Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 09:12:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8 (Прочетена 175148 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #165 -:
юни 02, 2010, 08:22:59 »
Не и аз си го накиснах и после вътре и си стана, може и от сметаната да е, зависи дали е прясна.
Активен
max_mara
Ентусиаст
Публикации: 86
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #166 -:
юни 03, 2010, 11:12:25 »
dodo23 , пробвах го това с кашкавала. Получи ми се, много е лесно и го харесаха всички. Според мен с подходяща гранитура може да се сервира и като основно ястие
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2192
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #167 -:
юни 03, 2010, 11:17:23 »
Цитат на: chanel_84 в юни 03, 2010, 11:12:25
dodo23 , пробвах го това с кашкавала. Получи ми се, много е лесно и го харесаха всички. Според мен с подходяща гранитура може да се сервира и като основно ястие
Радвам се,че ви е харесала!
Аз по назад питах за твоята рецепта с кротоните-твърдички ли стават или като поемат мазнината омекават?
Активен
max_mara
Ентусиаст
Публикации: 86
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #168 -:
юни 03, 2010, 11:26:58 »
Аз по назад питах за твоята рецепта с кротоните-твърдички ли стават или като поемат мазнината омекават?
[/quote]
Ами не омекват много, хрупкави остават! Но аз много държа на приготвянето им, с повече подправки
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2192
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #169 -:
юни 03, 2010, 11:27:55 »
Благодаря ти,ще го взема под внимание!
Активен
max_mara
Ентусиаст
Публикации: 86
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #170 -:
юни 03, 2010, 11:50:53 »
Сега се сештам за още една много успешна рецепта пак с кротони, предястие " Фюджън с босилеково песто ". Според мен това е подходящо да се предложи при гости, поне при мен е имало успех, тъй като обожавам да готвя, а после да ме хвалят
... та така : редят се парченца прошуто крудо в плато ( може и пастърма ), нарязват се на малки кубчета домати и ги разпръсваме върху платото като втори ред. След това вземаме едно борканче паста босилеково песто ( аз го купувам от Била , при сосовете се намира ) След това съм приготвила дребни кротони, направени с много подправки ( чубрица, черен и червен пипер, сол, даже може и пикантина за супа да се поръси малко . Аз го поднасям так с една лъжица и всеки да може да си слага в чинията !
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #171 -:
юни 03, 2010, 12:29:53 »
Цитат на: inaxastra в юни 01, 2010, 21:51:40
Иначе аз искам да ви моля за идеи за някакьв по-типичен бьлгарски десерт.
Ако не е прекалено късно за предложения:
Ушав
Компот от ушав (може и от други плодове)
Халва
Локум (може да се изреже с формички за да е по интересен на вид, но зависи от локума де)
Мармалад от шипки (може да се слепят бисквитки, да се използва за пълнеж на сладки)
Сладко от смокини
Печена тиква (прочетох че нямаш ама ако случайно дотогава се сдобиеш)
Крем карамел (ама е знам доколко е типично българско
)
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1022
Мама на сладко бебе Ивелина
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #172 -:
юни 03, 2010, 21:40:43 »
Тази вечер бях решила да правя шишчета на скара, но в последния момент си промених решението
и направих следното:
Свинско в плаке с подправки и зеленчуци
:
половин кг свински бут
1 морков
1 домат
1 глава кромид лук
1 малка тиквичка
1 чушка
подправки за марината на око : соев сос, червен и черен пипер, чубрица, малко чили сос и горчица
вино пак на око-аз ползвам около 200мл
Смесват се подправките за маринатата и се добавя малко вино, нарязва се месото на хапки, напречно на мускулните влакна, обърква се с маринатата и се оставя за около час в хладилника да престои. В плаке с похлупак се слага мъничко мазнина и се нарязват зеленчуците на едри парчета, прибавя се накиснатото месо в марината и се залива с останалото вино. Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 40 мин. до 1 час-зависи на колко едри парчета е нарязано месото-за да се задуши хубаво и да поеме и от зеленчуците и виното. След това махаме похлупака и запичаме за около 10 мин. на 160 градуса, като следим месото да не стане сухо.
Ами това е, дано ви хареса
А аз мисля тези дни да направя предястието на Додо, че ми се струва много интересно
«
Последна редакция: юни 03, 2010, 21:42:42 от hukuta
»
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2192
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #173 -:
юни 04, 2010, 08:13:06 »
Направих кротоните на chanel_84 и гъбките на cherry_tea - и двете неща станаха страхотно.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #174 -:
юни 06, 2010, 10:35:43 »
Една рецепта за лесно и бързо кремче, специално за inaxastra. Обещавам следващия път да направя четворна доза :-)
Крем бадеми и червени плодове (сп. Ел а табл)
250 гр червени плодове
100 гр захар
150 мл сок от червени борвинки (но според мен всякакъв сок от чевени плодове би трябвало да върши работа)
2 листа желатин (4 г)
1 ч. л. бяло пюре от бадеми (продава се в био магазините, аз лично слагам 3 ч. л., защото обожавам бадемовия вкус)
250 мл мляко
15 мл течна сметана
1. Кипва се сокът от боровинки с 30 гр захар в продължение на 5 мин на силен огън. С него се заливат червените плодове, предварително поставени в купа
2. Желатиновите листа се слагат в студена вода за да омекнат
3. Затопля се млякото в тенджера с останалата част от захарта и бадемовото пюре. Като се свали от огъня се прибавя желатина. Оставя се да изстине като се бърка от време на време. За
по-бързо изстудяване може съдът да се сложи в мивка пълна със студена вода и лед.
4. Бие се сметаната и се прибавя внимателно към изстиналата смес.
5. Разпределя се в чашки и се слага да престои в хладилник 1 час
6. Прибавят се отгоре плодовете и сокът и се оставя да престои още 3 часа в хладилник.
Да ви е вкусно!
ПП : Вече даже не мога да качвам 23 КБ снимка ?!? За снимка на десерта - моля заповядайте в галерията.
«
Последна редакция: юни 06, 2010, 11:02:28 от minalina
»
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #175 -:
юни 15, 2010, 07:10:47 »
добро утро
Някой с опит и идеи какво мога да направя с миди консерва
и как
? - това ще ми е за първи път(салата, готвено....)
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #176 -:
юни 15, 2010, 07:55:19 »
Аз правя салата, обаче сега не се сещам рецептата
ще се обадя на сестрата да я питам и ще кажа по-късно
Активен
Мименце
Професор
Пол:
Публикации: 455
Искам всичко!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #177 -:
юни 15, 2010, 08:09:13 »
krasunkata
аз правя салата от миди. Слага се лук, копър, зехтин и оцет.
Някои правят супа-на мен много ми харесва, но не съм правила, опитвала съм в заведение.
Може да се направят и миди с ориз, но не съм сигурна дали ще се получи вкусно с миди от консерва. Аромата няма да е автентичен
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #178 -:
юни 16, 2010, 10:13:42 »
Мименце
направих салатата и малко импровизирах и сложих и домати и варена царевица- стана вкусно мерси
магито
имам още 2 консерви с миди така че съм отворена и за друга рецепта
Ето една рецепта от мен (майка ми я каза
)
Лесни хрупкави банички печени на тиган
Снимка тук
Продукти
готови кори за баница
бяло саламурено сирене
мазнина за намазване на тигана (или зехтин или масло или олио)
Приготвяне
Срязвам корите през средата да се получат по малки че обичам баничките да са по малки.1 лист кора= 1 баничка. На всяка кора натрошавам сирене по средата (колко сирене според вкуса). и завивам отляво отдясно, отгоре и отдолу, така че да се получи правоъгълниче, като гледам горе долу отвсякъде да има еднакво количество кора и сиренето да остане по средата на корите. Мятам така получената баничка в предварително загрят умерен тиган, като преди слагането капвам няколко капки зехтих на дъното и със самата баничка "разтърквам" зехтина (олиото или маслото) по тигана така че да се намазни горе долу равномерно.Пека до златисто червено и след няколко секунди я обръщам да се изпече от другата страна. Понеже се пекат супер бързо е добре баничките да са "сгънати" предварително. Хапват се топли.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2192
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #179 -:
юни 16, 2010, 10:28:57 »
И аз правя подобни банички,но слагам и яйце.Въобще смес като за нормална баница.И направо си ги пържа.Става много по бързо от печената баница и също толкова вкусно.Важно е само да са добре сгънати баничките за да не изтича плънката.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines