Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 25, 2024, 20:40:03
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8 (Прочетена 174906 пъти)
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #420 -:
юли 30, 2010, 10:56:41 »
Гери79, страхотна рецепта! Тъкмо имах тиквички вкъщи и се чудех какво да ги правя, защото много ги обичам с млечен сос, но само аз си ги ям, когато са без месо. Никога не се бях сещала, че шишчета могат да се правят по този начин във фурна. Нямам търпение да ги приготвя утре!
Благодаря ти!
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #421 -:
юли 30, 2010, 11:41:49 »
Дени радвам се, че ти е допаднала рецептата.
Ние довечера сме на риба.Слагам рецептата.
Необходими продукти:
500гр филе от бяла риба (аз използвам треска, това излезе от превода в гугъл, не знам дали така се казва рибата)
250 мл течна сметана
250гр настърган кашкавал
2-3 моркова
2 глави лук
50 гр масло или олио
300-400гр запарен спанак
2 айца
4-5 картофа
Приготвяне
Лука и морковите се нарязват на тънко и се запържват в маслото до омекване.Овкусяват се със сол и малко черен пипер.Добавя се кашкавала.Когато се получи гъст сос се сваля от котлона.
Картофите и яйцата се сварят като картофите се смачкват, но да има малки пърченца в тях, а яйцата се нарязват на колелца.
Рибата се нарязва на средно големи парченца и се нарежда на дъното на малка тавичка, отгоре се покрива с пласт запарен спанак и айцата.Така приготвеното блюдо се покрива със соса и отгоре с намачканите картофи.
Пече се на 180 градуса до зачервяване на картофите и омекване на рибата.
A за десерт намерих една рецепта на Джейми Оливър (Peach Tarte Tatin) която ме върна в дните във Франция.Идеална е за летния сезон, когато прасковите наистина имат страхотен вкус.
Необходими продукти
6 узрели праскови или нектарини нарязани наполовина
4 препълнени супени лъжици кафява захар (може да се замени с бяла)
1 ванилия
125гр масло
125гр бяла захар
2 яйца
125гр брашно
Поставете прасковите в тенджера с кафявата захар, ванилията и 4 супени лъжици вода. Да къкри 5 минути и след това се поставя в добре намазана и леко набрашнена тавичка.
Разбийте заедно маслото, бяла захар и яйца, докато сместа стане светла и пухкава. Добавете брашното, разбърква се добре и нанесете сместа върху прасковите.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути. Извадете от фурната и сервирайте с ванилов сладолед.
Добажям и снимки
Fish graten.jpg
(67.97 KB, 600x450 - видяно 286 пъти.)
«
Последна редакция: юли 30, 2010, 19:48:06 от Gery79
»
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #422 -:
юли 30, 2010, 19:49:06 »
И десерта
Peach Tarte Tatin.jpg
(52.64 KB, 600x450 - видяно 301 пъти.)
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #423 -:
юли 30, 2010, 19:50:56 »
Струва ми се малко бухнало тестото.Бялото е ванилов сладолед.Остана ми малко сок от прасковите като ги варих и мисля да полея с него всяко пар4енце.
Tarte tatin.jpg
(34.56 KB, 600x450 - видяно 297 пъти.)
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #424 -:
юли 30, 2010, 20:20:41 »
Gery79
тази вечер при нас -пълнени чушки с пиле,яйца ,сирене и орзо
снимки и рецепта
тук
Благодарение на вашето доверие вече си имам блог.
Активен
zlatomira__
Професор
Пол:
Публикации: 457
Обичаме те малко Мишленце
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #425 -:
юли 30, 2010, 21:01:00 »
гучи, рецептата лесна ми изглкежда, а на вид е бомбастично!
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1022
Мама на сладко бебе Ивелина
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #426 -:
юли 30, 2010, 22:27:04 »
Моля за рецепта на крем, подходящ за украса на сладки...примерно маслен?! Иска ми се да оформя красиви, стегнати розички
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #427 -:
юли 30, 2010, 22:59:19 »
Маслен крем се прави от масло и пудра захар.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1022
Мама на сладко бебе Ивелина
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #428 -:
юли 31, 2010, 10:07:11 »
Да, мерси Гучи за бързия отговор
По-скоро се чудя дали това ще е най-подходящия крем за украсата, която съм замислила или някой друг. Не съм правила до сега такава украса и не знам какво ще се получи
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #429 -:
юли 31, 2010, 10:30:55 »
Ами честно да ти кажа в топлото време незнам дали е подходящ за украса.Но аз нямам голям опит с украса.Има готови украси в Кауфланд и са доста красиви.Другия вариант е сметана за украса-на флакон или разбита.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1022
Мама на сладко бебе Ивелина
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #430 -:
юли 31, 2010, 12:21:23 »
Първоначалният ми замисъл беше да направя розичките със сметана, но се сетих, че тази от флакон бързо ще се разтече, а бита и оформена с шприц няма да е особено удачна, защото като престои няколко часа изсъхва и докато дойде време да ги сервирам няма да приличат на нищо
За готови украси от Кауфланд не се сещам, освен за захарни фигурки (които пак не ми вършат работа).
Благодаря все пак
май ще ги правя с маслен крем.
«
Последна редакция: юли 31, 2010, 14:50:33 от hukuta
»
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #431 -:
юли 31, 2010, 12:39:18 »
hukuta, аз торти не съм правила от миналата година ,но имах период тортоправене и страшно много идеи получих ето от тук -http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=6.msg12.Аз лично розите от тук се научих да ги правя,разгледай всички страници ,ще намериш и как да си направиш марципан за изработка на всякъкви украси.Аз моите си ги правех със готов марципан.В БГ много са доволни от готовия марципан Варна и Руска мастика.Ако не го намериш по магазините тук има много рецепти и идей.Дано съм ти била от полза.Аз от този сайт се научих и да готвя
.Големи майсторки има тук.
Ако нещо не ти се отваря сайта пиши ми на лични
Масленият крем не е подходящ за моделиране на фигури и розички.С него намазвам тортата преди да я покрия със съответният марципан и да направя фигурките/.Не мисля че от него можеш да моделираш фигурки само можеш да шприцоваш,което е най лесното и елементарното.
«
Последна редакция: юли 31, 2010, 13:05:02 от juji
»
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #432 -:
юли 31, 2010, 12:49:42 »
Ето и рецептата за маслен крем на Абра /невероятна майсторка на торти/ ,само така го приготвям и повярвай става невероятен
125гр масло
1 ванилия
2ч.ч (240мл) пресята пудра захар
2с. л прясно мляко
Маслото се разбива. Прибавя се ванилията и постепенно захарта. Разбива се с миксер на средна степен. Когато захарта е добре разтворена, към сместа се прибавя прясното мляко и отново разбива докато стане пухкава и гладка смес. Покрива се с навлажнена кърпа, ако не се ползва веднага.Тортите се намазват равномерно и оставят за известно време в хладилник
А ето ти и самият сайт на Абра ще видиш и как се приготвят и други цветя .Ако ти изглежда трудно не се плаши.Такава вита торта се прави супер лесно ибързо.Аз я направих и се получи чудесна от първият път
http://dimitranas.blogspot.com/2009/03/sweet-sprig-cake-step-by-step.html
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1022
Мама на сладко бебе Ивелина
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #433 -:
юли 31, 2010, 14:24:01 »
Жужи, благодаря и на теб, че се отзова
Мисля да го направя точно както ти го описваш, като искам да го разделя на 2 и оцветя със сладкарска боя
Извинявам се, но май не съм обяснила като хората
защото става въпрос точно за шприцовани розички
не моделирани.
Ето такива:
cakes.jpg
(31.32 KB, 150x100 - видяно 2333 пъти.)
«
Последна редакция: юли 31, 2010, 15:03:09 от hukuta
»
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1022
Мама на сладко бебе Ивелина
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #434 -:
юли 31, 2010, 14:26:00 »
Утре ще творя
и после ще пусна някоя друга снимка да видите какво е станало
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines