Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 20:57:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част (Прочетена 196502 пъти)
tanianikolova
Сватбар
на мама златото
Отг: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част
«
Отговор #30 -:
февруари 18, 2008, 11:17:22 »
аз през уикенда направих на моито мило зелеви сърми с наденица на скара за събота, а вчера кебапчета и панирано пилешко руле.Днес ще му правя картофена манджа със свинско
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #31 -:
февруари 18, 2008, 11:26:31 »
Ние през уикенда хапвахме зелена салатка с риба тон и краставички, правихме на новия тиган тиквички, чушки и пилешко със специални подправки. Станаха много вкусни. А и във фурната си правихме картофки с подправки.
Активен
mileto_stoianova
Ентусиаст
«
Отговор #32 -:
февруари 18, 2008, 14:47:36 »
И аз вчера готвих грах яхнийка и кебапченца на скара
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #33 -:
февруари 19, 2008, 15:37:37 »
Мацки, дайте идейка за нещо интересно с варени картофи, някоя интересна салатка или нещо друго
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #34 -:
февруари 19, 2008, 15:41:50 »
за салатка имаш доста варианти !!! само с лук или с майонеза, можеш и руска да направиш !!!!!! а аз много обичат огретен с картофки само че добавям и бекон между картофките и става чудесно !!!!!!! можеш само да ги запечеш с кашкавалче и сирене или пък да ги запържиш с малко копър и масло също стават много хубави !!!!!
или пък картофени кюфтенца
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #35 -:
февруари 19, 2008, 16:00:28 »
варени картофки с майонеза и царевица
картофено пюре със синьо сирене
картофени гнезда
пататник
картофи соте
пълнени цели картофи
картофени ньоки
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #36 -:
февруари 19, 2008, 16:07:54 »
може ли мила gucci да ми кажеш за картофите соте! @}->--с копър и чесън варени ли бяха ако може да ми помогнеш защото ми се е дояло
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #37 -:
февруари 19, 2008, 16:24:53 »
Гучи, а аз моля за помощ за картофените ньоки и тези картофи с царевица и майонеза тип салата ли ги правиш? Благодаря
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #38 -:
февруари 19, 2008, 16:32:01 »
Цитат на: kleo_20 в февруари 19, 2008, 16:07:54
може ли мила gucci да ми кажеш за картофите соте! @}->--с копър и чесън варени ли бяха ако може да ми помогнеш защото ми се е дояло
сваряваш картофките но да не се разваряват.махаш водата и слагаш малко олио и ги връщаш на котлона да се задушат като разбъркваш от време на време.махаш от котлона и слагаш нарязан на ситно копър.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #39 -:
февруари 19, 2008, 16:36:59 »
Цитат на: beb4e в февруари 19, 2008, 16:24:53
Гучи, а аз моля за помощ за картофените ньоки и тези картофи с царевица и майонеза тип салата ли ги правиш? Благодаря
Давам я веднага.Значи взимате един килограм картофи и го нарязвате на кубчета.Сварявате ги ама не много да не се разварят.да са готови но не разкашкани.намачквате ги с вилица.Прибавяте една чаена чаща брашно.сол на вкус и черен пипер.Прибавяте едно яйце и го омесвате хубаво. Върху набрашнена дъска оформяте фитилчета и го режета на цилиндерчета дълги около 2 -3 см и дебели колкото един см.След това слагате на котлона вода в която сте сипали 1 лъжица сол и от универсалната подправка.Слад като заври водата но да не ври много силно почвате да пускате тези цилиндерчета или така наречените Ньоки.След като изплуват означава че са готови.с решетеста лъжица ги изваждате и ги редите в намаслена тавичка.Взимате 200 гр шунка и нарязвате на кубчета.Запължвате я в тиган с малко олио.добавяте фикса на маги за Сос Карбонара.Добавяте 1 чаена чаша прясно мляко и с готовия сос заливате ньоките.Поръсвате отгоре с кашкавал и топено сирене и печето докато се запече отгоре кашкавала.Консумира се топло.Много внимавайте да не преварите или да оставите сурови ньоките.За целта не трябва да ври силно водата .Айде успех
Картофите с майонеза и царевица са салатка която научих от Селвет и е много вкусна.
сетих се и за пресни картофки с майонеза на фурна сатват божествени
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #40 -:
февруари 20, 2008, 10:40:15 »
Понеже се прибрах късничко снощи трябваше да спретна нещо набързо с варените картофки. Та ги направих нарязани на кубчета, с кисели краставички, една консерва царевица, 3 сварени яйца и едно сосче, което беше равни части майонеза и кисело мляко, 1 с.л. оцет, 1 с.л. зехтин, сол, черен пипер и чубрица. Обърках със сосчето и стана много вкусно
А на милото допълнително му добавих и червен лук, понеже той много обича, а аз не ям лук, чесън и всички подобни
Гучи, мерси за подрбното разяснение за ньоките.
Ще ги пробвам задължително!
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #41 -:
февруари 21, 2008, 09:53:06 »
Аз вчера правих някаква хибридна рецепта от рецептички, давани по-назад в темичката, моето въображение, и продуктите, с които разполагах
Но се получи хубаво. Ихах останало бяло месо от пиле на грил, гъби, топено сирене, кашкавал, бяло сирене. Запържих малко месцето с лук, отделно позапържих гъбките. После в йенски съд наредих отдолу месото и и лука, отгоре сложих гъбки, после парчета кашкавал, сирене, топено сирене, после повторих процедурата. Накрая отгоре чукнах едно яйце и сложих йенския съд в микровълновата за кратко време (около 10 минути), защото всички продукти освен яйцето бяха почти готови
Подправките бяха риган и една универсална подправка за птици и зеленчуци. МИлото беше на работна среща вечерта и се прибра късно, но очевидно мноооого му хареса, защото вечеря в 12 часа вечерта
А тази вечер мисля да направя зелена салатка с разни добавчици, пак ще се съветвам с рецептичките, които сте ми давали
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #42 -:
февруари 21, 2008, 12:07:10 »
снощи готвих пиле в плик с картофки и лук за милото а за мен без картофките.стана божествено а как исках да ям картофки напарво едвам издържах.
ако някой иска рецептата която е супер лесна да пита.
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #43 -:
февруари 21, 2008, 12:11:03 »
Цитат на: gucci в февруари 21, 2008, 12:07:10
снощи готвих пиле в плик с картофки и лук за милото а за мен без картофките.стана божествено а как исках да ям картофки напарво едвам издържах.
ако някой иска рецептата която е супер лесна да пита.
аз питам
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #44 -:
февруари 21, 2008, 12:26:25 »
Взимаш две пилешки бутчета.1 плик за печене 4 средни картофа и 2 глави лук/по големи/измиваш бутчетата и ги слагаш в плика.картофите се режат на кубчета.лука се реже на четвъртинки и тези четвъртинки на две.слагаш картофите и лука в плика ,отстрани на пилето.сипваш 1 чаена чаша вода малко олио или зехтин.слагаш вътре една лъжица Маги десет зеленчука малко червен и черен пипер малко шарена сол.Аз не слагам допълнително сол защото и вегетата и шарена сол имат сол.завързваш плика и с една игла отгоре на 5-6 места боцваш плика.слагаш да печеш отгори и отдолу на 250-300 градуса.като се запече отгоре е готово.става много лесно и е много вкусно.
Тъй като съм на диета и не ям картофки аз моите си ги направих без картофи и с повече лук.
И да кажеш дали ти е допаднало.
beb4e какво стана с ньоките пробва ли да ги направиш.
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
34
Нагоре