Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 21:03:28

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 172263 пъти)
 
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: май 17, 2010, 09:23:19 »

аз добавям и лъжица захар и лъжица олио в тестото за палачинките, както и сода бикарбонат
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1188



Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: май 17, 2010, 10:00:33 »

Патладжан с доматен сос  Yes
1 глава кромид лук
1/2 глава чесън
1 бутилка или 1 буркан домати
сол,черен пипер,червен пипер магданоз на вкус
1 буркан печен патладжан
Запържва  се лука и чесъна до омекване,слагат се доматите.Оставя се малко да поври и след това се овкусява.Накрая със така полученият сос се залива патладжана.
understand
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: май 17, 2010, 10:13:45 »

jasmine , много добре звучи рецептата. Предполагам, че на Даниел много ще му хареса. Трябва да я пробвам.

Искам да ви питам за изпитана рецепта за банонов сладкиш. Намерих разни в нета и ще пробвам някоя от тях, но ако и някоя от вас е правила такъв сладкиш ще се радвам да споделите smile
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: май 17, 2010, 13:00:01 »

Мацкиии моля дайте рецепта за мъфини,но по възможност по икономични,че нямам много продукти,а пък искам да хапна.Имам яйца,кисело мляко,захар,брашно,какао,масло,олио ей такива работи  blush
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #109 -: май 17, 2010, 13:10:10 »

Данитка ,давам ти едни с кисело мляко ,има и солен и сладък вариант

Необходими продукти
За тестото:
300 г брашно с набухватели
1 ч.л. бакпулвер
50 г овесени ядки
300 мл кисело мляко
5 с.л. разтопено краве масло
2 яйца

За сладките мъфини:
1 банан
2 с.л. счукани орехови ядки
2-3 с.л. пресни или замразени боровинки
100 г кафява захар

За солените мъфини:
100 г натрошено сирене
1 ч.л. чубрица
1 с.л. нарязани на ситно маслини
1 с.л. настърган кашкавал
1 ч.л. червен пипер

За украса: 200 г крем-сирене

Начин на приготвяне
Брашното се смесва с бакпулвера и овесените ядки. В друг съд се разбиват яйцата с млякото и разтопеното масло. Яйчната смес се сипва в брашното при непрекъснато бъркане с дървена лъжица. Полученото тесто се разделя на две части.
В едната половина се слагат смачканият банан, захарта, орехите и боровинките. Когато се прибавят боровинките, трябва да се внимава да не се разбърква твърде дълго, защото цялата смес ще се оцвети в лилаво.
Другата половина от тестото се смесва със сиренето, маслините и чубрицата.
Тестото се разпределя в хартиени капсули, сложени във форми за мъфини, като се запълват 2/3 от обема на съда. Ако не се използват капсули, формата се намазва с масло и се поръсва с галета. Сладките се поръсват с овесени ядки и кафява захар, а солените - с кашкавал и червен пипер. Пекат се в загрята на 180°С фурна 18-20 мин.
Готовите мъфини се украсяват с разбито крем сирене, в което е прибавена лъжица пудра захар за сладките. С помощта на плодове и зеленчуци могат да се оформят различни смешни човечета за децата.
Продуктите са за 10 сладки и 10 солени мъфина. Вариации - в солените мъфини сложете нарязана на ситно шунка или червени чушки. Заменете боровинките в сладкия вариант с нарязани сушени сини сливи или други захаросани плодове.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #110 -: май 17, 2010, 13:11:27 »

Ако нямаш орехови ядси или боровинки просто слагаш сладко или нещо което ти е по вкуса
Мъфини с ябълки ,мед и сладко от боровинки

Продукти :

за около 12 форми

2 и 1 /4 ч.ч. брашно
1 п.бакпулвер
1 ч.ч. захар
2 яйца
1   ч.ч.кисело  мляко
2 с.л. пчелен мед
3/4 ч.ч олио / може и масло/
2 малки ябълки
3-4 с.л.сладко от боровинки
1ч.л.канела , ванилия
Приготвяне : Смесват се в две отделни купи сухи и мокри съставки.Аз сложих нарязаните на малки парченца ябълки и сладкото съм сухите.Смесват се двете смеси.Мъфините се пекат при температура 180 градуса.
Забележка :В сместа може да се прибавят и 1 / 2 ч.ч.счукани орехи.Добре би било след като се изпекат да се залеят с шоколадова или карамелена заливка.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #111 -: май 17, 2010, 13:12:37 »

и последно
Мъфини с ябълки ,мед и сладко от боровинки

Продукти :

