Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 18:00:43

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Халките - 7-ма част  (Прочетена 158239 пъти)

asseto
Сватбен ГУРУ
Публикации: 557

Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: май 04, 2010, 11:55:02 »

Да, разбрах те, благодаря много! Може би затова двуцветните модели, които гледах тук в Германия са осезаемо по-скъпи, отколкото същия модел и грамаж едноцветно – вероятно стандартно ги правят от отделни детайли.

tsvetentse1, не се оцветява буквално, слага се само покритие от другия цвят злато на малка част от халката, вместо да се прави от два елемента с различни цветове. Ако има малка ивица жълто злато, им излиза по-лесно (и изгодно) да сложат на това място тънък слой жълто злато върху бялото да речем.
Активен
tsvetentse1
Сватбар
Публикации: 183

« Отговор #106 -: май 04, 2010, 11:59:01 »

Хм, ясно, аз пък мислех, че им е по-изгодно да оцветят жълтото злато просто в бяло, но явно не винаги е така  girl_wink
Активен
Yorka89
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Младоженци :)))

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: май 04, 2010, 12:05:42 »

Радвам се, че се разбрахме  Bravo
Бялото злато не е жълто злато с покритие; просто има повече примеси на сребро и родий Wink
Активен
adrianaaleks
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #108 -: май 04, 2010, 13:14:19 »

adrianaaleks, именно камъните не позволяват гравиране. Точно този модел, за който пишиш, бихте могли да гравирате на странчната стена, тама където пише Булгари обикновено.  pardon

Посланията се гравират на изцяло гладка и дебела основа, която липсва при вашия модел.
Благодаря за бързия отговор!  :bravo:Мен точно това ме учуди, защото страничната лента, дето пише Булгари, общо взето е толкова широка колкото и разстоянието между двата реда камъни.Тоест, ако там става, не виждам проблем за гравиране на вътрешната част на халката  nea Ще се опитам да кача снимка на модела, за да не говоря така наизуст.Добавих снимка в галерията, само че в моя модел третия ред с камъни липсва.Идеята ми е, че според мен има начин, а вече нежеланието от страна на конкретния магазин за бижута е друг въпрос... nea
« Последна редакция: май 04, 2010, 13:30:17 от adrianaaleks » Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: май 05, 2010, 07:28:07 »

Savka, честит халкички! Bravo Много са интересни, харесват ми, но най-важното е че на вас са ви допаднали! Wink
И ние трудно избрахме нашите, защото имаше 80-90 моделчета. Но сега, с надяната вече на пръста халка, мога смело да кажа, че по-удобен пръстен не съм носила. Леки, ненапомнящи като усещане за себе си, абе...улучихме и ние на халки Girl_hide
Активен
Doni M
Сватбар
Публикации: 213

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: май 05, 2010, 20:15:54 »

Някой има ли идея как върви грама злато към настоящия момент.
Преди 2 месеца в Асеновград грама на халките беше 38 лв. Днес отивам и вече 43 лв. Казаха ми, че в Пловдив още по-висока била цената. И понеже съм нетърпелива да чакам до утре да разбера и питам вас  pardon
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: май 05, 2010, 21:13:04 »

Доколкото знам аз някъде между 45 и 50 лв. Става въпрос за София и Варна и инфото ми е отпреди около 2 месеца  smile
Активен
Jorjeta
Сватбар
Публикации: 180

« Отговор #112 -: май 05, 2010, 21:21:44 »

Грама на златото във Варна е 45-50 лв...инфото ми е от преди седмица-две...на едното място ми казаха дори, че се покачва всеки ден цената на златото...ние няколко дни обикаляхме, но навсякъде варираше цената м/у 45 и 50 лв.
Активен
Zafira
Любопитен
*
Публикации: 20

« Отговор #113 -: май 07, 2010, 10:41:27 »

savka, честити халки! Интересен модел са.
В София гледах цени от 40 до 48 лева за грам злато, но имаше и по 50-55. Зависи в кое ателие. Информацията е от 1-ви май.
Активен
bubu_123
Сватбар
Публикации: 227

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: май 07, 2010, 10:53:20 »

Ние си поръчахме халките от Пазарджик миналия месец за 39лв/грам. В София е около 45-50лв/грам. В ESPER края на миналата година златото беше 45лв/грам, но сега гледах, че има намаление за халки, така че пак се връзва около 39-40лв.
Активен
Doni M
Сватбар
Публикации: 213

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: май 07, 2010, 19:37:05 »

Днес поръчахме халките. След около 10 дни трябва да са готови и ще кача снимка в галерията. Поръчахме ги от едно ателие в Асеновград на 44 лв./гр. В Пловдив за същите ми искаха 50 лв.  girl_impossible Иначе миналия ден беше на 43 лв., но се вдигнало пак и тенденцията е да расте.
Моделът е този, но ще е от жълто злато и вместо с 5 с 3 камъчета. Ще е гланц, а не мат, понеже матираните се драскат лесно.

Активен
jeki
Сватбар
Публикации: 164

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: май 08, 2010, 13:32:07 »

Момичета и аз да се похваля с халките ни,онзи ден ходихме до Асеновград и минахме през магазина на Сара Трейд в Раковски и си поръчахме халки на 15.05 би трябвало да са при нас.... yahoo Снимката е в галрия
Активен
stefi84
Любопитен
*
Публикации: 22

« Отговор #117 -: май 08, 2010, 13:50:07 »

jeki   поздравления за халките... много са сладки и ние нещо такова си търсим....
  какви са ти отзивите от магазина в Раковски..........?
  а и от каталог ли си ибира там или част от моделите ги има нагледно...?
  МЕРСИ ЗА ОТГОВОРА!!! good
Активен
jeki
Сватбар
Публикации: 164

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: май 08, 2010, 16:55:04 »

Радвам се че са ти харесали stefi84,аз и в интрнет бях ги гледала и си бях избрала доста като отидох там пробвах свичките но тези бяха най-удобни,аз искам като я сложа да не я усщам,а що се отнася за магазина то е едно малко и забутано вътре продават и др. неща не само злато,като влязох и си помислих тука няма да стане в тази дупка абсурд,казахме на момичетата че си търсим и халки и започнаха да изваждат "куфарите" показаха ни около 500 модела направо  Oh my ... има смисъл ако си наблизо да отидеш и да видиш...
Активен
stefi84
Любопитен
*
Публикации: 22

« Отговор #119 -: май 08, 2010, 21:26:10 »

jeki благодаря за бързия отговор..... аз съм от Разлог не е близо,но предпочитам да ги видя на живо, а и на мен ми излизат едни обриви по пръстите и найстина трябва да ги чувствам удобни...
 А цената на грам колко е....???
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: