Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 25, 2024, 21:46:51

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 174969 пъти)
 
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #420 -: юли 30, 2010, 10:56:41 »

Гери79, страхотна рецепта! Тъкмо имах тиквички вкъщи и се чудех какво да ги правя, защото много ги обичам с млечен сос, но само аз си ги ям, когато са без месо. Никога не се бях сещала, че шишчета могат да се правят по този начин във фурна. Нямам търпение да ги приготвя утре!  danceg danceg danceg

Благодаря ти!  give_rose give_rose give_rose
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #421 -: юли 30, 2010, 11:41:49 »

Дени радвам се, че ти е допаднала рецептата.

Ние довечера сме на риба.Слагам рецептата.

Необходими продукти:
500гр филе от бяла риба (аз използвам треска, това излезе от превода в гугъл, не знам дали така се казва рибата)
250 мл течна сметана
250гр настърган кашкавал
2-3 моркова
2 глави лук
50 гр масло или олио
300-400гр запарен спанак
2 айца
4-5 картофа

Приготвяне
Лука и морковите се нарязват на тънко и се запържват в маслото до омекване.Овкусяват се със сол и малко черен пипер.Добавя се кашкавала.Когато се получи гъст сос се сваля от котлона.
Картофите и яйцата се сварят като картофите се смачкват, но да има малки пърченца в тях, а яйцата се нарязват на колелца.
Рибата се нарязва на средно големи парченца и се нарежда на дъното на малка тавичка, отгоре се покрива с пласт запарен спанак и айцата.Така приготвеното блюдо се покрива със соса и отгоре с намачканите картофи.
Пече се на 180 градуса до зачервяване на картофите и омекване на рибата.




A за десерт намерих една рецепта на Джейми Оливър (Peach Tarte Tatin) която ме върна в дните във Франция.Идеална е за летния сезон, когато прасковите наистина имат страхотен вкус.

Необходими продукти
6 узрели праскови или нектарини нарязани наполовина
4 препълнени супени лъжици кафява захар (може да се замени с бяла)
1 ванилия
125гр масло
125гр бяла захар
2 яйца
125гр брашно

Поставете прасковите в тенджера с кафявата захар, ванилията и 4 супени лъжици вода.  Да къкри 5 минути и след това се поставя в добре намазана и леко набрашнена тавичка.
Разбийте заедно маслото, бяла захар и яйца, докато сместа стане светла и пухкава. Добавете брашното, разбърква се добре и нанесете сместа върху прасковите.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса  за 45 минути. Извадете от фурната и сервирайте с ванилов сладолед.

Добажям и снимки


* Fish graten.jpg (67.97 KB, 600x450 - видяно 287 пъти.)
« Последна редакция: юли 30, 2010, 19:48:06 от Gery79 » Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #422 -: юли 30, 2010, 19:49:06 »

И десерта


* Peach Tarte Tatin.jpg (52.64 KB, 600x450 - видяно 302 пъти.)
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #423 -: юли 30, 2010, 19:50:56 »

Струва ми се малко бухнало тестото.Бялото е ванилов сладолед.Остана ми малко сок от прасковите като ги варих и мисля да полея с него всяко пар4енце.


* Tarte tatin.jpg (34.56 KB, 600x450 - видяно 298 пъти.)
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #424 -: юли 30, 2010, 20:20:41 »

Gery79  Bravo Bravo Bravo
тази вечер при нас -пълнени чушки с пиле,яйца ,сирене и орзо
снимки и рецепта тук
Благодарение на вашето доверие вече си имам блог.
Активен
zlatomira__
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 457


Обичаме те малко Мишленце


Моят сватбен албум

« Отговор #425 -: юли 30, 2010, 21:01:00 »

гучи, рецептата лесна ми изглкежда, а на вид е бомбастично!
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1022


Мама на сладко бебе Ивелина


Моят сватбен албум

« Отговор #426 -: юли 30, 2010, 22:27:04 »

Моля за рецепта на крем, подходящ за украса на сладки...примерно маслен?! Иска ми се да оформя красиви, стегнати розички  smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #427 -: юли 30, 2010, 22:59:19 »

Маслен крем се прави от масло и пудра захар.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1022


Мама на сладко бебе Ивелина


Моят сватбен албум

« Отговор #428 -: юли 31, 2010, 10:07:11 »

Да, мерси Гучи за бързия отговор  give_rose По-скоро се чудя дали това ще е най-подходящия крем за украсата, която съм замислила или някой друг. Не съм правила до сега такава украса и не знам какво ще се получи  pardon
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #429 -: юли 31, 2010, 10:30:55 »

Ами честно да ти кажа в топлото време незнам дали е подходящ за украса.Но аз нямам голям опит с украса.Има готови украси в Кауфланд и са доста красиви.Другия вариант е сметана за украса-на флакон или разбита.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1022


Мама на сладко бебе Ивелина


Моят сватбен албум

« Отговор #430 -: юли 31, 2010, 12:21:23 »

Първоначалният ми замисъл беше да направя розичките със сметана, но се сетих, че тази от флакон бързо ще се разтече, а бита и оформена с шприц няма да е особено удачна, защото като престои няколко часа изсъхва и докато дойде време да ги сервирам няма да приличат на нищо  nea
За готови украси от Кауфланд не се сещам, освен за захарни фигурки (които пак не ми вършат работа).
Благодаря все пак  Wink май ще ги правя с маслен крем.
« Последна редакция: юли 31, 2010, 14:50:33 от hukuta » Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #431 -: юли 31, 2010, 12:39:18 »

hukuta, аз торти не съм правила от миналата година ,но имах период тортоправене и страшно много идеи получих ето от тук -http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=6.msg12.Аз лично розите от тук се научих да ги правя,разгледай всички страници ,ще намериш и как да си направиш марципан за изработка на всякъкви украси.Аз моите си ги правех със готов марципан.В БГ много са доволни от готовия марципан Варна и Руска мастика.Ако не го намериш по магазините тук има много рецепти и идей.Дано съм ти била от полза.Аз от този сайт се научих и да готвя  blush.Големи майсторки има тук.
Ако нещо не ти се отваря сайта пиши ми на лични
Масленият крем не  е подходящ за моделиране на фигури и розички.С него намазвам тортата преди да я покрия със съответният марципан и да направя фигурките/.Не мисля че от него можеш да моделираш фигурки само можеш да шприцоваш,което е най лесното и елементарното.
« Последна редакция: юли 31, 2010, 13:05:02 от juji » Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #432 -: юли 31, 2010, 12:49:42 »

Ето и рецептата  за маслен крем на Абра /невероятна майсторка на торти/ ,само така го приготвям и повярвай става невероятен
125гр масло
1 ванилия
2ч.ч (240мл) пресята пудра захар
2с. л прясно мляко
Маслото се разбива. Прибавя се ванилията и постепенно захарта. Разбива се с миксер на средна степен. Когато захарта е добре разтворена, към сместа се прибавя прясното мляко и отново разбива докато стане пухкава и гладка смес. Покрива се с навлажнена кърпа, ако не се ползва веднага.Тортите се намазват равномерно и оставят за известно време в хладилник
А ето ти и самият сайт на Абра ще видиш и как се приготвят и други цветя .Ако ти изглежда трудно не се плаши.Такава вита торта се прави супер лесно  ибързо.Аз я направих и се получи чудесна от първият път
http://dimitranas.blogspot.com/2009/03/sweet-sprig-cake-step-by-step.html
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1022


Мама на сладко бебе Ивелина


Моят сватбен албум

« Отговор #433 -: юли 31, 2010, 14:24:01 »

Жужи, благодаря и на теб, че се отзова  give_rose
Мисля да го направя точно както ти го описваш, като искам да го разделя на 2 и оцветя със сладкарска боя  smile
Извинявам се, но май не съм обяснила като хората  blush защото става въпрос точно за шприцовани розички  Girl_hide не моделирани.
Ето такива:


* cakes.jpg (31.32 KB, 150x100 - видяно 2348 пъти.)
« Последна редакция: юли 31, 2010, 15:03:09 от hukuta » Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1022


Мама на сладко бебе Ивелина


Моят сватбен албум

« Отговор #434 -: юли 31, 2010, 14:26:00 »

Утре ще творя  pleasantry и после ще пусна някоя друга снимка да видите какво е станало  pardon
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines