Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 07:26:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бележка от психодиспансер?  (Прочетена 217691 пъти)

Katrine
Ентусиаст
**
Публикации: 90

« Отговор #255 -: април 21, 2010, 11:20:59 »

Ех колко желан е ритуален дом Красно село!!! Чвно много хора ме бяха изпреварили и нямаше никакви свободни часове следобед:( Но пък и зала Триадица не е лоша май. Надявам се! Може ли човек да се откаже от живата музика и хор? И какво изпълняват те по принцип?

Мисля, че зала Триадица е един много добър избор. Голяма е. просторна, хубава. А и забелязвам, че днес ние май не държим толкова на живата музика, за разлика от нашите родители например smile
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329

Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: април 21, 2010, 11:24:37 »

gurugeri, не се притеснявай, и зала Триадица е много приятна, има тържествена атмосфера и ще бъде много хубава сватба  give_rose
За музиката, честно казано не си спомням точно какво изпълняваха в Триадица... Помня, че имаше някъде скрит хор, който много приятно припяваше тук-там. Но не си спомням цигулки или нещо такова... но сигурно е имало. Това беше преди малко повече от половин година, когато кумувахме, а аз бях прекалено развълнувана, за да се заслушам  blush
Ние ще сме в зала Оборище и за там ходих специално да говоря с диригентката на музикантите, защото имам специфични изисквания за музиката, които обещаха да изпълнят. Жената беше наистина много мила, обясни ми всичко. Имат цигулка, чело и... май пиано, но за него не съм сигурна, и хор. По пиринцип посрещат младоженците с Менделсон. След бракосъчетанието пеят Многая лета, а после ни изпращат с Наздравицата от Травиата. Това поне ми обясни. Друг въпрос, че ние (аз, де  Wink, но милото няма против) решихме да заменим Менделсон с нещо, което винаги съм си представяла, че ще звучи, докато влизам като булка. Избрала съм Канон на Пахенбел, обещаха да ми го изсвирят. Смятам да променя и самият ритуал - младоженецът и кумовете да влязат първи, а мен татко да ме доведе след тях. не очаквам да има проблем да се осъществи, но за всеки случай ще отида да го уговоря предварително. Но в Оборище жените са толкова мили, че не смятам, че ще има спънки да го направим по моя си начин give_rose
Активен
Katrine
Ентусиаст
**
Публикации: 90

« Отговор #257 -: април 21, 2010, 12:08:14 »

Оооо и нашата свата е в Оборище и всичко това, което разказа roxanne много ме вдъхнови. Може би и ти го разказа по един страшно красив начин smile Благодаря ти!
Активен
gurugeri
Любопитен
*
Публикации: 30

« Отговор #258 -: април 22, 2010, 12:08:29 »

Благодаря Roxanne:) Много яко звучи избраната от теб музика good, дано да се съобразят с желанията ти!
Активен
roxanne
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: април 23, 2010, 15:52:01 »

Радвам се, е ви повдигнах духа, момичета smile. Гражданското по принцип изглежда една много скучна, задължителна церемония, която просто трябва да се отметне, за да продължим със сватбата  Wink, но всъщност само от нас зависи дали да не я превърнем в едно вълнуващо и разтърсващо преживяване. Още повече, когато има хора, готови да ни съдействат smile
Аз предвидливо изчаках първо да говоря с диригентката в избраната от нас зала, преди да платя ритуала, след като вече бях ангажирала датата, защото жената в бюрото на Пиротска ми каза, че ако те не са в състояние да ми изсвирят желаната музика, тогава можем да си я занесем на диск и да ни я пуснат. В такъв случай щях да платя само за механична музика, но след като диригентката се съгласи, не исках да се лиша от удоволствието да слушам музика на живо, изсвирена специално за мен, в Моят ден  Bravo
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 638

"Do you think that our love can create miracles?"

« Отговор #260 -: април 23, 2010, 18:59:13 »

Момичета, вдъхновена от поста на Roxanne, в който описва как ще протече гражданския ритуал, искам да попитам какво е мнението ви за това бащата да въвежда булката след всички останали. На мен страшно много ми хареса тази идея, а и ще бъде сватба "като по филмите"  heart, но дали няма да ме обвинят в "американизиране" на ритуала?
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: април 23, 2010, 21:15:33 »

..... но дали няма да ме обвинят в "американизиране" на ритуала?

Винаги ще се намерят хора, които да оплюят това-онова. Според мен е много слдък този ритуал и щом и на теб ти харесва - направи го така. good
Активен
diminioni
Любопитен
*
Публикации: 45

« Отговор #262 -: април 28, 2010, 14:13:39 »

И на мен ми харесва този ритуал и аз обмислям как да го направя - само че при мен няма да е в ритуалната зала а на изнесеният ритуал - искам татко да ме заведе - изглежда ми ужасно мило, а и още повече че не ми харесват особено ритуалите при взимането на булката и смятам по-голямата част от тях да ги пропуснем.
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ

« Отговор #263 -: април 28, 2010, 19:34:44 »

И аз мисля по абсолютно същия начин  good
Активен
sn0wflake
Ентусиаст
**
Публикации: 76

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: април 30, 2010, 20:05:20 »

Момичета, вдъхновена от поста на Roxanne, в който описва как ще протече гражданския ритуал, искам да попитам какво е мнението ви за това бащата да въвежда булката след всички останали. На мен страшно много ми хареса тази идея, а и ще бъде сватба "като по филмите"  heart, но дали няма да ме обвинят в "американизиране" на ритуала?

Нашият ритуал ще бъде така  Bravo
Аз имам 6 шаферки, а моето момче 6 шафера, кума и кумата са отделно smile
Първо влизат шаферките по 2-ки с шаферите, после влиза младоженеца и накрая влизам аз с татко smile
Хич да не ти пука какво ще кажат хората! yahoo
Активен
sn0wflake
Ентусиаст
**
Публикации: 76

Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: април 30, 2010, 20:07:14 »

О, попуснах кума и кумата, бре!Те са преди младоженеца   blush
Нашият ритуал е изнесен, защото повечето от традициите не ги понасям...В ритуална ще подпишем през седмицата и това е. smile
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ

« Отговор #266 -: април 30, 2010, 20:29:39 »

Благодаря ти, sn0fwflake  give_rose И аз реших, че точно в този ден ще правя каквото ми харесва и няма да се съобразявам с мнението на хората, а те ще се съобразяват с моето  beating Все пак аз ще съм булката...
Активен
diminioni
Любопитен
*
Публикации: 45

« Отговор #267 -: май 08, 2010, 21:33:06 »

Здравейте момичета - днес разгледах Резервационната карта за сключване на граждански брак - това което раздават на Пиротска. Ако някой отвори своята сигурно ще види вътре - където е изписаното какво трябва да представят младоженците - последната точка е Документи от натариус за избран режим на имуществени взаимоотношения - Може ли някой да ми обясни какво е това и за какво ее??? Нещо във връзка с новия семеен кодекс
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: май 08, 2010, 22:07:22 »

diminioni точно във връзка с новия семен кодекс е. Има цяла глава от него (глава четвърта), която определя имуществения режим между съпрузите. Но мисля, че е добре да си го прочетет сами и сами да си решите. Пък и в интернет е пълно с допълнителни разяснения на текстовете.
Активен
roxanne
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: май 09, 2010, 12:37:59 »

diminioni, аз попитах на Пиротска още като ми връчиха резервационната карта - това са документи, необходими само ако сте избрали да имате предбрачен договор. Ако сте според режима на общност, не се изискват.
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: