Взимане на булката

<< < (70/73) > >>

maya_bunny:
Винаги, когато съм била край булките преди да дойде момчето със свитата си, направо съм настръхвала, когато се чуе музиката! Аз съм го преживявала заедно с булката този миг на вълнение- направо стомахът ти се побърква от емоция *YAHOO*! Какво да ви пука за публиката, че я има и говори, направете го за вас си! Все пак ми е болно да виждам, че то от вътре не ви идва да го има.

Мнооооого съм съгласна с това! :) И аз точно на сватба на една позната се убедих, че искам жива музика. Усетих,  че съм на сватба, когато дойде младоженеца и "думна тъпана" - толкова вълнуващо и върховно!!!  *THUMBS* Усетих и че съм българка! Много хубаво усещане, много истинско  :bravo:

Не мисля, че на момичетата не им идва отвътре, просто повечето скоро не са били на сватби и си представят едва ли не няколко мазни циганина, някаква излагация и т.н. Няма такова нещо. Аз ангажирах трима човека - тъпан, акордеон и гайда и беше много хубаво. Наистина се развълнувах, но не съм плакала чак, даже и на майка ми забраних!  P-( Не искам сълзи, дори за момент, само усмивки. А и е такъв микс от емоции, че честно казано и в музиката не съм се вслушала, но я имаше като хубав фон.

Била съм и на взимане на булка без жива музика ... и даже без всякаква музика. Голяяяяяяяяяяяма тъпотия, направо се чудиш къде си попаднал ... даже и младоженеца нещо се чудеше откъде да я захване и булката по едно време насред тишината и цялата стая хора, каза:"Хайде, няма ли да ме взимате?" Ама много тихо и смотано  :\ По едно време сбутах брат и с думите: "Иди пусни нещо, дори да е диско или някакъв ТВ да работи ..." Еми умряла работа.

Съвета ми към момичетата, които не искат жива музика е поне да осигурят диск с БГ народна музика, нещо весело, живо! Все пак повода е един от най-хубавите и все пак сме българиииииииииииии! ;)

Kittcat:
Ох, супер звучи всичко, определено искам и аз да ме взимат със шумутевица  :bravo: :bravo: :bravo:

Надявам се да не съм  :offtopic: , но къде в София мога да намеря подходящ оркестър за такова взимане? Мойто коте не знае (понеже е от Благоевгра, пък сега не върви да вземе оркестър от там, нали?)  :\

Alannah:
maya_bunny, ако имаш време, прехвърли страниците назад, за да видиш кой как си го чувства *THUMBS*. Имах предвид коментари като цитирания по-долу, който, за съжаление, не е самотен в темата :\. Авторът не го цитирам, за да не звучи като заяждане, защото съм много далеч от това. Но се чудя за себе си какво да мисля от такова изказване. Кое й дава всъщност усещането, че е българка?! Това, че говори български ли или това, че живее тук в България? В родината ни живеят и много чужденци, които вече се справят с езика. Не разбирам къде е разликата между нея и тези хора? Някои от тях дори ценят повече и от нас богатствата на България.
Цитат на:  link=topic=87.msg28116#msg28116 date=1175329319

Момичета, някои просто не обичаме този момент с българската музика. Не мога да говоря от името на всички  момичета, но ще ви кажа как е при мен. Аз съм българка и определено много се гордея с това, но въпреки всичко не ми харесва българската народна музика, просто не ми допада като звучене. Това си е въпрос на вкус и според мен няма нищо общо с това дали си българин и дали се гордееш с този факт!  :) Именно заради това, че не ми харесва музиката, тя ще отсъства на моята сватба, пак повтарям- не защото не се гордея, че съм българка или защото се притеснявам да се показвам.  :)

Искам да ви кажа, че имам приятелка японка, която ми изпрати 1999г. пощенска картичка на японски и английски, която представя български танцьори в носии докато играят хоро. Също така съм виждала видеоматериали от бг. фолклорни концерти в изискани зали в Сеул (Корея), Токио (Япония) и немалко други места по света. Никого не насилвам да си променя мисленето!!! Но ми безкрайно неприятно и някак смешно да гледам, че парадират с нещо, което буди съжаление, а не респект. Няма да слагам offtopic, защото си е по темата.

maya_bunny:
За съжеление повечето от нас изобщо не познаваме БГ народна музика и както едно време като бяхме неориентирани келеши казваме: "Ааааааа не ми харесва, в никакъв случай." А за такива поводи като сватба е просто идеална и се радвам, че поне там присъства.

А за мнението, което си цитирала, пак ще кажа онова клише: Шарен свят, всеки си е раличен и няма смисъл да се задълбочаваме.

kleo_20:
мен не са ме взимали с музика и в нас не свиреше музика но  не беше тъпотия или умряла работа!!имаше толкова емоции всички се смееха говореха пожелаваха целуваха а и ние не останахме повече от 10 минутки в къщи дойдоха аз излязох не е имало бутане на  врати или даване на пари закичи ги кумата с бутониерите и това беше едно наздраве и излязохме какво толкова всеки го прави както го разбира или усеща в крайна сметка това си е  Моята сватба и ще е както аз го искам нали ;) а и при нас нямаше толкова време за разни ритуали и такива ми ти работи  =]

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница