Всичко за кумовете.........

<< < (66/72) > >>

prin4ipessa:
Цитат на: cveteto в март 27, 2008, 11:05:17

Момичета когато сте си избрали кумовете,кой започва да говори за това кой какво ще купува?Честно казано мен ми е неудобно :[ да захвана тази тема.При вас как се получи? :HELP:

Ами на мен също ми беше неудобно и така и не събрах сили да подхвана темата. Ние нашите кумове не сме ги карали нищо да купуват, защото за нас беше по-важно духовното значение на тяхното присъствие - да са до нас и да ни подкрепят. Кой какво купил няма никакво значение - традициите не са онова, което бяха

hristi:
ние като кумувахме  и сами казахме на младоженците че ще купим всичко което по традиция трябва да е от нас.........сега и нашите кумове държат да бъде така :girl_wink:Но така или иначе сте си близки попитайте ги какво мислят по въпроса........успех

Арлина:
Аз съвсем открито започнах темата още след като ги поканихме за кумуве като им заявих, че абсолютно нищо няма те да купуват, защото ние не го смятаме за правилно. Знам, че традициите са такива, а и те не се съгласиха веднага, но как да си избера букет от 100лв., когато има и от 50, а друг ще плаща? А и колкото и да са заможни, всеки има периоди, в които му се струпват повече разходи. Затова с милото казахме, че всичко плащаме сами. Кумата спори още само за букета, но аз  настоявам да го избера и платя, а нейният ангажимент да е само да го вземе и да ми го донесе. Видях, че близо до тях могат да се поръчат погачи, така че вероятно ще ги помоля и тях да вземат. А и да ви кажа, така и не разбрах кое точно по традция се купува от кумовете, май във всеки край на България е различно.

Според мен, ако на тях не им е проблем финансово, те сами ще започнат темата, защото като почнат да се интересуват какво правят кумувете, ще разберат, че има и такива задължения. Ако не ви кажат нищо, значи по една или друга причина се надяват да си спестят този ангажимент и лично аз не бих ги задължила.

cveteto:
благодаря ви момичета,но проблема е че не са толкова близки за мен,става въпрос за братовчед на моето мило и жена му,аз лично съм ги виждала четири пъти,много готин е той,но жена му  ми е някак си далечна,незнам може би от възрастовата разлика.И като дойде време за организацията ще трабва да е с нея,нали ги знаете мъжете не се вглабяват толкова,за тях важното да е купон *YAHOO*.другият проблем е че те живеят в Англия,ще дойдат сега до оточним нещата и после направо за сватбата,т.е.не ме притеснява,че ще се включат в подготовката на сватбата или не,а това че ще е "вие купете каквото трябва,ето ви парите"някак си ........... :badgirl:

gucci:
Моето мнение е следното.Кажи им че ти ще си поемеш всичко и няма да ги товариш с нищо и така ти ще си имаш свободата да си харесваш което решиш и да си преценяваш финансово.Така просто ти ще си спокойна и те също.Ние нашите кумове не сме ги товарили нищо да плащат.И ние като кумове не сме купували разни неща.Естествено с каквото друго можех и помагах на моята кумица както и моята кума ми помага много.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница