Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 27, 2024, 12:56:51

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9  (Прочетена 170167 пъти)
 
Дидка
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 450



Моят сватбен албум

« Отговор #375 -: октомври 08, 2010, 12:04:44 »

Я и аз да попитам по сръчните момичета тук които сътворяват чудеса smile
Моя мъж иска свински каренца а аз идея си нямам как да ги направя.Досега никога не съм готвела, а той даже има и претенции да са на скара  tease, но за момента тук имам само такава за сандвичи от малките.В другия ни апартамент имам но тя пък е тифлонова скара.Дано някой се включи и да ми даде изпитани рецепти за тия "каренца" smile
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #376 -: октомври 08, 2010, 12:18:12 »

Честно казано и аз нямам представа какви са тия каренца ,но ще ми бъде интересно ако някой знае да сподели рецептата ,за да я пробвам някой път. smile
Активен
Дидка
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 450



Моят сватбен албум

« Отговор #377 -: октомври 08, 2010, 12:42:15 »

Ми plamak_ аз като отидох на магазина и като поисках те ми казаха друго наименование ама какво беше я  crazy то е месо с мазно дълго като пържоли.
Незнам дали ме разбра правилно ето такова е с мазничко по него
http://photo-forum.net/sitepics/forum/2010-06/vpga2752.JPG
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #378 -: октомври 08, 2010, 12:57:50 »

Дидка, да не би да са шницели - има едни такива продълговато нарязани в Била и пише шницели на тях, незнам защо, не са от кайма.
За съжаление рецепта за на скара не мога да дам, то всъщност на скарата - освен някаква марина да им измислиш и така да ги изпечеш.
Иначе, аз такова месо правя или на лентички, запържвам в тъган и добавям от гъбените фиксове - става много бързо, може би 15-20мин. Или, ако имам повече време мариновам за час примерно в изцеден сок от 1 портокал, 1 лимон и 1-2-3 (колкото обичате) нарязани скилидки чесън, после слагам във фурна заедно с тази марина и пека.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: октомври 08, 2010, 13:05:46 »

Това са тънки свински филенца.По принцип са доста сухички и е хубаво преди това да са мариновани.Аз по принцип ги правя със гъбен сос.По принцип аз незнам каретата да е мазна.Има по края ивичка мазно но тя е мъничка и е точно както си показала на снимката.
Активен
Дидка
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 450



Моят сватбен албум

« Отговор #380 -: октомври 08, 2010, 13:08:24 »

Ми Гери, това което ми дадоха за "свински каренца" си има мазно по тях и нещо като ципа.Но гъби нямам в момента а в тоя вятър няма как да изляза с малката да купя.Нещо за на фурна?
Аз гледах и в твоя сайт ама там неможах да намеря нищо от тоя сорт.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #381 -: октомври 08, 2010, 13:11:59 »

Аз бих ти предложила да ги мариноваш и да ги изпечиш под фолио с картоф и морков-цели.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #382 -: октомври 08, 2010, 13:12:52 »

Гучи,бях те питала за рецепта за полента със синьо сирене?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: октомври 08, 2010, 14:06:49 »

ето това аз знам че е Свинско каре


Жуж не съм разбрала че ме питаш.Ами сварявам си качамака-овкусявам го с малко сол.След това го разстилам в тава на много тънко. не повече от един пръст.Изчаквам да изстине и режа на ромбове.Отгоре гарнирам със смокиня и синьо сирене.Смокините са пресни и обелени и нарязани на кръгчета а сиреното на резенчета.Забождам с декоративна виличка.Стамат като хапки и са много вкусни.Пробвала съм и да залея със сок от сладко от смокини но на мен специално в първия вариант повече ми допада.
Активен
Дидка
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 450



Моят сватбен албум

« Отговор #384 -: октомври 08, 2010, 14:10:53 »

Явно май аз немога да обесня, защото не е това което си показала Гери.Тия които взех са дълги повече от педя и са широки (тънки) може би колкото два пръста.Офф какви обеснения давам само ама немога да намеря точна снимка с нета.
Мй ще ги овалям в червен пипер, черен, олио, чубрица и сол и така ще ги опека.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #385 -: октомври 08, 2010, 14:13:54 »

Гучи,мерси,и качамака и синьото сирене са ми любими ,но не съм пробвала да ги съчетая,Ще се пробва определено
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: октомври 08, 2010, 14:15:12 »

Аз като пека или пържа свинско си го слагам да престои в марина от лимон ,портокал,мед, дафинов лист, черен пипер на зърна.По принцип го правя от единия ден за другия , но съм имала случаи и по няколко часа го държа само .После направо пържа или  пека става сочно и много вкусно.Ако ти върши работа използвай тази рецепта Дидка.
Активен
Vessi
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 340



« Отговор #387 -: октомври 08, 2010, 16:59:16 »

Свинските карета са месо от вътрешната рибица на прасето и по принцим са доста сухи /имат една мазна ципичка в края/ За това е добре да се марноват предварително като в маринатата има и мазнина.След това на много силна скара само да направят "джъз" и да се отбележат ребрата на скарата и месото да промени цвета си. Аз ги ползвам за мързеливи карета с гъби. Запържвам ги с малко лук , доливам вода да се покрият и варя 40 мин. след това добавям 300гр гъби ако имам и варя още 15мин. Разтварвм една готова губена крем супа на Маги и я мятам при месото за оше 10мин. Сервирам с картофено пюре .Да си оближеш пръстите:)
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: октомври 08, 2010, 19:34:43 »

Момичета трябва ми помощ , някой има ли рецепта на платки , че сега видях че моите са само с велекс , а нямам как да си намеря в по малко количество.Трябва ми изпитана рецепта за тортата за сватбата.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: октомври 09, 2010, 10:32:42 »

Да задам един тъп въпрос.Какво е велекс.Аз последната торта която правих я правих като използвах за основа сладкиша с майонеза който разделих на две а по средата сложих крем от тези готовите на доктор Йоткер дето само се разбиват.Отгоре я залях с шоколад за готвене разтопен с малко масло и украсих  с кокос и бонбонки.
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines