Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 11:09:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Име за бебето? 3
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Име за бебето? 3 (Прочетена 174738 пъти)
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Отг: Име за бебето? 3
«
Отговор #165 -:
юли 19, 2009, 07:35:50 »
Ми давай
Танче
, зарадвай ни и нас
Дара е хубаво име, много хубаво. Кирил обаче го свързвам с кофти човек и нещо не може да ми хареса
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546
Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр
«
Отговор #166 -:
юли 19, 2009, 12:21:50 »
Цитат на: sante в юли 18, 2009, 20:17:35
hoty
, а защо точно Леа?.... какво мислиш за Рая?
sante
, на мен лично Рая ми е името фаворит, но милото категорично го отхвърли с презумцията, че ако не може да казва буквата Р, щяла да казва, че името и е Лая
Според мен обаче не иска да я кръстим така, защото моята майка се казваше Радка, а тя почина отдавна, лека и пръст..Та като се подметна от роднини няколко пъти, че на мъртвец не се кръщавало и сега се дърпа като магаре на лед! Пък аз много исках да е точно Рая, защото р.д. на майка ми беше 23.10 - точно датата на моя термин! И все си мисля, че то детето си идва с името, ама..
От друга страна на 26.10 е Димитров ден, а баща ми е Димитър и тъй като все на моите родители се падат имената в този период, а пък аз категорично отхвърлих името на майка му Мария (дано да не обидя някоя съфорумка с това име), затова решихме да не е на никого и Леа някак си ни прозвуча много нежно, кратичко и звучно..
Малко се поувлякох, извинявайте за
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #167 -:
юли 19, 2009, 13:40:45 »
Цитат на: Gergancheto в юли 19, 2009, 07:35:50
Ми давай
Танче
, зарадвай ни и нас
Дара е хубаво име, много хубаво. Кирил обаче го свързвам с кофти човек и нещо не може да ми хареса
Да мине още 1 година и ще се запиша в Бебеправещи
Аз Кирил го свързвам с много готин човек и затова ми харесва!
Уфф, много е кофти така като севързвам някое име с кофти човек и името намразвам
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
«
Отговор #168 -:
юли 23, 2009, 22:28:56 »
Да ви кажа пък аз мислех си за Виктория - Вики :)харесвам името - силно е и се надявам да и носи сила и увереност в живота. А ако е момче - ще е или Веселин или Александър. Отказах се от Валентин или Валентина - иначе да се празнува имен ден и Трифон нарезан е мноого лошо
Вие какво ще кажете за тези имена?
Активен
sante
Ентусиаст
Публикации: 59
«
Отговор #169 -:
юли 23, 2009, 23:19:11 »
sur4ice
, Виктория и на мен много ми харесва, за момче Александър ми харесва много повече от Веселин...... а какво ще кажеш за Виктор?
Ние все още не знаем дали ще е момиче или момче нашето съкровище, но сме мислили за имена- ако е момиче ще е Божидара- Дара, ако е момче ще е Валентин (свекър ми е Валентин, а майка ми Валентина). При нас обаче има и друг момент- термина ми е на 17.01.2010 и тъй като има много празници тогава, ако бебенцето ни се роди на някой празник, ще го кръстим с името, с което си е дошло-няма да му се месим в съдбата.
П.С. Валентин/а не празнуват на трифон за резан, а на 10.02 (виж църковния календар)
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
«
Отговор #170 -:
юли 24, 2009, 15:16:27 »
Хаха да ти кажа Валентиновците които аз познавам сериозно си празнуват на трифон зарезан
Не знам дали е на тяхна глава или наистина имат празник. Виктор не ми е от любимите имена, но си права - празника си е празник и името си идва с бебока
Активен
Kiksi
«
Отговор #171 -:
юли 24, 2009, 15:26:20 »
Виктория и Александър са страхотни имена, но мен лично би ме спряло това, че днес е такава мода да се кръщават точно с тези имена децата, че всяко второ бебе /почти/ е Виктория или Александър.
Е, мен лично това, колкото и да са ми любими тези имена, би ме спряло да ги избера, но вие си знаете.
Активен
Zahira
«
Отговор #172 -:
юли 24, 2009, 15:32:07 »
Аз съм пристрастна за Виктория
много си харесвам името, обаче честно казано в мъжки вариант въобще не ми харесва.
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
«
Отговор #173 -:
юли 24, 2009, 16:03:10 »
Все още имам надежди, че ще е Виктория - така де вътрешно убеждение
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #174 -:
юли 25, 2009, 08:26:42 »
Аз харесвам Виктор и Александра и съответно мъжките им еквиваленти,още повече ,че тези имена по цял свят си се произнасят точно по същия начин ,докато моята кума е Гергана и тук в Италия не могат да и кажат името и всички я наричат Джорджа,мъжа и Георги
,на моят мъж името му също е трудно за произнасяне за тях .Моя позната се казва Светлана те не могат да кажат името и я наричат Лучия /светлина/.Да не говорим ,че тук ще ти се посмеят доста ако си Галина защото така казват на кокошката ,друга моя позната никкога не си казва цялото име поради тази причина.
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
Аз истински вярвам, че стават чудеса!
«
Отговор #175 -:
юли 25, 2009, 09:52:42 »
И аз съм за Виктория и Александър. Колкото и стандарти имена да са - са много звучни. Определено за момче имена като Александър, Симеон, Анатоли, Антон много са ми на сърце; а за момиче - Симона. Толкова съм влюбена в това име, че се надявам някой ден да си имам момиченце и да го кръстя така
Активен
rosit@
«
Отговор #176 -:
юли 27, 2009, 19:02:48 »
И на мен ми харесва името Виктория,а и още повече,че моята братовчедка се казва така.А какво ще кажете за името
Грациела
?Като го произнеса и направо се разтапям и съм се зарекла,че ако един ден имам една малка принцеса(в което много се надявам) ще я кръстя така.
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
«
Отговор #177 -:
юли 28, 2009, 10:41:26 »
Грациела не е лошо. Доста нестандартно е. Как ще и казваш на галено?
Активен
maia_111
Любопитен
«
Отговор #178 -:
юли 28, 2009, 11:04:53 »
здравейте
да ви споделя и моето мнение по въпроса
за името...лекаря каза 4е нашият мушморок ще е моми4енце и смятам да я крастя ЕКАТЕРИНА
какво ще кажете?...а ако се роди мом4енце смятам или НИКОЛА или НИКОЛАЙ (на името на тати)
Активен
verdad
Сватбар
But baby...you're the right kind of wrong
«
Отговор #179 -:
юли 28, 2009, 11:25:25 »
Цитат на: maia_111 в юли 28, 2009, 11:04:53
здравейте
да ви споделя и моето мнение по въпроса
за името...лекаря каза 4е нашият мушморок ще е моми4енце и смятам да я крастя ЕКАТЕРИНА
какво ще кажете?...а ако се роди мом4енце смятам или НИКОЛА или НИКОЛАЙ (на името на тати)
Държиш ли на
Е
катерина? Аз тези имена си ги степенувам Катерина, Катя и Екатерина. Катерина ми харесва най-много защото ми е много женствено с това К, а и е любима моя героиня от български роман /"Железният светилник"/. Катя също много ми харесва, кратко е и не завършва на "а". Скоро спорихме с моя човек за Никола и Николай. За мен Никола е по-хубавото, по-мъжкарско име.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...