Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 12:26:52
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 2
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 2 (Прочетена 122877 пъти)
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември!
«
Отговор #420 -:
март 26, 2009, 18:26:02 »
Благодаря, jasmine, и аз съм от Бургас
При кои доктори ходиш на частно и през жк ??? Какво бебче чакаш?
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #421 -:
март 26, 2009, 18:36:19 »
Колко много сте изписали
Първо добре дошла на hukuta
Аз не разбирам, имате ли причини да не ходите на работа или просто ви се иска да си стоите вкъщи? Защото според мен на бременността не трябва да се гледа като на болест, ако няма усложнения или работата не е противопоказна по някаква причина...
Така де, някои лекари просто прекаляват, а че са "оперирани от хуманност" - затова 2 мения няма. Повечето са толкова претръпнали на всичко, че дори не се сещат да те питат как си, ако не им припаднеш пред кабинета.
Иначе по темата за дрехите - на мен вече нито 1 панталон не може да ми се закопчае, и си ходя с незакопчано копче и дълга блуза. Има доста хубави неща по магазините, ама са надуто скъпи. Аз не съм обикаляла много много, в Скай Сити долу при Фантастико има един магазин "и за мама" - оттам си купих 2 сутиена, но дрехите са с доста високи цени - един панталон към 100лв. беше. Засега се въздържам, пък и снаха ми ми даде 2 панталона с ластик, супер удобни и 1 блуза.
С килограмите аз съм +5,5 досега. Не е малко, ама поне качвам прогресивно засега. И се надявам да се движа повече като стане топличко и хубаво времето
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #422 -:
март 26, 2009, 18:43:22 »
no4ko24 Здравей! В 21-ва г.с. си и си качила 5,5 кг. или аз нещо не разбрах???
Аз съм вече с 12 кг. напред
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #423 -:
март 26, 2009, 18:46:12 »
Цитат на: hukuta в март 26, 2009, 18:43:22
no4ko24 Здравей! В 21-ва г.с. си и си качила 5,5 кг. или аз нещо не разбрах???
Аз съм вече с 12 кг. напред
Ами знам, че не е и много 5,5кг. за 20 седмици, ама реално съм ги качила за последните 8, преди това нищо почти не бях качила. А и всеки ден съм повече от предишния
ама няма как. При всеки е различно. И напоследък всички лекари те съветват да не качваш много (за разлика от старите разбирания, че трябва да ядеш за двама).
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!
«
Отговор #424 -:
март 26, 2009, 18:56:29 »
Христи имаш право на 180 дена болничен и отделно 45 дена преди термина
. Аз излязах в болничен веднага щом можех. Не ми понасяха парфюмите и стоенето права по 8 часа на ден. Най - добре смени доктора.
А за килограмите аз сигурно последна ще родя от клуба термина ми е на 29 септември:) сега съм в края на 13 седмица и съм качила 3 кг , но никакви панталони не ми стават , че си купих дънки за бремени и ходя с клинове. ще видим по нататък как ще пълнея
Активен
Ивче
Сватбар
«
Отговор #425 -:
март 26, 2009, 19:01:27 »
Добре дошла hukuta
и честита розова новина
Май много стнахме бургазлийките- и аз съм от там,но ме водят тук,тъй като до края на юни съм със сигурност в София.И до тогава се надявам да съм се ориентирала за лекар в Бургас.
«
Последна редакция: март 26, 2009, 19:04:58 от iv4e83
»
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #426 -:
март 26, 2009, 20:24:07 »
Ами аз не съм от Бургас
,а живея в Несебър и тук един доктор от Несебър ми е на ЖК,а инъче в Бургас на частно си ходя при Душепеев.
hukuta,и аз още незнам със сигурност какво бебче ще имаме
.В 5 месец ми казаха ,че е момиченце,а в 6 че е момченце,ама ще разберем със сигурност в деня на раждането
,тогава няма да има лъжа и измама
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #427 -:
март 26, 2009, 20:26:29 »
А пък аз съм Бургаска снаха
(нищо че съм в Бургас един път годишно).
Момичета, искрено ви съчувствам за проблемите с болничните. Найстина има професии, свързани с риск за бременността и когато в закона не са предвидени защитни мерки за майките, се налага и до болнични да се прибягва. Имам предвид, че болничните са за болни и просто да отидеш ей така и да кажеш, че искаш болнични, може и като злоупортеба да се изтълкува. Но в ситуацията на една бременна жена с работа носеща риск за бременността й май друг изход няма. Позволявам си да коментирам въпроса, защото скоро ходихме на информационна среща с институцията, която изпраща майчинските и те ни информираха за правата на бременните, включително и в ситуация подобна, на тази която се дискутира тука. Ами при нас, работодателя е длъжен да те премести на позиция, непредтавляваща какъвто й да е риск за бременната. Ако това е невъзможно, тогава имаш право да си останеш вкъщи (но май не получаваш много пари, от което) и лекари хич не са замесени.
Както й да, пожелавам ви успех с тия болнични.
Иначе в другата тема се обсъждат килата и хранителните навици.
Аз съм в 23 седмица и съм с около 5 кила отгоре.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #428 -:
март 26, 2009, 20:35:35 »
Хехе jasmine сериозно ли не познават пола на бебчето? Лелее и аз започвам да се замислям вече
Ама Парушева още в началото на четвъртия ми каза момиче, а както вече споменах, онзи ден бях при Калчева и тя каза със сигурност-МОМИЧЕ
Но пък ще видим другия месец като вляза в шестия Добрева, която ми води бременността, обеща и тя да изкаже мнение
Благодаря iv4e83 и като решиш да си избираш доктор от Бургас, ще помагаме
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август
«
Отговор #429 -:
март 27, 2009, 10:34:44 »
Здравейте Мами,
Ходили ли сте до сега на 2или 3 Д? Ако не сте е разбираемо че не са ви познали пола, но смятам, че ако сте били би трябвало да няма грешка. Аз както много пъти вече казвах ходих още в 13 г.с. на 2 Д и още тогава ми казаха пола. После го потвърдиха в нач. на 5 м. на 3 Д и 4 Д . И най- накрая водещата ми консултацията на обикновен видеозон ми каза същия пол. Аз се учудвам и се замислям в 5 - 6 месец да не се вижда пола, и си мисля дали и при мен не етака, въпреки, че изрично попитах последния път , тъй като много чувам за сгрешени мнения относно пола, докторката на 3 Д ми каза че е абсурд, да се сгреши. Знае ли човек
За това нека някоя от Вас ако е ходила на 2 -3 4 Д и везднъж и е казан един пол после друг да каже!
А що се отнася до килограмите аз през първите 3 месеца качих 5 кг., защото вече можех да се храня с всичко и не спазвах никакви хран. режими и така ми се отрази - 5 кг. Вече съм 65.5кг. През последните 2 месеца качих около 2 кг. ,разбрах, че всичко е от храненето !Но чета разни статийки, че ако не се храним рационално/ не да се преяжда / бебчетата ще започнат да си взимат от нашия организъм нещата, които ние не набавяме с храната. За това, трябв ада се храним разумно, но и да не гладуваме и без ДИЕТИ!!!!
Искам да Ви попитам още нещо:
В различните крайща на България има различни поверия,относно бременността, раждането и т.н. , но предимно свързани тук по темата с бременната жена. В тази връзка искам да Ви попитам, купувате ли някой неща, като колички, дрехи и т.н. за бебечето?Защото съм чувала , че не е хубав ода се купува предварително, имам приятелка в Испания тя пък казва, че още на следващия ден след като разбере , че е бременна започват да ходят по магазините и да купуват разни неща. Как е при вас?
«
Последна редакция: март 27, 2009, 10:44:38 от desisv
»
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #430 -:
март 27, 2009, 10:40:01 »
desisv ,никога няма 100 % ситурност
Аз и за това чак вчера им повярвах че ще е момиче,но си оставям винаги една вратичка в мазъка че първо като се ради ще съм сигурна
Активен
Дидето
Баш Майстор
«
Отговор #431 -:
март 27, 2009, 10:41:09 »
Деси винаги стават грешки никой не е застрахован и на 6д да те гледат пак не е гаранция
Моята кума в 9 изненадващо видяха пишока на бебо а чакаха момиче и доста неща бяха в розово
Аз не се учудвам още повече като чуя че са казали пол още 13седмица аз поне никога не бих повярвала на 100% то още на човек не прилича пък камоли....
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
«
Отговор #432 -:
март 27, 2009, 10:48:26 »
хубава работа, ама в края на крайщата да са ни живи и здрави!А пола не е толкова важен. Ние на нашия бебо му говорим постоянно като на момче, пък....може и да е девойка,
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #433 -:
март 27, 2009, 10:49:22 »
Зависи от лекаря, който те гледа. За Марков съм чела, че досега няма сбъркан пол, а на мен ми позна още в 13+6. След това на ЖК ми казаха момиче, и миналата седмица доц. Томова ни показа на 4Д половите органи, които и ние разпознахме, че са на момиче. Така, че зависи, кой и кога ви гледат, но аз вярвам 100 процента, при положение, че трима различни лекари ми го казват.
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
«
Отговор #434 -:
март 27, 2009, 11:02:24 »
Да Ви кажа на всички, които сте на морето, най- благородно Ви завиждам / ако има такава завист , разбира се /
Според мен е супер да гледаш бебчето си близо до морето. Аз половината съм от този край само че от северното черноморие, и обожавам морето.
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
Нагоре