Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 28, 2024, 05:48:49

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9  (Прочетена 170295 пъти)
 
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #390 -: октомври 09, 2010, 15:53:26 »

То е като вид набухвател , който се съдържа във всички  кексове и рула които си купувате в магазините.
Активен
Дидка
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 450



Моят сватбен албум

« Отговор #391 -: октомври 09, 2010, 16:19:25 »

И аз за пръв път чувам за това нещо.
Благодаря ви много за предположенията, аз в райна сметка ги овалях в олио,червен и черем пипер, малко сол и чубрица, нарязах повечко лук, залях ги с малко вода, половин чашка бяло вино (защото такова имах) и соев сос и станаха чудесни щом моя мъж ги изяде всичките  tease
А за десерт правех кекс в микровълновата.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: октомври 09, 2010, 18:57:29 »

Дидка, винаги ми е било интересно как се готви в микровълнова. Ще се радвам да споделиш рецептата за кекса.

Ние вечеряхме малко по-различни яйца и за десерт печени ябълки.

Отивам в другата тема да споделя рецептата.

« Последна редакция: октомври 09, 2010, 19:04:46 от lionelsa » Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: октомври 09, 2010, 20:32:40 »

Здравейте кулинарки smile
Хубави неща сте поприготвили тези дни гледам..Ето какво ще споделя и аз с вас - правих лесно и бързо маслинено предястие.Смлях маслините,заедно с малко масло и ето какво се получи :)Доста вкусно е според мен.Отиде цяла франзела sad
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2061



Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: октомври 09, 2010, 21:00:06 »

Дидка , я сподели този кекс за микровълнова , звучи интересно  smile
Аз снощи правих сладкиш със сладко . Стана много вкусен .


Ето и рецептата (не е нужен миксер  good)
4 яйца се разбиват с 1 ч. чаша захар (ако сладкото/мармалада е много сладък може да се сложи по-малко захар , или никаква ) . Добавя се 1 бурканче сладко или мармалад и същото бурканче вода , 1/2 ч. чаша олио , 3 ч.чаши брашно + бакпулвер и 1 ч.л. сода . Тестото трябва да стане като за кекс, ако ви се струва рядко, добавете още брашно (аз сложих още почти 1/2 чаша ) . Аз добавих канела и орехчета . Изсипвате в намазнена и набрашнена тавичка и печете в предварително загрята на 180 гр фурна . Пече се до готовност, като се проверява с клечка . По желание поръсете с пудра захар
Активен
Дидка
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 450



Моят сватбен албум

« Отговор #395 -: октомври 09, 2010, 22:51:15 »

С удоволствие ще споделя рецептата smile
Продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар + 1 ч.ч. олио
1/2 (половин) ч.ч. прясно мляко + 2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер - пожелание настърган шоколад, стафиди или какао

Разбиваме яйцата, захарта, олиото и прясното мляко.Прибавяме брашното + бакпулвера, накрая слагаме настъргания шоколад (аз сложех какао).Сместа изсипваме в предварително намазнен и посипан с брашно съд (йенско стъкло - купа).Времето за печене зависи от мощността на микровълновата фурна,ако е 850W се пече от 6-8 минути, ако е по малко повече.Накрая се сиропирва с компот.

Нашата е 850W но аз този път го оставих 10 мин.(проверявам с клечка за зъби или с вилица дали е готов) и стана малко сухичък и го сиропирах с всичкия сок от компота.Ако го оставите без какао или настъргания шоколад става бял това да не ви притеснява, защото по принцип кекса във фурна става леко кафеникъв, а тоя си е направо бял.Аз затова му слагам какао.Изсипвам повече от половината смес, остатъка който остава разбивам с какао и го изсипвам в съда, като за целта с една велица разбърквам цялата смес за да може какаото да се слее с бялата.Накрая плодовете от компота ( използвам компот от праскови) ги режа на лентички и ги нареждам в/у кекса отгоре след като е поизстинал малко.Да отбележа не се пече на грил а на обикновеното затопляне.
За жалост нямам снимка да ви покажа, но става божествен.Стига да имам прясно мляко го правя през ден.Бърз и лесен сладкиш за непредвидени гости smile
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2061



Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: октомври 10, 2010, 08:55:30 »

Дидка , само да попитам с миксер ли трябва да се разбият продуктите ?
Активен
Дидка
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 450



Моят сватбен албум

« Отговор #397 -: октомври 10, 2010, 09:28:11 »

Ми аз с миксер ги разбивам, защото ми е трудно на ръка да разбия захарта
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: октомври 10, 2010, 11:58:41 »

Лелеее момичета...много вкусни и хубави неща сте сътворили...май ще крадна някоя друга идейка. pardon
А сега да ви покажа и моята прословута торта "Шарлота",която вчера направих за първи път сама!  
« Последна редакция: октомври 10, 2010, 12:00:47 от rosit@ » Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #399 -: октомври 10, 2010, 12:51:13 »

Изглежда великолепно тази торта, дай рецепта ако може.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #400 -: октомври 10, 2010, 14:20:23 »

За вечерята снощи правих купички от шоколад от сайта на Йоли.
http://yoli-www.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html

Опотих се , но добре се получиха:



Правих сьщо верин с козе сирене, сушени домати и кедрови ядки:



И мини-моцарели с чери-доматчета:



За N-ти пьт се убедих колко е трудно да се направят хубави снимки на ястие, не знам дали е от светлината, от апарата или от снимачката, но снимките винаги излизат ужасни, вьпреки старателната аранжировка GROAN

Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: октомври 10, 2010, 17:36:17 »

Леле момичета само като отворя темата и ми се завива главата от красоти и вкусотии. Bravo Убеждавам се че от българката по-добра домакиня няма и се радвам на момичетата в чужбина които не са загубили тва си качество а напротив. NO
Ето и един принос към темата от мен.

Взех рецептата от тук:
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alphabet=%D0%9A&id=1947

вместо в тава, направих мъфини и ги поръсих с стафиди.Матиас каза че били добре.

Има снимка в галерията ми.
Активен
Дидка
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 450



Моят сватбен албум

« Отговор #402 -: октомври 10, 2010, 17:39:46 »

Гери много вкусни изглеждат smile
Аз също съм го правела тоя кекс само че немога и до ден днешен да направя тази тип "зебра".Уж стриктно изпълнявам последователно и бързо исзипването и на двете смеси но не ми става така.Смесват се
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #403 -: октомври 10, 2010, 18:02:46 »

Инааааа,комплименти Bravo Bravo Bravo.Страхотни неща си направила,а тези шоколадови купички на Йоли са много ефектни ,отдавна им се каня ,но ми изглеждат доста труднички.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #404 -: октомври 10, 2010, 18:09:07 »

Мерси  blush

Абе лесни не са, ама биват. Малко трудно се работи с шоколада, че като го пипаш и се размеква. Просто трябва човек да има много време. Аз ги правих в петьк цял ден  pardon но си струваше - гостите бяха много впечатлени  danceg
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines