Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 25, 2024, 07:42:53

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7  (Прочетена 158369 пъти)
 
Боги
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2282


I can't live in a world, where you don't exist...


Моят сватбен албум

« Отговор #15 -: ноември 12, 2009, 11:21:26 »

juji, благодя ще го пробвам give_rose
мисля да сложа и синьо сирене, обожавам го good
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #16 -: ноември 12, 2009, 12:51:05 »

juji, благодя ще го пробвам give_rose
мисля да сложа и синьо сирене, обожавам го good

О,да идеята е прекрасна.Аз много не си падам по него та за това не го сложих
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: ноември 12, 2009, 20:58:00 »

Днес направих Австрийската торта на MinaLina наистина е много сполучлива и стана бързо. Блатовете се изпекоха добре като следвах нейните препоръки. Но нали съм заявеяна на благовете сложих по малко шоколад а като цяло тортата направих с една голяма кофичка сметана но та нея пише че е 290 гр, което ми се вижда малко и другият път ще я направя с повече - ползвах заквасена, защото и аз херасвам киселият вкус. Благодаря за рецептата и я  препоръчвам горещо.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #18 -: ноември 12, 2009, 21:51:14 »

И аз се бях отдала на сладкарство-правих шоколдови трюфели, панакота, целувки и кекс със стафиди. Паната кота още не съм я опитала, ако е добра ще пусна рецептата. Засега ви давам трюфелите:

Шоколадови трюфели

50г масло
50г пудра захар
2 жълтъка
100г течна сметана
300г готварски шоколад
ванилия

Маслото се разбива със захарта. Добавят се един по един жълтъците. Сметаната се кипва и се прибавя към масления крем. След което всичко се обърква с разтопения шоколад. Слага се в хладилник да се втвърди. Правят се топчета, които се овалват в какао.
Държат се в хладилник и се поднасят с кафе.

Bon appétit !


* DSC00074.JPG (46.23 KB, 500x375 - видяно 519 пъти.)
« Последна редакция: ноември 12, 2009, 22:05:00 от inaxastra » Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 734



Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: ноември 12, 2009, 23:41:31 »

Дарлинг, да ви е вкусна тортата! smile Радвам се че се е получила Bravo ! Аз слагам по една кофичка сметана, но ги купувам по 500гр.

Инче, супер ти изглеждат бонбонките Bravo Bravo Bravo, едно такова коледно настроение ми вкарват трюфелчетата. Мерси за рецептата!
Ще чакам с нетърпение и тази на панакотата, че моя първи и последен опит с този десерт беше доста разочароващ. Пo рецепта трябваше да сложа доста течна сметана и то стана едно тежкo, аз не можах даже своята порция да изям (а обожааавам сладко blush)!

Аз пък нали съм под карантина вкъщи с този грип и днес пак пробвах великите "макарон"-и. Утре като ги слепя ще постна снимчица. Ето на това трябва да изглеждат, но моите естествено не са всички така хубавки, доста изпонапукани имам и цвета не мога нещо хич да го докарам. Ако някой има опит с този сладкиш, моля да сподели give_rose!


* macarons.jpg (24.57 KB, 448x323 - видяно 467 пъти.)
« Последна редакция: ноември 12, 2009, 23:46:40 от minalina » Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #20 -: ноември 13, 2009, 14:48:24 »

След сладките изкушения, ето нещо солено -гриловани тиквички и гриловани патладжани със доматен сос
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #21 -: ноември 13, 2009, 15:06:38 »

И аз се бях отдала на сладкарство-правих шоколдови трюфели, панакота, целувки и кекс със стафиди. Паната кота още не съм я опитала, ако е добра ще пусна рецептата. Засега ви давам трюфелите:

Шоколадови трюфели

50г масло
50г пудра захар
2 жълтъка
100г течна сметана
300г готварски шоколад
ванилия

Маслото се разбива със захарта. Добавят се един по един жълтъците. Сметаната се кипва и се прибавя към масления крем. След което всичко се обърква с разтопения шоколад. Слага се в хладилник да се втвърди. Правят се топчета, които се овалват в какао.
Държат се в хладилник и се поднасят с кафе.

Bon appétit !
Задължително ще изпробвам рецептата Yes
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #22 -: ноември 14, 2009, 10:05:53 »

Ето ви и рецептата за панакота, която е доста сполучлива. По мнението на кулинарния ми критик-малко по желирана отколкото трябва, но много вкусна.

Панакота с кафе

400г течна сметана
100г кафе
75г захара

желатин (прочетете си инструкциите на кутийката за количеството, което ви е нужно за вашия тип желатин)

Желатинът се накисва в студена вода.
Сварява се кафето.
Сметаната се кипва със захарта и се бърка, за да се стопи (захарта се стопява много бързо и сметаната трябва само да кипне без да се вари продължително).
Прибавя се кафето.
Желатинът се изстисква и се прибавя към сместа с продължително бъркане, докато се разтвори напълно.
Оставя се да се поохлади, след което се слага в хладилник да стегне.

Сервира се след няколко часа, украсено по ваш вкус (в случая пишеше с бита сметана и захаросани зрънца кафе)

Bon appétit !  Cerry
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #23 -: ноември 14, 2009, 10:29:24 »

inaxastra ,а ти колко желатин сложи на 400 гр сметана и 100 гра кафе,че на мен веднъж не ми се получи въпреки ,че прочетох опаковката
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #24 -: ноември 14, 2009, 10:41:52 »

Ами моят е на листчета. И пишеше 6 листчета за 500гр. Толкова сложих.  pardon
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2366



Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: ноември 14, 2009, 12:47:13 »

Ина а ти професионало ли се занимаваш с готварство  crazy
Аз тайничко си ви надничам в темичката, ама не смея нищо да се пробвам да направя, че големи сложнотий ми се струват вашите неща  blum
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1188



Моят сватбен албум

« Отговор #26 -: ноември 14, 2009, 16:59:23 »

Аз вчера пък правих Пиле в стил "Паеля" tease,за маските които обичат ястия с чесън мога да адм рецептичката good
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: ноември 14, 2009, 20:04:47 »

Аз вчера пък правих Пиле в стил "Паеля" tease,за маските които обичат ястия с чесън мога да адм рецептичката good
Давай  blum
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: ноември 14, 2009, 20:23:16 »

След шоколадовите трюфели на Ина аз искам да питам за шкембе чорба  tease Прехода между ястията е страхотен, признайте  funnytooth funnytooth funnytooth funnytooth funnytooth Обаче мъжа ми нали е болен, а ме врънка за това шкембе от 100 години и сега просто няма как да му откажа. Намерих 1-2 рецепти, но ако някоя от вас е правила, бих с радвала на някоя изпитана рецептичка.
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #29 -: ноември 14, 2009, 20:43:35 »

Капризче,
и моят муж обича шкембе:)Ето аз как го приготвям:
Шкембето се слага да се вари и когато е готово го вадим и нарязваме на ситно. В тиган слагам малко олио и 2с.л брашно и на върха на с.л червен пипер.Запържвам леко,докато стане лека каша и я изсипвам при булона.След това разбивам 2 жълтъка и ги слагам към 2 ч.ч прясно мляко.Разбивам добре и добавям към булона.Поръсвам с чер пипер и сол и изсипвам нарязаното шкембе. Отделно в едно бурканче си правя увкосителя- пресвам чесън и сипвам оцет.
Дано съм била полезна и рецептата ми ти хареса
п.с пиша булон,т.к незнам къде ми е ерголям на клавиятурата,за което се извинявам!
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines