Взимане на булката

<< < (71/73) > >>

Алексчето:
Мен, освен че не ме взеха от нас, нямаше взимане на булката. Нямаше музика, нито купуване, просто дойдоха гостите, сложих им бутониерите, вдигнахме наздравица, и тръгнахме. Пък и бяхме само около 10 човека. Много добре мина, просто съм ходила доста по сватби и за моята лично не исках нищо такова.  :) Радвам се че стана така, както на мен ми харесва, в крайна сметка си равя сватбата за мен и милото.

micedj:
Аз съм от Сандански и в нашия край песента е с малко по-различен текст:

Ела се вие, превива, мома се с рода прощава.
-Прощавай, мамо и татко,
и ти ле рода, леле, голема!
Досега съм ви слушала,
От сега свекър, леле, свекърва/2
Досега братец и сестри,отсега зълви, девери.
Ела се вие, превива, мома се с рода прощава.

:'( :'( :'(

maya_bunny:
Sorry, Клео, не исках да обидя никой - споделих впечетления и преживявания от сватба, на която съм била, това не означава че важи за всички останали! ;)

plamik:
kleo_20,aleksa_sm и всички останали момичета, които сте пропуснали вземането по различни причини - НИКОЙ ТУК не е искал да ви обиди или да окачествява сватбите ви. Лично аз не съм присъствала на вашите сватби и не мога да кажа какви са били. По снимките личи невероятния купон и вашето щастие!!!
Просто хората сме различни и имаме различно мнение. Аз лично си милея за българския фолклор и за мен вземането на булката, извеждането й от бащиния дом означава много. Разбира се говорим за музиканти, които са професионалисти и знаят къде се намират, следователно се държат подобаващо.
Няма причини да има обидени - просто всеки прави сватбата си така, както му харесва!!! @}->-- @}->-- @}->--

Алексчето:
Plamik, мила въобще не съм се обидила, или съм се почуствала обидена. Аз просто споделих как ме взеха. Разбира се, че сватбата е такъв празник, на който според мен, всеки трябва да си го изживее, както на него си му харесва. С взимане или без взимане важното е да остане красив спомен. @}->--

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница