Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 20:18:09

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част  (Прочетена 198896 пъти)
 
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881



« Отговор #255 -: април 29, 2008, 03:38:27 »

Тази година се бях засилила да правя козунаци за Католическия Великден, който беше преди около месец, понеже ние тогава празнувахме, но в последния момент се отправихме извън града и нито козунаци имаше, нито боядисани яйца. Като видях кифличките на gucci се замислих, че мога да ги спретна и без повод в къщи.

А преди малко направих две баници (ама мънички,) тъй като Miri ме запали с нейните хубави снимки. danceg


* banitsa.jpg (39.12 KB, 408x306 - видяно 2856 пъти.)
« Последна редакция: април 29, 2008, 04:13:46 от didibaby » Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: април 29, 2008, 09:03:35 »

didibaby баницата ти е много изкушаваща! Аз много обичам баници и все се каня да пробвам рецептата на Мири, но се притеснявам дали ще се справя с точенето на корите или ще станат дебели. Ти с какви кори я прави?
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881



« Отговор #257 -: май 01, 2008, 05:03:50 »

Ти с какви кори я прави?

Аз правих баницата с готови кори на Белла. Хич не съм от търпеливите и сръчните, за да се справя с точенето на корите.
darling, стискам палци за начинанието!
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1748



Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: май 01, 2008, 17:02:24 »

Didibaby, баницата изглежда много апетитна и съм сигурна,че е била много вкусня. Ти как успя да намериш кори Белла. Има ли Български магазин при теб?
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881



« Отговор #259 -: май 04, 2008, 06:02:49 »

Didibaby, баницата изглежда много апетитна и съм сигурна,че е била много вкусня. Ти как успя да намериш кори Белла. Има ли Български магазин при теб?

Корите за баница ми ги носят от БГ колкото и лудо да звучи. sarcastic Може би ги има и в БГ магазини около Чикаго, просто не съм обръщала внимание, а и много рядко ходя до там, защото хич не са ми близо.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: май 07, 2008, 20:07:42 »

днес направих пиле със синьо сирене и банани<трябваше да е с рокфор ама не намерих cray> и за гарнитура задушени зеленчуци с бяло вино,специално направено<забъркано със спрайт,лед и зелени лимони> blush
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #261 -: май 07, 2008, 22:03:18 »

днес направих пиле със синьо сирене и банани<трябваше да е с рокфор ама не намерих cray> и за гарнитура задушени зеленчуци с бяло вино,специално направено<забъркано със спрайт,лед и зелени лимони> blush
леле Наде,каква е тази рецепта ,за първи път чувам пиле с банани :huh:но като прочетох и за зеленчуците задушени със вино (вино забъркано със спрайт и лимони и лед ) ме разби ,спрайт,вино лед и лимони да ама за пиене.За първи път чувам за подобна рецепта по точно подобно вино за задушаване на зеленчуци Hmmm
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: май 08, 2008, 07:12:45 »

А не си разбрала виното беше за пиене blum.рецептата е :
500гр. пилешко филенце
250гр. готварска сметана
100гр.сирене рокфор<може и синьо сирене,аз със синьо го правих>
два зелени банана,сол и бял пипер на вкус
 запържваш филенцето<правиш го на кубчета,осолено и подправено с белият пипер> в малко масло и зехтин,може и само масло и като стане златисто слагаш сметаната
при мен беше рядко и сложих малко брашно,но може и без него,после прибавяш и сиренето и когато се сгъсти  2мин.  преди да го махнеш от котлона добавяш зелените банани на тънки кръгчета и го поднасяш със гарнитура задушени зеленчуци . Малко гадно звучи с тези банани,обаче го ядох и в София с банани и във Велинград без банани,и те де факто не се усещат толкова,вкусът идва от сиренето blush. Защото във Велинград все се надявах и банан да има,обаче нямаше,а вкусът беше същият crazy.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #263 -: май 08, 2008, 07:16:36 »

гарнитура задушени зеленчуци с бяло вино,специално направено<забъркано със спрайт,лед и зелени лимон-
А ей това изречение ме е объркало
 blush
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: май 08, 2008, 08:58:02 »

Наде, рецептата звучи много добре! Ще я пробвам good
Ама мила, Рокфор е вид синьо сирене, така че си е било както трябва good give_rose
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: май 08, 2008, 16:24:18 »

м да знам,ама нали знаеш че някой сини сирена са малко по соленички и ако е по-солено вкусът се 'бие' с вкусът на банана blush макар и банана толкова да не се усеща.Eто как изглежда
« Последна редакция: май 08, 2008, 20:49:11 от наденцето™ » Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: май 12, 2008, 15:02:54 »

Вчера пробвах фикса на Маги за риба със сметанов сос, стана...... великолепно. Направих го както пише, но сложих доста повече сметана, защото все ми се виждаше гъстичък. Преди да запеча настъргах и малко кашкавал. Сосът бих ползала за много ястия и зеленчуци, та дори и спагети, много ми допадна!
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: май 12, 2008, 15:23:08 »

Вчера пробвах фикса на Маги за риба със сметанов сос, стана...... великолепно. Направих го както пише, но сложих доста повече сметана, защото все ми се виждаше гъстичък. Преди да запеча настъргах и малко кашкавал. Сосът бих ползала за много ястия и зеленчуци, та дори и спагети, много ми допадна!

и аз съм го пробвала и бих казала, че и за пилешко ще стане перфектно !!!! smile
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #268 -: май 12, 2008, 15:42:16 »

И аз това готвих. Стана много вкусно good
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: май 12, 2008, 15:51:09 »

тези дни все забравям по повод баниците с купени кори да ви кажа една рецепта-става много вкусна баница good значи взимате един пакет кори,трябва ви една бучка сирене,4 чйца и прясно мляко.
взимате една тавичка и редите един лист кори и отгоре малко сирене,ама малко и така докато не сложите и последната кора,нишо друго не слагате само сирене и след това режете корите на малки квадратчета да стане като решетка,стопляте 250 гр масло ,а ако ви се види малко добавяте и малко олио и заливате баницата така,че да влезе в процепите,след това забърквате 4 яйца и добавяте същото количество мляко и пак заливате баницата и трябва пак навсякъде да влезе и след това печете в предварително загрята фурна-става фантазия и най-важното омекват корите и не стават твърди и ронливи *THUMBS*пробвала съм и със спанак и сирене,и праз и сирене и става good
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines