Организация на сватбата от чужбина!!!
Pronovias_SP:
irinchety, няма как да сключите два пъти граждански брак. Ако толкова държите бракът да е сключен в Австрия, тогава ще направите там реалния ритуал, а в Пловдив ще организирате например изнесен ритуал, който ще е за пред гостите на сватбата. Такъв тип ритуали се водят от водещ/а, наети например от сватбена агенция, а не от длъжностните лица на общината.
Относно смяната на документите не мисля, че ще имате проблеми в Австрия, ако сключите граждански брак в БГ. Ние сключихме брак през юли 2015 във Велико Търново, съответно от общината поискахме да ни издадат освен удостоверение за сключен граждански брак и т. нар документ "Формуляр В/ Извлечение от Акт за граждански брак", тъй като ние живеем в Германия. Документът е на три езика:български, английски и френски и отговаря на всички изисквания на Европейския съюз, не е нужно да се превежда или легализира. После представих само този документ пред Bürgerbüro в Германия и те ми актуализираха фамилията в тяхната система.БГ лична карта и паспорт ги смених директно след сватбата с бърза поръчка.
irinchety:
Благодаря за информацията:)
Mellie:
Здравейте момичета! И аз се записвам при вас. Четох, четох и направо ме заболя тлавата, но пък много неща научих!
При нас ситуацията е следната - живея в Германия, любимият е немец. Имаме 2 дъщерички и сватбата я мислим за началото на юли догодина. Наплашиха ме тук, че ако до края на октомври не запазим ресторант, нямаме никакъв шанс за юли и аз се размърдах веднага да си изясня нещата. Предполагам на всички главния проблем е като моя - чии гости да пътуват... мойте ли.. неговите ли. Мойте по принцип ще са по малко. Аз съм извън БГ от 15 години и повечето ми познати и приятели са тук. Надявам се мама и тате и на-близките ми роднини да дойдат, но няма да са повече от 10-12 човека. От друга страна баба и леля не са добре със здравето и ще трябва да пропуснат... Та се замислихме за 2 сватби една тук и една в София... обаче аз ще съм най-нещастната булка ако мойте хора ги няма на сватбата тук. Неговите родители (особено мащехата и доведената му сестра) не ни дообичват. Имам чувството, че ако наще ги няма ще се чувствам сама. Ще търча след децата докато той угажда на гостите си и аз ще съм като натрапник на собствената си сватба. Мойте хора пък него го приемат за син и много го обичат и той държи да са тук, за да имаме поне едни щастливи родители на сватбата. Истината е, че ако няма кой (а то нйма кой друг освен наще) да ми помогне с децата, просто цялото мероприятие не го виждам. А ако само те дйдат ще се чувстват неловко - нито езика знаят, нито някого познават... направо ми се реве и не виждам изход. Мисля си, че малко от неговите ще се дигнат до БГ на сватба... има ли някой да сподели идеи и опит? Също 2 сватби финансово не го виждам, макар че ни знам как са цените в БГ...
Nina Style:
Цитат на: Mellie в август 26, 2016, 22:59:50
Здравейте момичета! И аз се записвам при вас. Четох, четох и направо ме заболя тлавата, но пък много неща научих!
При нас ситуацията е следната - живея в Германия, любимият е немец. Имаме 2 дъщерички и сватбата я мислим за началото на юли догодина. Наплашиха ме тук, че ако до края на октомври не запазим ресторант, нямаме никакъв шанс за юли и аз се размърдах веднага да си изясня нещата. Предполагам на всички главния проблем е като моя - чии гости да пътуват... мойте ли.. неговите ли. Мойте по принцип ще са по малко. Аз съм извън БГ от 15 години и повечето ми познати и приятели са тук. Надявам се мама и тате и на-близките ми роднини да дойдат, но няма да са повече от 10-12 човека. От друга страна баба и леля не са добре със здравето и ще трябва да пропуснат... Та се замислихме за 2 сватби една тук и една в София... обаче аз ще съм най-нещастната булка ако мойте хора ги няма на сватбата тук. Неговите родители (особено мащехата и доведената му сестра) не ни дообичват. Имам чувството, че ако наще ги няма ще се чувствам сама. Ще търча след децата докато той угажда на гостите си и аз ще съм като натрапник на собствената си сватба. Мойте хора пък него го приемат за син и много го обичат и той държи да са тук, за да имаме поне едни щастливи родители на сватбата. Истината е, че ако няма кой (а то нйма кой друг освен наще) да ми помогне с децата, просто цялото мероприятие не го виждам. А ако само те дйдат ще се чувстват неловко - нито езика знаят, нито някого познават... направо ми се реве и не виждам изход. Мисля си, че малко от неговите ще се дигнат до БГ на сватба... има ли някой да сподели идеи и опит? Също 2 сватби финансово не го виждам, макар че ни знам как са цените в БГ...
Почти всяка година имаме поне 20 двойки с двойни сватби. От финансова гледна точка преценете в коя държава от двете имате повече гости и направете една сватба. Защото най-близките задължително, ще дойдат. Където и да решите, че ще е тържеството. Ясно е че тук, ще ви излезе в пъти по-евтино, защото стандарта е друг. Според мен две сватби е безумни разходи. Друг е въпроса ако можете да си го позволите, защо пък не. :) :) :) Колкото до запазването не само на ресторант, а и на видео,фото, дж, агенция и др.. всичко се случва от 6 месеца до 1 година по-рано тук в БГ. В Пловдив за 2017 вече почти няма ресторант със свободни съботи например.
Mellie:
Леле, то сериозна била работата с резервациите! Аз досега не се бях интересувала и мислех, че е рано от сега да се организирам. O_O :[
Навигация
[0] Списък на темите