Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 09:13:34

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 175151 пъти)
 
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: юни 02, 2010, 08:22:59 »

Не и аз си го накиснах и после вътре и си стана, може и от сметаната да е, зависи дали е прясна.
Активен
max_mara
Ентусиаст
**
Публикации: 86



« Отговор #166 -: юни 03, 2010, 11:12:25 »

dodo23 ,  пробвах го това с кашкавала. Получи ми се, много е лесно и го харесаха всички. Според мен с подходяща гранитура може да се сервира и като основно ястие smile
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: юни 03, 2010, 11:17:23 »

dodo23 ,  пробвах го това с кашкавала. Получи ми се, много е лесно и го харесаха всички. Според мен с подходяща гранитура може да се сервира и като основно ястие smile

Радвам се,че ви е харесала!
Аз по назад питах за твоята рецепта с кротоните-твърдички ли стават или като поемат мазнината омекават?
Активен
max_mara
Ентусиаст
**
Публикации: 86



« Отговор #168 -: юни 03, 2010, 11:26:58 »

Аз по назад питах за твоята рецепта с кротоните-твърдички ли стават или като поемат мазнината омекават?
[/quote]

Ами не омекват много, хрупкави остават! Но аз много държа на приготвянето им, с повече подправки  good
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: юни 03, 2010, 11:27:55 »

Благодаря ти,ще го взема под внимание!
Активен
max_mara
Ентусиаст
**
Публикации: 86



« Отговор #170 -: юни 03, 2010, 11:50:53 »

Сега се сештам за още една много успешна рецепта пак с кротони, предястие  " Фюджън с босилеково песто ". Според мен това е подходящо да се предложи при гости, поне при мен е имало успех, тъй като обожавам да готвя, а после да ме хвалят blush... та така : редят се парченца прошуто крудо в плато ( може и пастърма ), нарязват се на малки кубчета домати и ги разпръсваме върху платото като втори ред. След това вземаме едно борканче паста босилеково песто ( аз го купувам от Била , при сосовете се намира ) След това съм приготвила дребни кротони, направени с много подправки ( чубрица, черен и червен пипер, сол, даже може и пикантина за супа да се поръси малко . Аз го поднасям так с една лъжица и всеки да може да си слага в чинията !
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: юни 03, 2010, 12:29:53 »

Иначе аз искам да ви моля за идеи за някакьв по-типичен бьлгарски десерт.

Ако не е прекалено късно за предложения:

Ушав
Компот от ушав (може и от други плодове)
Халва
Локум (може да се изреже с формички за да е по интересен на вид, но зависи от локума де)
Мармалад от шипки (може да се слепят бисквитки, да се използва за пълнеж на сладки)
Сладко от смокини
Печена тиква (прочетох че нямаш ама ако случайно дотогава се сдобиеш)
Крем карамел (ама е знам доколко е типично българско  crazy )
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1022


Мама на сладко бебе Ивелина


Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: юни 03, 2010, 21:40:43 »

Тази вечер бях решила да правя шишчета на скара, но в последния момент си промених решението  pardon и направих следното: Свинско в плаке с подправки и зеленчуци:

половин кг свински бут
1 морков
1 домат
1 глава кромид лук
1 малка тиквичка
1 чушка
подправки за марината на око : соев сос, червен и черен пипер, чубрица, малко чили сос и горчица
вино пак на око-аз ползвам около 200мл

Смесват се подправките за маринатата и се добавя малко вино, нарязва се месото на хапки, напречно на мускулните влакна, обърква се с маринатата и се оставя за около час в хладилника да престои. В плаке с похлупак се слага мъничко мазнина и  се нарязват зеленчуците на едри парчета, прибавя се накиснатото месо в марината и се залива с останалото вино. Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 40 мин. до 1 час-зависи на колко едри парчета е нарязано месото-за да се задуши хубаво и да поеме и от зеленчуците и виното. След това махаме похлупака и запичаме за около 10 мин. на 160 градуса, като следим месото да не стане сухо.
Ами това е, дано ви хареса  girl_wink
А аз мисля тези дни да направя предястието на Додо, че ми се струва много интересно  smile
« Последна редакция: юни 03, 2010, 21:42:42 от hukuta » Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: юни 04, 2010, 08:13:06 »

Направих кротоните на chanel_84 и гъбките на cherry_tea - и двете неща станаха страхотно. good
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: юни 06, 2010, 10:35:43 »

Една рецепта за лесно и бързо кремче, специално за inaxastra. Обещавам следващия път да направя четворна доза :-)

Крем бадеми и червени плодове (сп. Ел а табл)

250 гр червени плодове
100 гр захар
150 мл сок от червени борвинки (но според мен всякакъв сок от чевени плодове би трябвало да върши работа)
2 листа желатин (4 г)
1 ч. л. бяло пюре от бадеми (продава се в био магазините, аз лично слагам 3 ч. л., защото обожавам бадемовия вкус)
250 мл мляко
15 мл течна сметана

1.   Кипва се сокът от боровинки с 30 гр захар в продължение на 5 мин на силен огън. С него се заливат червените плодове, предварително поставени в купа
2.   Желатиновите листа се слагат в студена вода за да омекнат
3.   Затопля се млякото в тенджера с останалата част от захарта и бадемовото пюре. Като се свали от огъня се прибавя желатина. Оставя се да изстине като се бърка от време на време. За
по-бързо изстудяване може съдът да се сложи в мивка пълна със студена вода и лед.
4.   Бие се сметаната и се прибавя внимателно към изстиналата смес.
5.   Разпределя се в чашки и се слага да престои в хладилник 1 час
6.   Прибавят се отгоре плодовете и сокът и се оставя да престои още 3 часа в хладилник.    


Да ви е вкусно!

ПП : Вече даже не мога да качвам 23 КБ снимка ?!?  За снимка на десерта  - моля заповядайте в галерията.
« Последна редакция: юни 06, 2010, 11:02:28 от minalina » Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: юни 15, 2010, 07:10:47 »

 Coffe  добро утро
Някой с опит и идеи какво мога да направя с миди консерва и как ? - това ще ми е за първи път(салата, готвено....) scratch one-s head
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: юни 15, 2010, 07:55:19 »

Аз правя салата, обаче сега не се сещам рецептата  blush ще се обадя на сестрата да я питам и ще кажа по-късно smile
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #177 -: юни 15, 2010, 08:09:13 »

krasunkata   аз правя салата от миди. Слага се лук, копър, зехтин и оцет.
Някои правят супа-на мен много ми харесва, но не съм правила, опитвала съм в заведение.
Може да се направят и миди с ориз, но не съм сигурна дали ще се получи вкусно с миди от консерва. Аромата няма да е автентичен girl_wink
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: юни 16, 2010, 10:13:42 »

Мименце направих салатата и малко импровизирах и сложих и домати и варена царевица- стана вкусно мерси  give_rose
магито  имам още 2 консерви с миди така че съм отворена и за друга рецепта  good

Ето една рецепта от мен (майка ми я каза  smile )

Лесни хрупкави банички  печени на тиган
  Снимка тук

Продукти

готови кори за баница
бяло саламурено сирене
мазнина за намазване на тигана (или зехтин или масло или олио)

Приготвяне

Срязвам корите през средата да се получат по малки че обичам баничките да са по малки.1 лист кора= 1 баничка. На всяка кора натрошавам сирене по средата (колко сирене според вкуса). и завивам отляво отдясно, отгоре и отдолу, така че да се получи правоъгълниче, като гледам горе долу отвсякъде да има еднакво количество кора и сиренето да остане по средата на корите. Мятам така получената баничка в предварително загрят умерен тиган, като преди слагането капвам няколко капки зехтих на дъното и със самата баничка "разтърквам" зехтина (олиото или маслото) по тигана така че да се намазни горе долу равномерно.Пека до златисто червено и след няколко секунди я обръщам да се изпече от другата страна. Понеже се пекат супер бързо е добре баничките да са "сгънати" предварително. Хапват се топли.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: юни 16, 2010, 10:28:57 »

И аз правя подобни банички,но слагам и яйце.Въобще смес като за нормална баница.И направо си ги пържа.Става много по бързо от печената баница и също толкова вкусно.Важно е само да са добре сгънати баничките за да не изтича плънката. smile
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines