Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 10:20:07

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 2  (Прочетена 122862 пъти)

hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1022

Мама на сладко бебе Ивелина

Моят сватбен албум

« Отговор #420 -: март 26, 2009, 18:26:02 »

Благодаря, jasmine, и аз съм от Бургас  smile При кои доктори ходиш на частно и през жк ??? Какво бебче чакаш?  smile
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #421 -: март 26, 2009, 18:36:19 »

Колко много сте изписали smile
Първо добре дошла на hukuta

Аз не разбирам, имате ли причини да не ходите на работа или просто ви се иска да си стоите вкъщи? Защото според мен на бременността не трябва да се гледа като на болест, ако няма усложнения или работата не е противопоказна по някаква причина...
Така де, някои лекари просто прекаляват, а че са "оперирани от хуманност" - затова 2 мения няма. Повечето са толкова претръпнали на всичко, че дори не се сещат да те питат как си, ако не им припаднеш пред кабинета.

Иначе по темата за дрехите - на мен вече нито 1 панталон не може да ми се закопчае, и си ходя с незакопчано копче и дълга блуза. Има доста хубави неща по магазините, ама са надуто скъпи. Аз не съм обикаляла много много, в Скай Сити долу при Фантастико има един магазин "и за мама" - оттам си купих 2 сутиена, но дрехите са с доста високи цени - един панталон към 100лв. беше. Засега се въздържам, пък и снаха ми ми даде 2 панталона с ластик, супер удобни и 1 блуза.

С килограмите аз съм +5,5 досега. Не е малко, ама поне качвам прогресивно засега. И се надявам да се движа повече като стане топличко и хубаво времето  heart
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #422 -: март 26, 2009, 18:43:22 »

no4ko24 Здравей! В 21-ва г.с. си и си качила 5,5 кг. или аз нещо не разбрах???  huhhuh.gif
Аз съм вече с 12 кг. напред  Girl_hide
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #423 -: март 26, 2009, 18:46:12 »

no4ko24 Здравей! В 21-ва г.с. си и си качила 5,5 кг. или аз нещо не разбрах???  huhhuh.gif
Аз съм вече с 12 кг. напред  Girl_hide

Ами знам, че не е и много 5,5кг. за 20 седмици, ама реално съм ги качила за последните 8, преди това нищо почти не бях качила. А и всеки ден съм повече от предишния  Girl_hide ама няма как. При всеки е различно. И напоследък всички лекари те съветват да не качваш много (за разлика от старите разбирания, че трябва да ядеш за двама).
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Публикации: 285

Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #424 -: март 26, 2009, 18:56:29 »

smile Христи имаш право на 180 дена болничен и отделно 45 дена преди термина smile.  Аз излязах в болничен веднага щом можех. Не ми понасяха парфюмите и стоенето права по 8 часа на ден. Най - добре смени доктора.

А за килограмите аз сигурно последна ще родя от клуба термина ми е на 29 септември:) сега съм в края на 13 седмица и съм качила 3 кг , но никакви панталони не ми стават , че си купих дънки за бремени и ходя с клинове. ще видим по нататък как ще пълнея smile
Активен
Ивче
Сватбар
Публикации: 218

Моят сватбен албум

« Отговор #425 -: март 26, 2009, 19:01:27 »

Добре дошла hukuta  welcome-2 и честита розова новина baby_girl
Май много стнахме бургазлийките- и аз съм от там,но ме водят тук,тъй като до края на юни съм със сигурност в София.И до тогава се надявам да съм се ориентирала за лекар в Бургас.
« Последна редакция: март 26, 2009, 19:04:58 от iv4e83 » Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #426 -: март 26, 2009, 20:24:07 »

Ами аз не съм от Бургас blum,а живея в Несебър и тук един доктор от Несебър ми е на ЖК,а инъче в Бургас на частно си ходя при Душепеев.
hukuta,и аз още незнам със сигурност какво бебче ще имаме blum.В 5 месец ми казаха ,че е момиченце,а в 6 че е момченце,ама ще разберем със сигурност в деня на раждането blum,тогава няма да има лъжа и измама Wink Wink Wink
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #427 -: март 26, 2009, 20:26:29 »

А пък аз съм Бургаска снаха  blum (нищо че съм в Бургас един път годишно).

Момичета, искрено ви съчувствам за проблемите с болничните. Найстина има професии, свързани с риск за бременността и когато в закона не са предвидени защитни мерки за майките, се налага и до болнични да се прибягва. Имам предвид, че болничните са за болни и просто да отидеш ей така и да кажеш, че искаш болнични, може и като злоупортеба да се изтълкува. Но в ситуацията на една бременна жена с работа носеща риск за бременността й май друг изход няма. Позволявам си да коментирам въпроса, защото скоро ходихме на информационна среща с институцията, която изпраща майчинските и те ни информираха за правата на бременните, включително и в ситуация подобна, на тази която се дискутира тука. Ами при нас, работодателя е длъжен да те премести на позиция, непредтавляваща какъвто й да е риск за бременната. Ако това е невъзможно, тогава имаш право да си останеш вкъщи (но май не получаваш много пари, от което) и лекари хич не са замесени.
Както й да, пожелавам ви успех с тия болнични.

Иначе в другата тема се обсъждат килата и хранителните навици.
Аз съм в 23 седмица и съм с около 5 кила отгоре.

Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #428 -: март 26, 2009, 20:35:35 »

Хехе jasmine сериозно ли не познават пола на бебчето? Лелее и аз започвам да се замислям вече   girl_impossible
Ама Парушева още в началото на четвъртия ми каза момиче, а както вече споменах, онзи ден бях при Калчева и тя каза със сигурност-МОМИЧЕ  smile Но пък ще видим другия месец като вляза в шестия Добрева, която ми води бременността, обеща и тя да изкаже мнение  girl_wink
Благодаря iv4e83 и като решиш да си избираш доктор от Бургас, ще помагаме  Bravo
Активен
desisv
Ентусиаст
**
Публикации: 86

МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН

Моят сватбен албум

« Отговор #429 -: март 27, 2009, 10:34:44 »

Здравейте Мами,
Ходили ли сте до сега на 2или 3 Д? Ако не сте е разбираемо че не са ви познали пола,  но смятам, че ако сте били би трябвало да няма грешка. Аз както много пъти вече казвах ходих още в 13 г.с. на 2 Д и още тогава ми казаха пола. После го потвърдиха в нач. на 5 м. на 3 Д и 4 Д . И най- накрая  водещата ми консултацията на обикновен видеозон ми каза  същия пол. Аз се учудвам и се замислям в 5 - 6 месец да не се  вижда пола, и си мисля дали  и при мен  не  етака, въпреки, че изрично попитах последния път , тъй като много чувам за  сгрешени мнения относно пола, докторката на 3 Д ми каза че е абсурд, да се сгреши. Знае ли човек  crazy
За това нека някоя от Вас ако е ходила на 2 -3 4 Д  и  везднъж и е казан един пол после друг да каже!
А що се отнася до килограмите аз през първите 3 месеца качих 5 кг., защото вече можех да се храня с всичко и не спазвах никакви  хран. режими и така ми се отрази  - 5 кг. Вече съм 65.5кг. През последните 2 месеца качих около 2 кг. ,разбрах, че всичко е от храненето !Но чета разни статийки, че ако не се храним рационално/ не да се преяжда /  бебчетата ще започнат да си взимат от нашия организъм нещата, които ние не набавяме с храната. За това, трябв ада се храним разумно, но и да не гладуваме и без ДИЕТИ!!!!

Искам да Ви попитам още нещо:
В различните крайща на България има различни поверия,относно бременността, раждането и т.н. , но предимно свързани тук по темата с бременната жена. В тази връзка искам да Ви попитам, купувате ли някой неща, като колички, дрехи и т.н. за  бебечето?Защото съм чувала , че не е хубав ода се купува предварително, имам приятелка в Испания тя пък казва, че още на следващия ден след като разбере , че е бременна  започват да ходят по магазините и да купуват разни  неща. Как е при вас?
« Последна редакция: март 27, 2009, 10:44:38 от desisv » Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #430 -: март 27, 2009, 10:40:01 »

desisv ,никога няма 100 %  ситурност nea Аз и за това чак вчера им повярвах че ще е момиче,но си оставям винаги една вратичка в мазъка че първо като се ради ще съм сигурна pardon
Активен
Дидето
Баш Майстор
**
Публикации: 1523

Моят сватбен албум

« Отговор #431 -: март 27, 2009, 10:41:09 »

Деси винаги стават грешки никой не е застрахован и на 6д да те гледат пак не е гаранция
Моята кума в 9 изненадващо видяха пишока на бебо а чакаха момиче и доста неща бяха в розово
Аз не се учудвам още повече като чуя че са казали пол още 13седмица аз поне никога не бих повярвала на 100% то още на човек не прилича пък камоли....
Активен
desisv
Ентусиаст
**

МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН

Моят сватбен албум

« Отговор #432 -: март 27, 2009, 10:48:26 »

Oh my ...  хубава работа, ама в края на крайщата  да са ни живи и здрави!А пола не е толкова важен. Ние  на нашия бебо му говорим  постоянно като на момче, пък....може и да е девойка,  girl_wink
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #433 -: март 27, 2009, 10:49:22 »

Зависи от лекаря, който те гледа. За Марков съм чела, че досега няма сбъркан пол, а на мен ми позна още в 13+6. След това на ЖК ми казаха момиче, и миналата седмица доц. Томова ни показа на 4Д половите органи, които и ние разпознахме, че са на момиче. Така, че зависи, кой и кога ви гледат, но аз вярвам 100 процента, при положение, че трима различни лекари ми го казват.
Активен
desisv
Ентусиаст
**

МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН

Моят сватбен албум

« Отговор #434 -: март 27, 2009, 11:02:24 »

Да Ви кажа на всички, които сте на морето, най- благородно Ви завиждам / ако има такава завист , разбира се /  pleasantry
Според мен е супер да гледаш бебчето си близо до морето. Аз половината съм от този край само че от северното черноморие, и обожавам морето. Bravo
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: