Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 11, 2024, 21:15:42

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бележка от психодиспансер?  (Прочетена 217267 пъти)

Alinka
Регистриран

Публикации: 6

« -: януари 10, 2009, 09:24:26 »

Здравейте,
интересуват ме документите, необходими за граждански брак, и по-конкретно - бележката от психодиспансер.
От 10 години живея в София, но съм от Варна, и на личната ми карта още пише че живея във Варна.
Личната ми лекарка е в София, и ще си взема медицинско свидетелство от София.
И въпроса ми е - трябва ли да ходя до Варна за бележка от психодиспансер, или мога да си взема и от София?
Сватбата ще бъде в София, и не виждам смисъл да ходя за една бележка чак до Варна.
Мога ли да си взема бележка от София, и от кой психодиспансер?
« Последна редакция: януари 10, 2009, 09:27:51 от Alinka » Активен
блясъчко
Професор
Публикации: 415

щастлива звездичка

Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: януари 10, 2009, 11:31:37 »

Здравей, мисля, че издаването на тази бележка е по местожителство. В София има 2 районни психодиспансера, които издават тази бележка - на 4 км и на ул. Искър и няма логика да ти издадат бележка, че не се водиш на отчет при тях, след като адресната ти регистрация е от Варна..   good

Моята адресна регистрация е в Люлин, затова ме пратиха на ул. Искър, а тези от Младост примерно, отиват на 4 км
« Последна редакция: януари 10, 2009, 11:33:51 от блясъчко » Активен
Alinka
Регистриран

Публикации: 6

« Отговор #2 -: януари 10, 2009, 12:51:56 »

Имам адресна регистрация в София, в жк Лагера, а на личната ми карта пише, че съм от Варна.Т.е. от кой психодиспансер трябва да си взема бележка?
Активен
блясъчко
Професор
Публикации: 415

щастлива звездичка

Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: януари 10, 2009, 14:17:50 »

прощавай, не съм те разбрала правилно, значи би трябвало от София да си търсиш бележката.. но там искат и личната карта... предполагам, че това с адреса, написан на картата, са формалности
Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: януари 10, 2009, 14:37:55 »

И аз мисля, че няма проблем от София да си вземеш бележката, но не зная дали не е нужно да имаш временна адресна регистрация, за да важи. Може би трябва да попиташ допълнително.
Активен
ddddd
Ентусиаст
**
Публикации: 117

Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: март 05, 2009, 16:22:25 »

Здравейте, май много късно се включвам, но все пак може да съм от полза нанякой друг след време, аз живея и работя в Бургас, адресна регистрация имам само в родния си град, където ще е и сватбата, но психото си го взех от бургас, както и медицинското, без да имам адресна регистрация тук и нямаше никакъв проблем.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: март 31, 2009, 09:16:22 »

Моля ,прочитайте първо старата тема и после задвайте въпросите си,за да няма повторения.

Въпрос за гражданският брак
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: април 03, 2009, 17:01:57 »

Запис...   blush  Girl_hide
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #8 -: април 05, 2009, 02:02:34 »

Момичета, някой има ли актуална информация как стои въпросът с изнесените ритуали. Колко парички са? Процедурата с предварителното подписване я знам, но за парите нямам представа. За София става въпрос.
Активен
bubetodve
Ентусиаст
**
Публикации: 78

Моят сватбен албум

« Отговор #9 -: април 05, 2009, 09:07:08 »

Защо не звъннеш в центъра да питаш?
Мисля, че там ще ти дадът най-вярна и точна информация...?
В гугъл пиши "Обредни зали в София" ще ти излезе телефона и само звънак и питаш?  smile
Активен
farfalla
Новак
*
Публикации: 15

« Отговор #10 -: април 07, 2009, 14:38:24 »

Здравейте, моля ви за съдействие. Ние искаме да подпишем в общината, но без ритуал и всички др съпътстващи церемонии там. Най-вероятно това ще бъде през май или началото на юни месец. Самото сватбено тържество обаче и църковния брак ще бъде на 21 юни. Има ли някакво значение този промеждутък от време между подписването в ритуалната зала и църковната церемония? Възможно ли е да се получи някакво разминаване с различните изисквания и по-точно в църквата? Благодаря! smile
Активен
jozka
Ентусиаст
**
Публикации: 122

Моят сватбен албум

« Отговор #11 -: април 07, 2009, 15:29:57 »

Здравейте, моля ви за съдействие. Ние искаме да подпишем в общината, но без ритуал и всички др съпътстващи церемонии там. Най-вероятно това ще бъде през май или началото на юни месец. Самото сватбено тържество обаче и църковния брак ще бъде на 21 юни. Има ли някакво значение този промеждутък от време между подписването в ритуалната зала и църковната церемония? Възможно ли е да се получи някакво разминаване с различните изисквания и по-точно в църквата? Благодаря! smile
До колкото аз знам няма никакъв проблем, дори е за предпочитане, така няма да ви е претоварен деня с ходене по различни церемонии и най-вече няма да е и толкова отегчително за гостите ви да седят прави навсякъде и да слушат едно и също. така че моят съвет е, ако наистина искате да подпишете предварително, а след няколко дни да си се "ожените" шумно, направете го. Bravo
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 548

Когато сме двамата всичко е по- хубаво!

Моят сватбен албум

« Отговор #12 -: април 10, 2009, 14:03:13 »

Нашите гости предпочитаха да присъстват на всички ритуали, така го и направихме.
Активен
kiss_me
Новак
*
Публикации: 16

« Отговор #13 -: април 13, 2009, 18:26:43 »

Моля Ви, дайте някакъв линк към сайта на Обреден дом Варна или поне някаква информация освен телефони за него. Искам да проверя дали и в сайта им има обявени тарифи, че в самия Обреден дом ми обявиха 840.00 лв за сватбения ритуал. Това е немислимо много и искам да проуча информацията и от друго място.
Активен
panika
Новак
*
Публикации: 14

Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: април 15, 2009, 09:31:23 »

Скъпи булки,

моля за помощ ... къде да отида за медицински ? доста се позабавихме и ми се иска да отида някъде където ще станат за 2 дена без да минаваме през всичките прегледи ..... препоръчайте ми клиника моляяя smile А психото не разбрах дали е задължително да се ходи до психодиспансера за бележка ? Благодаря ви
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: