанта и ще се срещнем с Димитър Яков. Видях снимки, които той е правил на една моя позната и много ми харесаха. С годеника ми решихме, че това е нашият човек.
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251

« Отговор #129 -: юли 21, 2011, 08:54:36 »

Момичета,имаме ли в нашия град магазини за хубави перлени обеци?Би трябвало да не са скъпи,нали?

Ако не се лъжа имаше един магазин, отстрани на Бингото, някъде до магазина на Глобул, беше .... но дали още е там, не съм сигурна....
За цени нямам идея
Активен
Hypnose
Ентусиаст
**

« Отговор #130 -: юли 24, 2011, 14:21:44 »

Ако не се лъжа имаше един магазин, отстрани на Бингото, някъде до магазина на Глобул, беше .... но дали още е там, не съм сигурна....
За цени нямам идея

Barboranke,благодаря за информацията,но аз в крайна сметка реших да не рискувам и да оставям за последния момент в България,затова тая седмица ще си потърся тук.

Момичета,какво става,много сме неактивни напоследък?Има ли новости при вас?Аз вчера си взех вече сватбените бонбониери и съм много щастлива.Станали са много красиви и съм сигурна,че ще се харесат на гостите.Взех си и чашите,които както бях писала по-рано са на Бохемия.Ще гледам тия дни да кача снимка в галерията за да ги видите ако ви е интересно.Купих си пак обувки,като вече се спирам,защото тези наистина много ми харесват.Сребърни сандали на висок ток са,а отгоре не мога да ви ги опиша,много са интересни.Във Вторник най-накрая си вземам и роклята вкъщи.Забравих да спомена,че купихме и костюма на младоженеца и обувки.Тая седмица ще си взема и бельото.И така,не остана,времето започна изведнъж да ми минава много бързо.Още малко и си идвам в Пловдив и се захващам с последните задачки,като за два дена смятам,че ще съм приключила с всичко.Исках да ви попитам вие от къде ще купувате алкохола?За гражданския ритуал какво трябва да се носи точно?А изследванията къде ще си ги правите?Знаете ли къде могат да ми изкарат нужните документи за сключване на граждански брак без да правим изследвания?
Хайде,разкажете и вие как ви минава времето?Предполагам,че и вие сте нетърпеливи като мен!Как вървят приготовленията?

lawyer,вие кое меню избрахте?А по коя схема ще са ви разположени масите?Аз все още се чудя как да украся масите на гостите....Дали да не сложа само балони,както е на едната снимка в сайта на ресторанта за да не стане претрупано?Мисля си,че от шишетата няма да се вижда много,много май ако има някаква украса.Ти решила ли си?
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354

« Отговор #131 -: юли 24, 2011, 15:14:51 »

Hypnose,
Браво, мила, че раздвижи темичката за Пловдив!! Наистина напоследък бяхме позатихнали smile Мисля си, че трябва да се организираме както ние си знаем и по някое време, като позатихне сватбената еуфория (моята сватба беше преди месец и да ви кажа честно ми липсва тръпката по организацията), да се вземем в ръце и да си направим една срещичка - "Младоженки 2011г. - Пловдив". Какво ще кажете? Ще е страхотно да си видим на живо, да споделим моменти от най-страхотния ден, да разгледаме снимки и да побъбрим  danceg
Така че, ако сте съгласни,действаме!!!
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: юли 24, 2011, 15:39:40 »

Аз съм "за".
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354

« Отговор #133 -: юли 24, 2011, 15:54:21 »

Супер!! Да видим дали ще има и други ентусиастки и ще се заемем сериозно с организацията  yahoo. Мисля, че наистина ще е страхотно да се видим!!!
Активен
Hypnose
Ентусиаст
**

« Отговор #134 -: юли 24, 2011, 16:36:57 »

Tonina,много хубаво предложение,но аз най-вероятно няма да имам възможност да присъствам на тази среща,понеже си идвам в България за малко и веднага след сватбата се връщам обратно!
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: