Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 25, 2024, 21:48:00

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 174972 пъти)
 
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: май 31, 2010, 11:41:09 »

Пробвам като получа прясна пратка кашкавал:)
Само да спомена,че го правя с най-обикновен кашкавал-какъвто ми попадне в магазина до нас.
Ако някой е скептичен към резултата,намалете всичко на половина,за по малка доза.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: май 31, 2010, 11:46:40 »

dodo на мен ми звучи много готино и мисля още утре вечр да о пробвам. Дали ще става за сутрешна закуска или ще идва тежичко?
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: май 31, 2010, 12:05:35 »

Ами,за закуска не знам Капризче.Аз без проблем хапвам за закуска мусака или ориз,така че що да не става,само апетит да имаш.
Направи ми впечатление,че в зависимост от количеството на млякото става по-поресто(като гъба) или по плътно.
Искам да ви питам дали сте правили кротоните на chanel_84?Чудя се дали стават много твърди или омекват от мазнината и лука?
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: май 31, 2010, 17:55:46 »

Gery79 супер ти се е получила тая плодова купа  Bravo
dodo23 рецептата ти звучи добре, и ще я тествам. Относно кротоните, не мога да помогна

Мен ме обзе едно сладкарско чувство през уикенда и вижте какви сладки врътнах (снимка 1, снимка 2) Пудрата захар малко ми се загуби, понеже върху тия имаше и още един ред сладки, който обаче се изяде много бързо. Рецептата взех от тук, сладките се казват "Линцерови сладки"  най отдолу на страницата. Станаха много вкусни, и колкото повече седят толкова повече омекват, ако има кой да ги чака де  girl_wink при нас издържаха 3 дни  blush

Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: юни 01, 2010, 17:27:27 »

Пробвах млечния крем(панна котта) по рецептата на juji.
Определено не мисля че стана както трябва-стои вече почти 24 часа в хладилника,но ако се опитам да го обърна в чинийка ще се разлее.Освен това не се получи еднородна смес-докато го бърках беше добре,но сега се е отаило нещо приличащо на суроватка.
За първи път правя нещо с желатин и може би там ми е грешката.Но имам и едни съмнения за млякото.

И все пак е вкусно!   
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #155 -: юни 01, 2010, 21:51:40 »

Панна коттата се прави с течна сметана, а не с мляко. Това означава и името - сготвена сметана. Да не би заради това да не ти се е получило ?

Иначе аз искам да ви моля за идеи за някакьв по-типичен бьлгарски десерт. Ще ми идва една приятелка французойка на гости и сьм решила д аправя бьлгарски обяд, но за десерта нямам никакви идеи... нищо традиционно не ми хрумва  girl_impossible
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: юни 01, 2010, 22:06:10 »

Цедено кисело мляко с мед и орехи или тиквеник
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #157 -: юни 01, 2010, 22:08:38 »

Мерси, Гери.
За предястие ще правя таратор, та да не стане много млечно... А пьк тиква няма вече, но покрай тиквеника ме подсети за щрудел с ябьлки, който верно , че не баш бьлгарско, но лесно може да мине за такьв  pardon

Гениална си, мерси много  danceg danceg danceg
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: юни 01, 2010, 22:13:39 »

Аз имам тиква.Ако искаш ще ти пратя половин тиква че тя е и голяма.Но незнам колко ще пътува до теб.
варено жито с ядки
мляко с ориз
пурички с локум
сладък салам
« Последна редакция: юни 01, 2010, 22:16:50 от gucci » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #159 -: юни 01, 2010, 22:16:50 »

Ако я вземат в пощата пращай  Wink

Житото сьщо е супер идея ! Пак мерси  give_rose Записвам си  good
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: юни 01, 2010, 22:18:03 »

прати ми на лични адреса си.колко време пътуват пратките.
линцер
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: юни 01, 2010, 22:57:57 »

Панна коттата се прави с течна сметана, а не с мляко. Това означава и името - сготвена сметана. Да не би заради това да не ти се е получило ?

Спазих точно рецептата-течна сметана и мляко!
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: юни 01, 2010, 22:59:44 »

Как направи желатина.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: юни 02, 2010, 07:25:55 »

Dodo, аз съм правила Пнна кота точно по рецепта на Жужи и стана разкошна изяде се за отрицателно време и си се стегна.Да не би нещо с желатина?А зависи и каква сметана си взела, на мен например Халта-та ми прави проблеми понякога, докато с Президент-а всичко става идеално.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: юни 02, 2010, 08:17:16 »

Сметаната ми беше Хопла.
Желатина го накиснах във вода да набъбне и после директно го изсипах вътре.
В други рецепти съм,чела че се стопява на водна баня,ама в тази не пишеше. blush
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines