Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 21:09:28

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2  (Прочетена 167605 пъти)

bibilqna
Сватбар
Публикации: 200

« Отговор #195 -: юли 11, 2010, 19:08:18 »

Момичета те първа сега ще смятаме алкохол, горе долу нещата са ми ясни, благодарение на всички ваши мнения тук.  good give_rose  Само имам питанка за безалкохолните, мислим да имаме стандартни кола, фанта портокал и спрайт, но колко горе долу на човек да се разпредели?!?!  girl_impossible Сватбата ще е 110 човека, от които 10 деца. Вие как бяхте с безалкохолните, при нас от менюто ще има само по едно на човек, колко да поръчаме направо не знам.  pardon  Ще съм ви благодарна за помощта!  give_rose
Активен
m_i_ms
Новак
*
Публикации: 12

« Отговор #196 -: юли 23, 2010, 12:56:22 »

Здравейте момичета, предлагам чисто нови литрови пластмасови бутилки, ако някой има нужда да пише. сега ходих и си купих за мен, но ги продават на стек, който е от 144 броя, аз имам нужда от 50. Ако мога на някой да помогна ще се радвам:)
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: юли 23, 2010, 13:08:50 »

Момичета те първа сега ще смятаме алкохол, горе долу нещата са ми ясни, благодарение на всички ваши мнения тук.  good give_rose  Само имам питанка за безалкохолните, мислим да имаме стандартни кола, фанта портокал и спрайт, но колко горе долу на човек да се разпредели?!?!  girl_impossible Сватбата ще е 110 човека, от които 10 деца. Вие как бяхте с безалкохолните, при нас от менюто ще има само по едно на човек, колко да поръчаме направо не знам.  pardon  Ще съм ви благодарна за помощта!  give_rose

Ние ги изчисляваме така на човек за 7 часа: 2 води от 0,500
                                                                3 безалкохолни
                                                                3 сока (портокал)
Като колите и соковете обикновено са по 0,250 мл. на чаша. От безалкохолните сме решили да не взимаме фанта и лимон, само кола (light и обикновена) и евентуално спрайт за някои комбинации с алкохол. Може би е малко повече, отколкото трябва, което сме изчислили, но по-добре да остане, отколкото да не стигне.  smile
Активен
Doni M
Сватбар
Публикации: 213

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: юли 27, 2010, 11:21:39 »

Понеже вече няколко човека ме питаха за бутилките, които ние сме си взели за сватбената ракия, качих снимка в галерията  smile
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: август 01, 2010, 08:53:44 »

Момичета, според вас нужно ли е да се купува червено вино за летния сезон или само бяло?
Или да купим няколко  бутилки червено за всеки случай?  pardon
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #200 -: август 01, 2010, 09:25:10 »

lunno momiche, според мен зависи от това, какво ще включва менюто ви. Например ние все още не сме уточнили окончателно, но ще избираме между пилешко месо и риба(а може и от двете). По тази причина решихме да вземем само бяло вино. Аз лично в летния сезон бих се спряла на бяло вино и то не прекалено силно, а със свеж вкус. Евентуално десертно розе за welcome drink или шампанско. Ако се взима червено бих се спряла по-скоро на някой вид мерло. В крайна сметка идеята е ако някой се напие, да не става бързо, а и на следващия ден да няма "тежки преживявания"  Wink
Активен
Doni M
Сватбар
Публикации: 213

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: август 01, 2010, 09:28:50 »

На последната сватба, на която бяхме преди 2 седмици имаше червено вино, но после питах младоженците и казаха, че никой не е пожелал. Аз лично няма да имам. Ще сложа по 1 бутилка бяло вино. То по-скоро би се пило през летния сезон.
Активен
bibilqna
Сватбар

« Отговор #202 -: август 01, 2010, 10:45:59 »

Според мен през лятото не е много удачно червеното вино, именно по тази причина сме се спряли на бяло само  good
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: август 01, 2010, 11:23:20 »

Нашето основно ястие ще е пилешко и бялото е ясно.  good
Може да вземем 2-3 бутилки червено евентуално, ако някой поиска, а може и тотално да отпишем червеното.  pardon
Активен
bibilqna
Сватбар

« Отговор #204 -: август 01, 2010, 12:32:08 »

Lunno momiche по добре напълно го отпишете, представи си че вземете 2-3 бутилки и повече хора искат, какво ще кажете свърши??? И милото така ми викаше в началото, но аз му казах ако ще има трябва да има достатъчно за всички, такива няколко бутилки не съм съгласна, все едно за едни има, за други - не. Като няма, хората ще пият каквото има, т.е. бяло вино.  Това е мое мнение, не задължавам никой с него, просто и ние бяхме пред такава дилема и се спряхме само на бяло  Offtopic
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: август 10, 2010, 10:42:14 »

Момичета, искам да ви попитам от къде можем  да купим водка на сносна цена и как върви цената на водката. Аз въобще не пия и нямам и на идея за цените на алкохола, освен на виното.  blush smile
bibilqna, съгласна съм с пмнението ти.  good Ние още докато купувахме бялото и мислихме да вземем ли червено и аз казах - без и така.  girl_wink
« Последна редакция: август 10, 2010, 10:46:06 от lunno momiche » Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: август 10, 2010, 11:24:36 »

Lunno momiche, и аз не бях наясно с цените на твърдия алкохол (вкъщи от него се пие само уиски и понякога от домашната ракия на баща ми). Но след като говорихме в ресторанта (ние ще го купуваме от там, на доставна цена и ще платим това, което се изпие), мога да ти кажа някакви примерни цени (на едро и с някаква отстъпка): водка Финландия - около 20-21лв (мисля, литър), уиски Jim Beam - пак около 21лв, Johnni Walker - около 24.
Не знам как са цените в големите магазини, но може да надникнете в Метро за някаква промоция на някоя марка, ако не държите на определено уиски или водка. Друг вариант е да видите дали нямате някой приятел/познат, който да работи при вносител, за да ви даде по-добра цена.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: август 10, 2010, 15:44:42 »

Момичета, искам да ви попитам от къде можем  да купим водка на сносна цена и как върви цената на водката.

Няколко души вече ми препоръчаха ето този сайт и склад за алкохол, на добри цени и ако нещо не се изпие може да го върнеш и ти връщат парите: http://www.meik98wines.com/ Мисля оттам да си вземем алкохола.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: август 10, 2010, 16:14:09 »

Да се вмъкна с едно съветче и аз като минала по този път...ако сватбата е лятна по -добре виното да е бяло, bibiliana ще дам съвет, наместо спрайт да сложи минерална вода, заедно с колата и фантата ще е добре. Лятото има зверска нужда от вода. На моята сватба беше 2 мин. води, кола и фанта, на човек, но малки . Тъй като ги поръчах от ресторанта, не нзам отчета какъв е бил, но мисля, че стигнаха, защото свободната ми коснсумация беше само 98 лв.Ако е горещо, си мисля, че алкохола върви по-малко от безалкохолните. Ние си накупихме миналата година от безмитната, но милото го купува и все още не иска да ми каже колко е дал, но каза че са на сметка. Във фирмата, обаче ни се налага да купуваме алкохол за разни поводи и шефката го взима от кауфланд и цените може да стигнат с 2-3 лв. разлика за  вносния алкохол, ако се хване промоция.
« Последна редакция: август 10, 2010, 16:21:37 от m_eleva19 » Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
Публикации: 557

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: септември 01, 2010, 15:40:11 »

Да препоръчам и аз силно да се заредите с бяло вино и вода за летни сватби! При нас червено вино имаше малко като резерв, май беше към една четвърт от общото количество, но почти никой не пи от него. За сметка на това се изпиха големи количества бяло – не знам точно колко кашончета бяха, ще питам, но ни останаха точно три бутилки! Безалкохолни почти никой не пи, а бира много малко хора. За сметка на това по 1,5 л минерална вода на човек не ни стигна, та се е наложило от ресторанта да отворят техен стек...
Уискито почти се изпи, а от кайсиевата ракия, купена от свекъра от таен силистренски източник, не остана и капка – имаше хора, които само на нея си карали цялата вечер, толкова им харесала. smile
Джин бяхме взели две бутилки по настояване на свекърите – беше пито съвсем малко, може би само един-двама човека бяха поискали. Водка... хм, там също остана известно количество, но сега не мога да кажа колко. Друго не сме купували, освен малко сокове за децата.
Ако някой се интересува от конкретните количества, ще питам мъжа ми и ще пиша пак.
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: