Църковен брак - 2 част
Tanya:
Здравейте,
Ще ставам кума на 03.05.2008г., но вчера когато булката се обадила да ангажира свещеника (тъйкато искат точно определен) и казали, че от 01.01.2008г. не се извършват венчавки в събота ohmy, виждам, че много от вас ще сключват брак в събота и ще ви бъда благодарна ако ми кажете дали сте си запазили час в църква и къде.
Модератор: Старата тема е ето ТУК! *THUMBS*
vesi1983:
В кой град е това с венчавките, защото и аз бях чула това и бях до църквата да питам, но от там даже не бяха чували и ни казаха, че ако има нещо ще ни се обадят и най-вероятно ако стане така, няма да важи за вече записалите се.
Alucinado:
Tanya, това със забраната на венчавки в събота все още не е влязло в сила (поне според повечето свещеници в Пловдив) Предполагам, че сватбата ще е в Пловдив, защото идеята за пълна забрана на съботни венчавки е на тамошния митрополит и се отнася само за "неговия район".
Ние, например, сме запазили час за "Св.св. Петър и Павел", тамошният свещеник каза, че това:
1. все още не е влязло в сила
2. най-вероятно няма и да влезе, защото среща неодобрение от голяма част от църквите в града
Продължават да записват за венчавки и са обещали на всички "съботни" младоженци, че щом са записани - ще бъдат венчани.
Доколкото разбрах, положението е същото и в Св.Богородица (а и в още много църкви)
Предполагам, че конкретния свещеник, който булката си е избрала, споделя мнението на въпросния митрополит (не знам дали така му е титлата, всъщност) и за това отказва да прави венчавки в събота. Ако държат на датата - да си намерят друг свещеник. Успех!
menyanthe:
Аз не знам дали ще сте съгласни, но си мисля дали няма да е добра идея да направим някакъв списък на православните църкви и да напишем коя е голяма, коя е малка (горе долу примерно за колко човека е подходяща), каква е цената там, къде се намира и т.н. Мисля, че един такъв "наръчник" би бил полезен за всички бъдещи булки @}->-- (като мен :[)
Tanya:
Благодаря за отговорите, Alucinado става въпрос за Хасковския регион, но там е важно какво казва Пловдивския митрополит.
Чесно казано бях много изненадана като чух новината снощи, а младоженците веднага смениха датата за 11.05 ( неса записали никакви часове още), и като видях колко много момичета от форума се омъжват в събота им казах да изчакат и да проверят по-подробно.
Навигация
[0] Списък на темите