Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 08:33:41

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9  (Прочетена 169734 пъти)
 
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #405 -: октомври 10, 2010, 18:25:06 »

Гери много вкусни изглеждат smile
Аз също съм го правела тоя кекс само че немога и до ден днешен да направя тази тип "зебра".Уж стриктно изпълнявам последователно и бързо исзипването и на двете смеси но не ми става така.Смесват се

Дидка, идея си нямам защо не става аз по картинката действах. То и моите не станаха много зебрести ама квото такова.

На мен сега ми хрумна как да ги подобря. Изрязох им капачетата на мъфините, издълбах ги малко и ги напълних с бял и черен шоколад по същата технология като кекса и ги затворих пак с капачетата.
Голяма изненада ще е дали ще стегне шоколада:)
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #406 -: октомври 12, 2010, 09:05:05 »

Момичета, трябва ми изпитана рецепта за баклава. Намерих доста в нета, но са птотиворечиви относно печенето. Освен това се чудя дали може да сложа в плънката и стафиди или само орехи? Как правите вие баклава?
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #407 -: октомври 12, 2010, 09:19:00 »

И аз търся изпитана рецепта за същото!  pardon

Преди години се пробвах веднъж, баклавата беше почти ОК, но на мен ми дойдоха в повече олиото и сладостта на сиропа. Аз ще се пробвам освен това да я правя с подсладител тази година и да видим дали ще се получи нещо. Нареждам се на реда за рецепта, помагайте, момичета!  girl_wink

Не знам дали ви казвах, но вкъщи станахме големи почитатели на домашния хляб. Понеже се опитваме да ядем по-здравословно, го правим пълнозърнест и на мен досега все не ми харесваше вкуса, защото го сравнявах с белия. Онзи ден обаче си купихме пълнозърнесто брашно на Panino и хлябът стана страхотен. за първи път ми хареса толкова много. Та викам си да ви кажа наблюденията си, ако и вие правите домашни хлебчета.  smile
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #408 -: октомври 12, 2010, 10:35:08 »

Привеееет и от мен  cap
Момичета, търся си рецепти с тиква - има 2 цигулки и нямам идея сладки ли са и какво да правя с тях. Може сладкиш, може нещо солено - каквото и да е. Освен тиквеник, разбира се - за него първо се сетих, но май не ми се яде такова нещо.

И още нещо - как се правят пълнени печени ябълки имате ли идея - яла съм някъде, не помня къде. Нещо галета ли, орехи ли - с как точно ги пълнят  pardon
Активен
marchela
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 215


very happpyyyyyyyyyy


Моят сватбен албум

« Отговор #409 -: октомври 12, 2010, 10:52:40 »

бубка,
с тиква мога да ти предложа крем супа , много лесно става и е много вкусна (по поне за нас) като се сервира с крутони и олио от тиквени семки (незнам дали в БГ го има, тъмно зелено е на цвят) ама и без него може...
Аз я правя като задушавам  малко лук, след това нарязана на кубчета тиквата се вари докато омекне и след това пасирам с пасатор и слагам малко прясно мляко и малко течна сметана..и разбира се сол и черен пирер на вкус...може и чили ,зависи от тиквата понякога сладни малко...това е...ако искаш пробвай!!! girl_wink
« Последна редакция: октомври 12, 2010, 10:54:49 от marchela » Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #410 -: октомври 12, 2010, 11:07:43 »

Роси, мила, ето тази рецепта за печени ябълки ще се пробвам да приготвя аз тази седмица: http://www.kulinarno-joana.com/2008/11/stuffed-baked-apples/
От всички други рецепти, тази ми се видя най-хубаво обяснена.  smile

За тиква - аз си ползвам изпитаната рецепта - варена в тенджера и после запечена с мляко, яйца и захар на фурна или тиквеник - сладката баница с тиква и канела. И за двете използвам цигулки - баба ми каза, че това е най-сладкия сорт тиква.
В блога на Йоана иначе съм си харесала от много време и тази рецепта: http://www.kulinarno-joana.com/2008/11/stuffed-baked-apples/ .

Мисля, че и inaxastra правеше една добре изглеждаща супа с тиква, но не си я спомням. Ако се мярка наоколо, моля да се яви да я напише.  blum

П.П.Марчела, тази рецепта изглежда много вкусна. Ще я пробвам уикенда. Благодаря!  girl_wink
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #411 -: октомври 12, 2010, 11:10:30 »

Включвам се и аз набързо с една много вкусна рецепта за бързо сладко рулце.Може и да я знаете, но все пак ще я напиша.
БЪРЗО РУЛО
Необходими продукти:
4 бр.яйца
1ч.ч.захар
1ч.ч. брашно
1бр.бакпулвер
1бр.ванилия
1бурканче/250гр/ сладко/конфитюр

Разбърквате с миксер яйцата, захарта, брашното и добавените в него бакпулвер и ванилия.Изсипвате сместа в правоъгълна или квадратна тава.Аз няма затова го правих в тавата, която си върви с фурната.Пече се върху намазнена хартия за печене в предварително загрята фурна на 250градуса.Стойте близо  да печката, защото печенето не отнема повече от 10мин.
Когато е готово, се изважда от фурната, намазва се със сладкото и се завива бързо.Трябва да стане докато е още топъл блата, за да не напука..Поръсвате с пудра захар и хапвате..

Ми това..на нас много ни хареса..ако някой прави да каже после мнение  smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #412 -: октомври 12, 2010, 11:14:03 »

Тук сьм. Моята крем-супа е следната:

1 сьвсем мальк картоф (ако е по-голям при пасирането става глетаво)
1 морков
1 малка глава лук
1 парче тиква
няколко кестена (аз слагам от консерва) (може и без тях разбира се)

Всичко се сварява с малко сол. Пасира се с част от бульона и се порьсва с черен пипер.
Вьрху тази база могат да се добавят малко сметана или крутони, както е казала Марчелка.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #413 -: октомври 12, 2010, 11:17:08 »

А така. Имаме си две рецепти за супички с тиква. Чудно!  danceg

Агентче, аз два пъти за последната година пробвах да правя руло, че много го обичам, но и двата пъти не ми се получи. Единият път го препекох и се натроши, другият път не пръхна, макар да беше добре изпечен. После изрових триста тона рецепти да се пробвам пак, ама тц, не се престраших. Иначе Данитка пускаше много добре изглеждащо руло на снимка с рецептата, ама... аз я загубих. Сега освен да пробвам твоята.  pardon
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #414 -: октомври 12, 2010, 11:21:11 »

Аз мога да Ви кажа как правя баклавата.
За тиква-печена на фурна/не я варя предварително/,крем супа от тиква и морков,клин с тиква,баница с тиква.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #415 -: октомври 12, 2010, 11:37:01 »

Моля помагайте!!!
Дайте идея за някаква супичка без месо и да няма бобови.Благодарскооо!

Дени чудна рецепта с тези ябълки,ще взема да ги направя тези дни и без това  имам цял гооолям кашон
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #416 -: октомври 12, 2010, 11:47:10 »

 Деничка Звездичка,  ще стане..Само виж в каква тава ще печеш - да не е малка.Аз пекох в тавата от фурната, която не е малка и стана около 1 пръст дебело /зависи от пръста  funnytooth..но имам предвид нормално дебел блат.Та идеята ми е да избереш подходящата тава  good

А за супаа..Данитка, защо не направи един борш?..е, не знам дали го обичате де, но общо взето при борша слагаш каквото имаш..малко тип "чистя хладилника"..като с гювечетата  funnytooth
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #417 -: октомври 12, 2010, 11:53:10 »

Хихихихи, Дани, и аз съм като теб с кашона ябълки от вкъщи. Като ги донесохме вкъщи, само на ябълки бяхме станали.   pleasantry
За супи, аз се сещам само за разни зеленчукови крем супи - каквито зеленчуци имаш - вариш, после с пасатора ги минаваш, слагаш малко мляко или сметана, масло и готово. Аз обичам много тази от броколи, както и тиквички с картоф.

Гучи, моля те дай рецептата за баклава и за клин с тиква - аз гледах една баба при Звездев, но като видях, че слага ориз и тотално се стреснах.

За баницата с тиква, аз я настъргвам и я слагам като плънка със захар и канела в готови точени кори. Не я задушавам преди това, става чудна. Вие как я правите?

П.П. Агентче, аз преди време като студентка ядох истински борш, правеше го моята съквартирантка от Украйна и действително беше много вкусен, но тя слагаше и червено цвекло, което било ключово. Пък сега дори не знам продават ли някъде цвекло?
За тавата за рулото - ще пробвам така, добре. Като даваше рецептата за пицата в тази тава, се получи идеално, така че напълно ти се доверявам. Wink

Знаете ли откъде мога да си купя булгур?
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #418 -: октомври 12, 2010, 11:58:09 »

Аз да се включа че отдавна не съм smile
За баклавата давам рецепта, става страхотна и е постна тъй, че е идеален десерт за бъдни вечер smile
500г. готови кори
2чч орехови ядки(аз ги счуквам ба едро защото обичам да се усещат)
1 ч.л.канела
олио
За сиропа
2 ч.ч. захар( ако искате да е мн сладка може и 3)
3.ч.ч.вода
сока от 1 лимон

В намазнена тавичка нареждате по 2-3 кори, поръсвате с олио, канела и орехи и така докато свършат корите. Нарязвате с остър нож на парченца и печете до златничко.
Пригответе сиропа като го варите 10-15 мин да се посгъсти и когато изстине залейте изстиналата баклава, колкото по-дълго я оставите преди да я ядете, толкова по-добре, ако не ви се чака до другия ден, поне 3-4 часа
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #419 -: октомври 12, 2010, 13:26:37 »

Гери, моля те дай твоята рецепта! Мерси предварително!  give_rose

госпожица благодаря за рецептата, но мен ме интересува печенето по-специално, на каква температура, колко време и т.н. Другото ми стана ясно в общи линии от рецептите в нета. smile
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines