Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 22:36:36
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Бележка от психодиспансер?
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Бележка от психодиспансер? (Прочетена 217585 пъти)
Svilena
Сватбар
Публикации: 271
Отг: Всичко за гражданският брак - 2 част
«
Отговор #45 -:
юни 15, 2009, 08:37:57 »
Цитат на: BeRa в юни 13, 2009, 22:05:40
защо не питаш личния си лекър ка кще е най добре и да ти помогне по някакъв начин...или не му е в работата такова нещо...
не че си имам представа много от това но е единственото което ми идва на ума...
Здравей,
BeRa
! Аз също обмислям да се обърна за съвет към личната лекарка. Проблемът, или по-скоро - затруднението - е в това, че организирам нещата от Италия, та всичко леко се поусложнява. :-( Благодаря ти все пак!
Междувременно, пак се обръщам към момичетата, които са сключили граждански брак с чужденец, или това им предстои, за помощ - колко ви караха вас да платите?
Отново много благодаря предварително!!
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271
«
Отговор #46 -:
юни 20, 2009, 14:33:28 »
Позволявам си да по-повдигна отново въпроса си относно таксите за медицински за чужденци...
Наистина ли никой не се е сблъсквал с това?
Търсенето ми на информация до този момент е абсолютно безплодно. Преди малко пуснах един мейл със запитване до една лаоратория в София - дано ми хвърлят светлина върху ситуацията!
Активен
LOSHKA
Сватбар
«
Отговор #47 -:
юни 22, 2009, 21:34:31 »
Защо са по 2бр. медицински на човек?
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #48 -:
юли 04, 2009, 22:12:48 »
Момичета, яако и двамата сме от София, но искаме да имаме церемония на морето, трябва ли първо да се оженим тук? Тоест онова да си е изнесен ритуал с тяхно длъжностно лице, а бракът да трябва да е сключен предварително? Или може там да си подпишем?
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #49 -:
юли 07, 2009, 15:14:34 »
Всичко ще е нарееед! Така, да кажа каква информация имам, може да е полезна за някой. По въпроса дали може да си сключим брак в Поморие - може без никакъв проблем. Необходимо е само всички документи да са валидни, издадени в срок и действащи / примерно медицински/ да си имат всички печати и да са направени всички изследвания, както си му е реда. Няма никакъв проблем! искат трите имена и ЕГН на кумовете и нашите лични карти. Специално за Поморие 150лв е изнесения ритуал!
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
come true..........
«
Отговор #50 -:
юли 07, 2009, 15:23:54 »
Цитат на: LOSHKA в юни 22, 2009, 21:34:31
Защо са по 2бр. медицински на човек?
Два ли са наистина - аз знам, че е само едно. То какъв е смисъла от два. Всъщност ако трябва после да сменяте шофьорска книжка не е зле да си извадите по две, за да не обикаляте допълнително.
Активен
ani_4ka_p
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #51 -:
юли 09, 2009, 13:57:49 »
Ние мислехме да подпишем на 4-ти септември, един ден преди сватбата, но кумата точно на 4-ти ще защитава дипломната си работа. Затова си мисля дали няма да можем да издърпаме датата по-напред. Плюс това още не сме записали час за гражданският. Аз също като Бастет, мисля, че този ритуал е абсолютно излишен. На мен дори ми е скучен. Още повече, че ние държим на църковния брак.
Искам да ви попитам, обаче сигурно на самата церемония в ритуалната зала ще ни трябват и пръстените, нали? Ние все още не сме ги купили. И тогава ще трябва да представим и медицинските. Те не важат за църквата, нали? Защото от самото подписване в гражданския до истинската сватба има около месец.
Благодаря предварително.
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
come true..........
«
Отговор #52 -:
юли 09, 2009, 14:02:14 »
За съвета трябват и пръстените и медицинските. Медицинските всъщност трябват само за съвета. Срокът на валидност на медицинското е 1 месец, тоест може да ги извадите не по-рано от 1 месец преди подписването в съвета и трябват само за там.
Активен
Anne
Ентусиаст
Вече Боянови!!!!
«
Отговор #53 -:
юли 09, 2009, 14:59:22 »
ani_4ka_p link,
само медицинските ви трябват, може и без пръстени, чаши и шампанско.Поне така беше като кумувахме...младоженците подписаха в четвъртък , а сватбата им беше в събота...в ритуалния на Хиподрума , :girl_wink:даже в официалната зала не сме влизали..."ритуала" беше не повече от 5 минути само казаха имената и питаха дали са съгласни, после се подписаха те и ние като свидетели и толкова.....Незнам само дали има значение, че същата жена дойде после и на изнесения ритуал...и там вече си трябваше всичко, пръстени,шампанско...и късмети...
Активен
ani_4ka_p
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #54 -:
юли 09, 2009, 15:05:25 »
Anne, именно и аз това си помислих, че може би ще ни трябват само медицинските. Но трябва да се обадя за да проверя наистина. За да не си купуваме още пръстените, ако няма да трябват.
Активен
tsvetka
Новак
Публикации: 11
«
Отговор #55 -:
юли 13, 2009, 13:03:58 »
Здравейте,момичета! Исках да попитам дали имате представа за колко работни дни са готови новите лични карти и паспорт след сключване на брак и дали може да се пътува със стария паспорт и в същото време да се даде заявление за нов или ти взимат стария?
Активен
ani_4ka_p
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #56 -:
юли 13, 2009, 14:21:00 »
Така обадих се и наистина, освен медицинските не ни трябва нищо друго. Дори не се плащало щом ще е в работен ден.
Сега обаче от къде да тръгна. Май трябва да посетя първо личния си лекар? Нещо трябва ли да нося, документи?
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
come true..........
«
Отговор #57 -:
юли 13, 2009, 15:02:29 »
Цитат на: tsvetka в юли 13, 2009, 13:03:58
Здравейте,момичета! Исках да попитам дали имате представа за колко работни дни са готови новите лични карти и паспорт след сключване на брак и дали може да се пътува със стария паспорт и в същото време да се даде заявление за нов или ти взимат стария?
Такаааа..... значи в едномесечен срок от сключването на брака трябва да се подаде заявление за издаване на личните документи. След това ако те хванат или тръгнеш да си ги вадиш дължиш глоба. Докато станат готови си важат старите - можеш да си пътуваш, да теглиш кредити и всичко. Документите са вадят за различен срок, в зависимост от цената. За лична карта минималния срок е 8 работни часа. За три работни дни ако я вадиш таксата е 20лв - това поне знам, другите цени не ги зная. За шофьорска книжка срока е 1 месец, 10 работни дни или имаше и още един по-къс срок, но не го помня. Старите лични документи ти ги взимат като ти дадът новите. При нас на милото му откраднаха документите миналия месец, та затова знам. Имай предвид, че ако искаш за шоф. книжка да ти я издадът с нов срок на валидност (а не продължение на стария) трябва и медицинско. А ако сменяш фамилното си име медицинското трябва да е на новата ти фамилия. Това е много важно, защото ние докато се редяхме да подадем документи за нова книжка, на съседното гише върнаха едно момиче, защото медицинското било на моминската й фамилия. Тъпа работа ама....
Цитат на: ani_4ka_p в юли 13, 2009, 14:21:00
Така обадих се и наистина, освен медицинските не ни трябва нищо друго. Дори не се плащало щом ще е в работен ден.
Сега обаче от къде да тръгна. Май трябва да посетя първо личния си лекар? Нещо трябва ли да нося, документи?
Отиваш при личния лекар и носиш само потребителската такса
Активен
ani_4ka_p
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #58 -:
юли 13, 2009, 15:20:21 »
Благодаря Мърче, аз нямам шофьорска книжка. А мен ми се струваше, че за лична карта цените са повече, ако е 20 лв е добре. Уф с тези пари, навсякъде трябват.
Активен
tsvetka
Новак
Публикации: 11
«
Отговор #59 -:
юли 13, 2009, 16:50:01 »
И аз много благодаря за отговора!
Активен
Страници:
1