Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 17, 2024, 09:50:25

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6  (Прочетена 193588 пъти)
 
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #300 -: август 10, 2009, 19:40:09 »

... и малко по-отблизко


* DSC07445.JPG (74.98 KB, 587x441 - видяно 244 пъти.)
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: август 10, 2009, 19:41:20 »

Ааааа bubka щом рецепта за "обиране на хладилника" и бърза и лесна давай я насам. good Точно такава рецепта ми трябва  blum
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: август 10, 2009, 19:51:12 »

Аааа, давам, давам. Ще я напиша с оригиналните продукти и ще ви кажа аз с какво ги замених, за да "обера" каквото имам.

Фритата с пушено пиле

Необходими продукти за 4 порции (аз слагах наполовина, че нали сме само 2-ма)
500 г месо от пушено пиле
8 яйца
5 с.л. настърган пармезан (имах съвсем малко, затова го оставих за поръсване само, а ползвах сирене Едам за вътре)
1 топка моцарела или 100 г кашкавал, нарязани на кубчета (тук сложих бяло сирене)
2 с.л. мащерка, нарязана на ситно
2 с.л. нарязан пресен магданоз
1 стрък пресен босилек (аз ползвах сух)
1 домат, нарязан на кръгчета
1 зелена чушка, нарязана на кръгчета
2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
1.Месото се нарязва на ситно. Яйцата се разбиват и се смесват с месото, моцарелата, 4 с. л. от пармезана, мащерката и босилека.
2.Зехтинът се сгорещява в тиган и в него се сипва сместа. Оставя се за 10 мин. на умерен огън, докато почти се втвърди. От време на време се повдига нагоре, за да слезе течната част от яйцата на дъното.
3.Отгоре се покрива с кръгчета домати и чушка и се поръсва с още малко пармезан. Фурната се загрява силно, скарата се премества на най-високото ниво и тиганът се поставя, за да се запече фритатата най-отгоре. Дръжката на тигана остава да стърчи навън.
4.Сервира се нарязана на порции с прясна салата.

Много вкусна стана  Girl_hide
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: август 10, 2009, 19:56:31 »

Ммм още утре да не казвам,но в други ден сигурно ще пробвам Фритата с пушено пиле и Бърз сладкиш с компот от кайсии от echy_   good.После обещавам да покажа какво се е получило  Wink
Активен
vesince
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 247


г-жа Русинова


Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: август 12, 2009, 18:03:25 »

Да се отчета и аз. Понеже много обичам патладжан, а и е много сезон вече, ви предлагам една рецепта, която за първи път опитах в едно ресторантче, а в последствие се оказа, че е лесна за изпълнение. Снимка в галерията, че нещо със смаляването не се получава. А рецептата е следната:
 Патладжаните (един или два на човек, в зависимисот от големината им и това колко обичате ) се изпичат цели. За целта ги измивам и надупчвам леко с нож по кората, след това в загрята фурна 40-45 мин. някъде.
Вадите ги и като поизстинат се избелват, но дръжката не я махате. Разрязвате ги като ветрило, което ще рече, че правите разрези през половин сантиметър от под дръжката до другия край и леко се разстила. Посолявате леко и ги пъхате във фурната, докато режете другите продукти, за да им се дръпне водата. През това време си нарязвате 2 глави лук и 2-3 домата на кубчета. Счуквате няколко скилидки чесън ( аз слагам доста, че много го обичаме  blush ) и ги смесвате с 2-3 с. лъжици олио. Вадите патладжаните от фурната поливате ги с чесновото олио, като разпределяте равномерно чесъна, отгоре слагате лука и най-отгоре доматите, съвсем леко посолявате и пъхате пак във фурната. През това време си натрошавате сирене, количество по собствен вкус. След 5 мин. слагате и сиренцето отгоре и го запичате. Пресен магданоз и като поизстине е готово за хапване. Това е  girl_wink
« Последна редакция: август 12, 2009, 18:11:11 от gucci » Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #305 -: август 12, 2009, 18:15:37 »

Мммм, vesince, тази рецепта е страхотна  good
Аз я знам в суров вариант, т.е. само патладжана е изпечен, останалото не, и със зехтин - съвсем по гръцки, за тези които като мен обичат гръцка кухня.
Но, задължително ще пробвам и този вариант  girl_wink
Активен
vesince
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 247


г-жа Русинова


Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: август 12, 2009, 18:47:52 »

bubka , сигурно и в пресен вариант е супер, но ще е по-скоро като салатка, а така и като топло ядене минава  girl_wink
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2440



Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: август 12, 2009, 18:53:27 »

Тъкмо бабата на милото ни прати печени патладжани, обелени, ама им е махната дръжката, но ще импровизирам с тази рецепта, че звучи супер.  good
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: август 12, 2009, 19:09:44 »

Да, точно така - в Гърция се води салатка студения вариант good
Кикси, и без дръжки ще стане супер, сигурна съм  girl_wink

Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: август 14, 2009, 20:54:20 »

Хайде, аз пак тук да покажа какво сготвих днес по случай 5,5 год от началото на връзката ни с мъжо.
Първо - гръцка салатка, за която говорихме тук онзи ден - студеният вариант.


* DSC07449.JPG (49.72 KB, 415x312 - видяно 2274 пъти.)
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: август 14, 2009, 20:56:00 »

Основното - пълнени пилешки бутчета с топено сиренце и спанак + гъбено сосче (абсолютна импровизация беше това, но се получи много вкусно).


* DSC07448.JPG (75.99 KB, 519x389 - видяно 243 пъти.)
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #311 -: август 14, 2009, 23:27:21 »

 bubka извинявай,че пак аз любопитствам,но тва за пълнените пилешки бутчета ми изглежда доста интересно и ще те помоля да ми кажеш как се правят,т.е. рецептата да ми дадеш,ако може  blush
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: август 15, 2009, 09:03:56 »

Ех че вкуснотии има тука.

Ето една рецепта от мен за лесни и сравнително здравсловни бонбони:

смлени орехи (като галета) се объркват с мед до получаване на тесто от което се оформят топчета като бонбони и се овалват в кокосови стърготини. Съхранявам ги в хладилника ... Ами това е цялата философия  smile Вместо настъргани орехи могат да се ползват всякакви други ядки и дори да се смесват по няколко вида, в комбинация със сусам също стават добри, а овалването може да става пак в ядки ако някой не обича кокосови стърготини.  smile

Аз имам едно въпросче: Дали някой знае как мога да консервирам пресен домат във фризера (после искам да го ползвам за готвене за манджи)? Аз сега обелих и нарязах един на кубчета за проба и го сложих в торбичка във фризера (без сол). Утре ще гледам какво е станало, но ще се радвам ако някой вече е изпробвал нещо подобно да сподели опит, че имам няколко кила домати дето нещо трябва да ги направя   cook
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: август 15, 2009, 10:11:40 »

аз съм слагала нарязани на ситно домати с наситнен на ситно магданоз в пликчета за едно готвене.понякога ги слагам и в буркани от детски храни защото е по лесно после за слагане.не слагам сол защото пускат много вода
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: август 15, 2009, 17:12:44 »

Муцанка, общо взето с каквото се сетиш, с това можеш да ги напълниш. Аз лично смесих малко спанак - от този замразения, който се продава с топено сирене и Маги 10 зеленчука подправка.
Повдига се леко кожата от бутчето и се слага вътре от плънката, после се издърпва обратно да я покрие и така.
Леко ги намазах отвън със зехтин, посолих и изпекох в намаслена тавичка - доста бързо станаха, може би 30-тина минутки.
Чела съм подобни рецепти и с други неща в плънката - сирене Дунавия, кисели краставички - абе, каквото ти е на душата - понасят импровизации good
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 36   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines