Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 21:04:49

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 172264 пъти)
 
mgoranova
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 131



Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: юли 25, 2010, 08:16:13 »

Juji, мъфините са с боровинки. Ето и рецептата, която ползвах:

- 1 яйце
- 1/2 ч.чаша олио
- 1 ч.чаша захар (не знам дали е правилно, но аз ползвам пудра захар, в последствие по-лесно и бързо се разбива на крем с яйцето, например)
- 1 ч.чаша кисело мляко
- 1 ч.лъжица ванилия
- 2 ч.чаши брашно
- 1/2 ч.лъжица сода
- 1 ч.чаша боровинки
Загрявам фурната на 180гр. Първо смесвам отделно сухи от мокри съставки. После смесвам сухите, мокрите и боровинките, бъркайки внимателно за да не се разкашкат. Пекът се 15-20 мин в зависимост от фурната.
 Offtopic Домакините, вчера бяха очаровани от идеята. Всеки път като се видим им подарявам по нещо малко, домашно правено. От българското сладко от смокини например, направо бяха омагьосани, купили си подобно от магазина, но нямало същия вкус!
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #361 -: юли 25, 2010, 10:06:21 »

Много ти благодаря ,ще ги изпробвам някога за да почерпя гости ,че в къщи сладко само аз ям и ако ги приготвя само за себе си,трябва да си ги изям сама smile, та избягвам да правя такива неща освен ако не чакаме гости
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: юли 25, 2010, 15:41:35 »

Аз минавам набързо да кажа че и спагетите на juji  и ролцата на gucci ми станаха супер.
Мъфините изглеждат страхорно- имам едни замразени боровинки и ако се наканя да купя формички може да ги пробвам. А всъщност може ли да се пекат в нещо друго- като кекс форма например?
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: юли 25, 2010, 18:55:51 »

Хайде бе момичета няма ли някой да даде една рецепта за пиле фрикасе. Аз в интернет намерих много но искам нещо изпитано и правено.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: юли 25, 2010, 21:18:31 »

Хайде бе момичета няма ли някой да даде една рецепта за пиле фрикасе. Аз в интернет намерих много но искам нещо изпитано и правено.
Герчо не мога да ти помогна аз не ям Пиле фрикасе и никога не съм готвила.Дано другите момичета да се включат.

mgoranova страхотни мъфини. Bravo Bravo
krasunkata радвам се че са ти харесали рулцата.
Miravarna на мен никога не ми е залепвало.А само веднъж се беше понадуло но при ваденето спадна.Иначе плънката ти е мн интересна-как  направи .
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: юли 25, 2010, 22:09:40 »

Хайде бе момичета няма ли някой да даде една рецепта за пиле фрикасе. Аз в интернет намерих много но искам нещо изпитано и правено.

Гери, и аз никога не съм готвила пиле фрикасе и нямам идея как се прави. За това и не писах...
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: юли 25, 2010, 23:30:42 »

Гери, и аз като го оставих извън фурната и поспадна.Когато се поохлади,успиах да отлепиа и хартията за печене.Мисля,че ми позалепна защото не намазних много. Иначе за плънката...запържих лука,чшсъна,гъбите,добавих и доматките,сложих подправки(сол,чер пипер,червен,копър) и малко преди да е готово нарязаниа спанак.Задуших още за съвсем малко,само да омекне,но да запази зеления си и свеж цвят.Много го хареса мъжу и ще си го приготвям и в други вариянти.Едно огромно благодаря за прекрасната рецепта гери!!!! give_rose

Пиле фрикасе аз съм готвила само веднъж. Сварих пилето в зеленчуков булион.След това го обезкостих и нарязах. В тиган запържих масло с малко брашно,докато стане на златисто,след това отдръпнах от котлона и добавиах по малко от булиона.Разбих жълтъците с малко кисело мляко и ги добавих към брашнената каша.Добавих пилето,сол,чер пипер,магданоз и смлян чесън.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: юли 26, 2010, 01:00:38 »

Мерси Мираварна, а аз си мислех че тва пиле се готви доста в бг.
Ами ще пробвам пък да видим.
Мерси много на отзовалите се:)
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: юли 26, 2010, 05:15:41 »

Гери 97, незнам за Бг дали го готвят,но когато си извън Българя както мен ми де дояжда.Това пиле фрикасе ми беше любимо в детството. Дано съм ти била полезна.
Активен
mgoranova
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 131



Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: юли 26, 2010, 21:59:35 »

Ей, тия мъфини са голяма краста. Днеска правих солени с тиквички и станаха супер  chee

Мъфини с тиквички и сирене:

300-400 г настъргани тиквички (по възможност отцедени от водата)
3 яйца
100 г настъргано сирене/ кашкавал
100 г нарязани на дребно бекон или шунка
200 г брашно
1 ч л бакпулвер
1 1/2 ч л сол
смлян черен пипер
1 с л ситно нарязан босилек или магданоз

Познатата схема отделно сухи, отделно мокри съставки, които впоследствие се смесват заедно.

Печене: Предварително загрята до 180 градуса фурна за 30-40 минути
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: юли 27, 2010, 04:13:50 »

момичета и мен ме зарибихте с тези мъфини smile
ето какво аз сътворих днес...

ето и един крем брюле
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #371 -: юли 27, 2010, 08:21:12 »

Miravarna ,браво, Bravo Bravo Bravo чудесно е всичко което си направила,сподели крем-брюле трудно ли се прави
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #372 -: юли 27, 2010, 08:29:10 »

Леле, страхотни рецепти чета в последно време. Много благодаря за рецептите с тиквички - както мъфинските, така и ветрилото. Много ми се иска да опитам рулото на Гучи, но не знам дали ще имам време.

Гери79, и аз търся рецепта за пиле фрикасе, но дори не съм сигурна, че това е рецептата, която търся, тъй като майка ми каза, че не слага никакво кисело мляко вътре. Май всъщност аз под пиле фрикасе разбирам пиле каша, която обожавам.

Мира, страхотни мъфини си показала. Аз имам едни страхотни хартиени кошнички, подарък от Гери и вече дори направих един вкусен сладкиш в тях, сега тъкмо ще имам нови идеи.  heart

Момичета, помагайте, макар и за нещо не-сложно. Баба ми набра един плик с пресен зелен боб, каза, че е много хубав сорт, вкусен, с пълни шушулки и като масло. Как го готвите вие? Тя го прави по-рядък, с месо, като чорба и се яде с кисело мляко. Аз пък обичам сварен от буркан, с месо, с класическа запръжка и по-гъст. Майка му на любимия пък каза, че тя слага по един-два картофа, за да не е мазен. Хайде сега кажете вие как го правите, моля ви.  pardon
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: юли 27, 2010, 08:33:18 »

крем брюле..адски лесно се прави
5 жълтъка се разбиват с течна сметана(моята не беше сладка,затова и добавих захар) около 1 ч.чашка. Сипах ги в купички,които са устойчиви за фурна. Сложих ги в тава, в която сложих гореща вода за да покрият до половина купичките.Като на водна баня. Загрях предварително фурната на 180. Когато се стегна сместа и придоби кафеникав цвят поръсих с една супена лъжичка кристална захар и оставих още малко докато се карамелизира леко.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: юли 27, 2010, 08:44:39 »

напоследък обожавам крем брюле и все си го поръчвам по заведенията и съм решила твърдо да  се науча да го правя. Мира, моля те кажи колко е голяма сметаната и само това ли слагаш- сметана и жълтъци? колко купички излизат?
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines