Църковен брак - 2 част

<< < (3/96) > >>

Kittcat:
Много ви благодаря за окуражителната информация, дами  :bravo: Днес отиваме да видим дали ще можем да запазим Св. София за 18ч :)

блясъчко:
Цитат на: Tanya в февруари 08, 2008, 11:44:17

Благодаря за отговорите, Alucinado става въпрос за Хасковския регион, но там е важно какво казва Пловдивския митрополит.
Чесно казано бях много изненадана като чух новината снощи, а младоженците веднага смениха датата за 11.05 ( неса записали никакви часове още), и като видях колко много момичета от форума се омъжват в събота им казах да изчакат и да проверят по-подробно.

много е странно тази забрана за съботните сватби. какви са мотивите им затова? аз съм от София, но не казаха, че има проблем за църковен брак на 10.05 (събота)

Цитат на: gadamer4e в февруари 11, 2008, 13:49:16

Може ли някой да ми даде прясна информация за Семинарията - цени, условия, тоест ще се съберат ли 100 човека там? Ние ще ходим в четвъртък натам, но все пак още впечатления няма да са ми излишни

gadamer4e, за цени не мога да ти кажа, но бях на венчавка в Семинарията, около 200 човека бяхме общо, и бяхме наистина много, за 100 не мисля, че е проблем. младоженците направиха страхотни снимки в паркова обстановка, така че мястото е чудесно! успех :)

Alucinado:
zvezdiche, мотивите са, че по църковните канони събота е ден за почитане на мъртвите и не е редно да се извършват венчания (за кръщенетата не съм сигурна).
Освен това за църквата деня се сменя вместо в 24:00 часа, в 17:00 (или 17:30 - не го запомних точно).
А и съм чела (преди доста време), че венчавки не са разрешени в събота срещу неделя - в смисъл това не е нещо ново и току-що измислено. В София не би трябвало да има проблем, защото тази забрана идва от Пловдивския митрополит - т.е. тя важи за всички храмове и църкви в подопечния му район. В София - не.

Аз не разбрах обаче, забраната важи от 17:00 (или 17:30) в петък до същото време в събота, или само в събота до 17:00 (или 17:30)?

vesi1983:
Относно забраната за венчавките в събота в Пловдив и региона важи от 1.07.08.защото нямало как да отменят вече записалите се, все пак сме запазили и в дома и ресторанта.Дали записват още незнам.

Alucinado:
vesi, това официална информация ли е?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница