Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 13, 2024, 16:51:18
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
БУРГАС - част 5
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
37
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУРГАС - част 5 (Прочетена 168627 пъти)
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Отг: БУРГАС - част 5
«
Отговор #75 -:
май 07, 2009, 13:01:05 »
Здравейте!
Бях си в Бургас и се убедих, че е най - прекрасния град...
Ходих до църквата Кирил и Методи и бях си намислила да си запазя час за 16.30 за да може да поприключим до 17.30 и да се поснимаме и към 18.15 да сме в ресторанта . Жената, която записваше часовете ме увери , че ритуалът е 30 мин. и аз си записах час за 17ч. Моля ако някой знае дали е 30 или повече да ми каже за да мога да си променя часа докато още има време.
Следващата ми цел беше да си потърся красиво място за изнесен ритуал. Красиви кърчета много, но не открих място, където поне в близост да има някаква козирка или покрито място в случей на дъжд да се сме там. Не ми се рискува толкова, че сватбеният ми ден да е предопределен от времето. Моля ако някой има идеи за приятно местенце, което ще свърши работа да сподели , а ако не намеря нищо подходящо ще се откажа от тази си мечта и ще карам по стандартния начин.
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #76 -:
май 07, 2009, 17:04:14 »
svetla_ety
, спокойно, наистина специално в храм "Св.Св. Кирил и Методий" не продължава повече от 30 мин. венчавката, нашата даже май беше и по-кратка, че свещеникът бързаше за изнесен ритуал. Поне имам спомен, че към 15:10 влязохме и в 15:30 ч вече бяхме навънка.
Но ако се паднете при отец Захари, той е по-многословен и може малко да ви позабави, но не вярвам - нали има и други след вас, които чакат.
Знаете ли кой ще ви прави венчавката?
Според мен няма смисъл да сменяш часа, стига да ти стигне времето за фотосесията.
За закрито местенце не се сещам, но скоро някой се беше спрял на варианта - ако не вали - на открито, ако вали - в ресторанта и това се уточнява с агенцията (ако ползвате такава) и гражданското лице, което ще ви води церемонията, в последния момент.
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #77 -:
май 07, 2009, 22:06:12 »
Цитат на: Ashli в май 07, 2009, 08:48:40
Хей вече си имам час за Ритуалната и за църквата.Вече всичко се нарежда сега ще изберем и поканите всичко ще е ок.
. Вие колко по-рано раздадахте поканите?
Аз моите покани почнах да ги раздавам преди 10-тина дни. Обаче темпото ми е на "умряла костенурка." Мисля , че сега им е момента
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #78 -:
май 08, 2009, 08:28:24 »
Kiksi, благодаря ти - успокои ме за църквата. Нашата церемония ще я води отец Емилиян, понеже е познат на бащата на младоженеца.
Моя идея беше да имам церемония на открито при добро време и в ресторанта при лошо, но като тръгнах да нареждам часовете и се осетих, че няма да стане. Първо за хубаво време откритата церемония щеше да е към 16ч. после църква и после ресторант, защото най - ранния час, в който може да се влезе в ресторанта е 18ч. Ако обаче се заоблачи ще трябва съвсем да променим плана и след църквата да отидем в ресторанта за церемония, но това е съвсем друг час. Предполагам, че гражданското лице няма как да е на наше разположение в рамките на 3 часа
. Следващия проблем е, че за церемония на открито задължително ми трябва агенция, а ако е в ресторанта не ми е толкова нужна и ще е излишен разход за мен. И след тези колебания реших, харесвам или не - в гражданското ще разпишем. Все още съм отворена за идеи - не съм записала час
Успех на всички с организацията на най - прекрасния ден !
Активен
Kiksi
«
Отговор #79 -:
май 08, 2009, 09:06:50 »
svetla_ety
, в този случай идеята е да не слагаш гражданския брак пред църквата, а обратно и така отпада необходимостта гражданското лице да е на разположение в рамките на 3 часа.
Първо минава венчавката и после според времето навън отивате или на открито или в ресторанта за изнесен ритуал. Само фотосесията в този случай ще трябва да я наместиш преди църквата или да смениш часа на венчавката с по-ранен.
Но наистина според мен проблемът идва, че искаш задължително гражданския ритуал да е преди църквата, а то може обратно и даже е по-добре според мен.
Помисли и за този вариант, имаш още време
Активен
dodo23
«
Отговор #80 -:
май 08, 2009, 09:41:28 »
Цитат на: Kiksi в май 07, 2009, 17:04:14
.... но скоро някой се беше спрял на варианта - ако не вали - на открито, ако вали - в ресторанта и това се уточнява с агенцията (ако ползвате такава) и гражданското лице, което ще ви води церемонията, в последния момент.
Аз съм този някой.
Очаквам обаждане от агенцията тези дни,за да ми предложат местенца за изнесен ритуал.
За мен плана е такъв-ставам сутринта-ако изглежда да бъде валежно-бракът се подписва в ресторанта,в противен случай отиваме в Морската градина.
И на мен ми мина през ум,че гражданското лице едва ли ще бракосъчетава само нас този ден,но от агенцията ми казаха,че е тяхна грижа да уточнят нещата.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #81 -:
май 08, 2009, 09:59:27 »
Момичета не знам дали е точно така, ама според мен щом си плащате 200 лв. за изнесен ритуал от гражданското ще ви осигурят отделна жена, а не тази която е точно този ден на смяна. Предполагам, че тази която ще ви води ритуала, ще работи този ден нещо като извънредно! Пък и то щом е навън, си е само ритуал, вие предварително ще сте подписали преди това и няма как да им объркате плановете на тези от гражданското! Така че споко, всичко ще е ОК!
Активен
Kiksi
«
Отговор #82 -:
май 08, 2009, 10:08:17 »
dodo23
, извинявай, че забравих, просто имах спомен, че не е от бургаските булки, а то вярно, че ти отдавана се вълнуваше по темата, ама нали не бях влизала доста време и кой да се сети
hukuta
, аз като минала по този път, ще ти кажа, че не е точно така, както го обясняваш.
Да, за съответния ден си има жена, която се занимава само с изнесените ритуали и не е ангажирана с нищо в ритуалната зала.
Но помисли - тя не може да е на разположение цял ден на една двойка младоженци, затова и за изнесените ритуали се запазват също часове , друг е въпросът, че е много по-лесно, защото напливът не е много голям, както за ритуалната зала.
Примерно аз исках нашия ритуал да е по-раничко и като им казах 17:15 ч, те много се зарадваха, защото следващия изнесен ритуал им беше за 18 ч, а на жената и трябва и време да се придвижи все пак и затова в повечето случаи и закъснява, но при нас не стана така, защото бяхме първия изнесен ритуал за деня.
Та да, има си отделен човек за това, но въпреки 200 лв., които плащаш, иска да се фиксира часът, което е и логично.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #83 -:
май 08, 2009, 10:25:02 »
Kiksi
аз нямах предвид, че тази жена е на разположение на съответната двойка цял ден! Всичко опира до уговорка, нали все пак тази жена няма да накара младоженците да се венчаят на открито, дори и да вали дъжд, "защото такава е била уговорката и часа" ???
Пък и както казах, аз изказвам само
предположение
!!!
Активен
Kiksi
«
Отговор #84 -:
май 08, 2009, 10:39:20 »
E,
hukuta
, ти пък сега, и аз пък нямах предвид, че ще ги накара да се оженят в дъжда заради уговорката, не ми слагай думи в устата, каквито не съм казала, моля те.
Имах предвид, че записаният предварително час е логично да се спази, а дали навън или не - се реагира според времето в самия ден, защото обикновено няма само един изнесен ритуал за деня, но жената, която води изнесените ритуали е само една. И това го казах от личен опит, а не като предположение. Имах предвид, че едва ли ще може много да се варира с часа, както в случая със
svetla_ety
, единствено е възможно да се варира с мястото, без да се сменя часа, както е при
dodo23
.
Явно не се разбрахме нещо и не виждам, защо се впрягаш, след като някой се опитва да обясни това, което знае по въпроса. Както и да е, надявам се, че не се сърдиш и че вече сме се разбрали.
Активен
dodo23
«
Отговор #85 -:
май 08, 2009, 10:41:02 »
Няма защо да се извиняваш Kiksi.И на мен ми се случва да забравя кой какво е казал.
И аз мисля,че няма да сме единствените с изнесен ритуал,но в агенцията ми казаха,че те ще комуникират с лицето този ден и ще имат грижата тя да дойде на точното място.
Доста се чудя какво ще правят гостите ако завали и вместо в уречения час трябва да тръгнем час по-късно за ресторанта.Предполагам,че домът на родителите ми ще е "потърпевш" като последна спирка.
Активен
dodo23
«
Отговор #86 -:
май 08, 2009, 10:43:32 »
Kiksi,ами ако в ресторанта този ден има дневна сватба,тогава какъв вариянт ми остава?
В смисъл,ако сме решили брака да е в 17 часа и после от 18 в ресторанта?
Активен
Kiksi
«
Отговор #87 -:
май 08, 2009, 10:50:42 »
Ами, Додо, най-добре, си питайте ресторанта, ако случайно поемат дневна сватба, до колко часа тя трябва да е приключила и го съобразете с това. Като ако ти кажат, че приключва в 17 ч примерно, трябва да се има предвид, че на хората им трябва време да разчистят, а на агенцията - да украси.
Най-много да трябва ритуалът, ако е в ресторанта, да остане за по-късен час - примерно вместо 18 ч и да се получи "дупка", ама вие може да използвате времето за още някоя снимка и не се притеснявай за гостите - я кафе ще пият, я нещо друго. Толкова бързо минава времето, че тези дупки хич не се и усещат.
Но задължително питай в ресторанта, за да имаш вариант все пак и поговори и с агенцията по този въпрос, може да дадат идея.
Но стискам палци да кажат, че не поемат дневни сватби.
А вие кой ресторант избрахте, че пак не помня?
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #88 -:
май 08, 2009, 11:08:49 »
Ами да - обикновено дневните приключват в 17.00. Докато хората си тръгнат, докато се изчисти и се зареди за следващата сватба...
Активен
dodo23
«
Отговор #89 -:
май 08, 2009, 11:36:03 »
Ще бъдем в "Университета".
Активен
Страници:
1
...