за около 12 форми

2 и 1 /4 ч.ч. брашно
1 п.бакпулвер
1 ч.ч. захар
2 яйца
1   ч.ч.кисело  мляко
2 с.л. пчелен мед
3/4 ч.ч олио / може и масло/
2 малки ябълки
3-4 с.л.сладко от боровинки
1ч.л.канела , ванилия
Приготвяне : Смесват се в две отделни купи сухи и мокри съставки.Аз сложих нарязаните на малки парченца ябълки и сладкото съм сухите.Смесват се двете смеси.Мъфините се пекат при температура 180 градуса.
Забележка :В сместа може да се прибавят и 1 / 2 ч.ч.счукани орехи.Добре би било след като се изпекат да се залеят с шоколадова или карамелена заливка.ад.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #112 -: май 17, 2010, 13:15:14 »

имам и други по лесни рецепти, но са със прясно мляко
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: май 17, 2010, 13:22:12 »

дай ги моля  give_rose
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #114 -: май 17, 2010, 13:24:41 »

juji толкова рецепти си дала, че и на мен ми дойде муза за мъфини. Обаче имам проблем, нямам такива формички, незнам и какво представляват/силиконови ли са, метални ли са crazy/, и какви са им цените горе долу?
Извинявам се за тъпия въпрос give_rose
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #115 -: май 17, 2010, 14:42:55 »

Не ти е тъп въпроса бе, Мименце.  girl_wink И аз още не правя мъфини, точно защото не мога да преценя откъде и какви формички да си купя, а иначе и аз цяла сутрин съм на тази тема.

В един магазин по левче до нас намерих една форма - метална, имитация на тефлон, на 12 сърчица, за 5лв, ама не я купих, защото имах такъв тиган, на който му падна покритието на второто готвене и залепваше всичко. В друг магазин намерих пък силиконови, ама се почудих как може силикон да се пече във фурна и няма ли да се съсипе.  crazy И беше скъпичко - 17лв. Намерих и едни формички, алуминиеви, отделни, които бяха по 12 броя в пакет, но са еднократни. Айде кажете сега какви? ina_lemon ми препоръча силиконови. Аз обаче не знам ако ми трябват хартиени формички за подлагане, откъде да ги купя, не съм и виждала в магазнините около нас. Съвети?  pardon
Активен
ina_lemon
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2310


Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: май 17, 2010, 14:51:49 »

Варианти за печене на мъфини са:

- тефлонова тава, моята е такава, с 12 гнезда, купена от Метро за почти 10 лева, много съм доволна.
Винаги слагам хартиени кошнички вътре. Тях купувам обикновенно от Пикадили. Виждала съм и в немските магазини от типа на ТСМ, техните дори са цветни.

- силиконови тави, обикновенно те са с по 6 бр гнезда, могат да са гладки или накъдърени отвътре. В тях може да се пече и без хартиени кошнички, не залепват дори и без набрашняване и намазняване. Не че ги препоръчвам, но ако тепърва ще се купува тава за мъфини, то нека е такава.
Номера е, че в почти всички рецепти из нета, дозата е за около 12 бр стандартно големи мъфина. И ако ще се купува силиконова тава, то трябва да са две, за да стане наведнъж, а това прави около 30 и няколко лв инвестиция от раз. Всеки си преценя. Аз силиконови нямам, но много ми се иска.

- дуралексови или алумуниеви купички за крем - карамел. Пак подлагате вътре хартиена кошничка.

- може и само в хартиени кошнички, но сместа натежава и се разлива, вариант е да се слагат по 3-4 бр на мъфин, но става доста набутващо а и пак не е ясно, дали формата няма да се прецака.

Туй то, поне което се сещам. А рецепти из нита - фул. Аз правя много често мъфини и все експериментирам с някоя нова.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: май 17, 2010, 14:58:19 »

брей, ви ме мотивирахте и аз да почна да правя мъфини. а някой има ли рецепта за такива мъфини, в които вътре има течен шоколад и самите са шоколадови, не знам те пак ли се казват мъфини или нещо друго, ама такова ми се яде.
само да попитам силиконовата тава слага ли се върху друга тава или направо на решетката, няма ли да се стопи от прекия досег с горещо желязо crazy
Активен
ina_lemon
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2310


Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: май 17, 2010, 15:01:44 »

Няма да и стане нищо, върху решетката се слага. То си е обработен за готвене силикон.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: май 17, 2010, 15:04:18 »

Слага се директно на решетката, нищо не му става на силикона.Аз имам силиконова лесна е за употреба, но има и своите недостатъци, като например, като я напълниш със смет започва да се гъне и трябва да внимаваш да не изтърсиш съдаржанието.Аз не мога д аси намеря такива хартиени неща тук в Плевен и много ме е яд.Мисля обаче да си купя и тефлонова.

Румяна мисля, че Жужи, беше давала в предните теми точно шоколадови с парченца шоколад.Аз правих такива за Коледа, но рецептата не е тук.
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines