Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 16:43:57

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 450666 пъти)
 
katia
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 647



« Отговор #210 -: април 09, 2007, 16:01:16 »

хи-хи-хи! blum blum blum :Pами и аз съм много сладокусна да ти кажа! girl_wink
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1731



Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: април 09, 2007, 23:14:27 »

Катенце мила, сега стана малко късничко но обещавам утре ще пусна рецептата тук. Лесна е и вярвам че ако я пробаш ще ме надминеш!!! secret
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1146



Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: април 10, 2007, 14:43:09 »

 didibaby ,радвам се че рецептата ти е харесала!!!Пиши ми като я пробваш!!! Girl_sing
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1731



Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: април 10, 2007, 18:48:53 »

Кате ето и рецептата за домашният козунак!
Продукти:
1кг-1,500кг брашно
1/2 прясна мая
5-6 яйца
300мл прясно мляко
300-400гр захар
250мл общо мас и олио
1 жълтук за намазване
захар за поръсване

Първо маята се размива с 1 яйце + малко от млякото + малко брашно и 1 ч.л. захар. Трябва да се получи смес като боза. Остявя се да втаса (шупне).
Чйцата се разбиват със захарта за да се разтопи. Брашното се пресява и се прави кладенче по средата. В него изсипва се втасалата мая, разбитите със захарта яйца, млякото и постепенно мазнината. След като се омеси тестото се оставя да втаса. След втасването се премесва втори път, оплита се и се слага в намазнената и набрашнена тава. Намазва се с жълтъка и се поръсва със захарта. Така приготвен козунака се оставя да втаса втори път.
Първите 10 минути се пече на гореща фурна след това се пече на слаба или умерена. Ако отгоре се зачерви а вътре е суров, покрийте го с алуминиево фолио и продължете да печете.
Бон апети!
Активен
katia
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 647



« Отговор #214 -: април 10, 2007, 22:30:23 »

Катенце мила, сега стана малко късничко но обещавам утре ще пусна рецептата тук. Лесна е и вярвам че ако я пробаш ще ме надминеш!!! secret
благодаря за рецептата!обещавам да я пробвам и ще кажа как е станала! *THUMBS*наистина блАГОДАрЯ! give_rose
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1731



Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: април 16, 2007, 18:58:48 »

Ето това е вечерята за днес- Пълнени тиквички запечени с кашкавал cook


* DSC04693.jpg (108.88 KB, 778x584 - видяно 281 пъти.)

* DSC04697.jpg (122.89 KB, 778x584 - видяно 247 пъти.)
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 3663



Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: април 16, 2007, 19:13:25 »

ох много мразя тиквички но тези изглеждат много апетитно
милото прави гювечета за вечеря  danceg
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: април 16, 2007, 20:18:19 »

Леле Little_Sweet_Didka страхотно изглеждат!А пък ние сме на принцески с кайма!
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4170



Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: април 16, 2007, 21:21:54 »

За рождения ми ден направих Алкохолизираната торта на PETKOVA с домашен ликьор от вишни и между блатовете нарязах парченца вишни или череши (незнам какво беше точно) и се получи страхотно  yahoo yahoo yahoo
На всички много им хареса, а аз се притеснявах да не ги напия  crazy crazy crazy
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1731



Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: април 16, 2007, 22:09:19 »

Благодаря ви много момичета и на вкус са се получили много добре! Колкото и нескромно да прозвучи blush blush
Активен
ROSI KRASTEVA
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3674


ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО


Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: април 17, 2007, 08:21:46 »

За рождения ми ден направих Алкохолизираната торта на PETKOVA с домашен ликьор от вишни и между блатовете нарязах парченца вишни или череши (незнам какво беше точно) и се получи страхотно  yahoo yahoo yahoo
На всички много им хареса, а аз се притеснявах да не ги напия  crazy crazy crazy
еха много се радвам 4е вие харесала и си ме споменавала с добро yahoo
пробвай те и вие моми4ета good
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4170



Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: април 17, 2007, 09:52:37 »

А снощи, понеже имах стар хляб, който никой не искаше да яде  Girl_sing направих Баница с хляб!
Разбих 4 яйца с 1 и половина кофичка кисело мляко и извара колкото имах  pardon
Нарязах хляба на кубчета, разбърках всички продукти и бум в печката  girl_wink
Стана много вкусно ммммм. cook
Активен
vanis
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1584



« Отговор #222 -: април 17, 2007, 10:10:21 »

Ето това е вечерята за днес- Пълнени тиквички запечени с кашкавал cook
Little_Sweet_Didka  ще пуснеш ли и рецептата за пълнените тиквички,и някой ако има и рецепта за гювечета,само един път съм готвила в тях,дайте някакви идейки. cook
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 3663



Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: април 17, 2007, 11:39:36 »

vanis нямаме рецепта за гювечета слагаме каквото ни хрумне и каквото има в хладилника smile
а за тиквичките и аз се услушвам за рецептата че милото обожава тиквички
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: април 17, 2007, 13:14:26 »

vanis нямаме рецепта за гювечета слагаме каквото ни хрумне и каквото има в хладилника smile
а за тиквичките и аз се услушвам за рецептата че милото обожава тиквички

аз също слагам каквото има в хладилника !!! но ето как ги правя:
слагам парче сирене най-отдолу, след това малко домати от буркан , ако нямаш става и дом. пюре/разбъркано с малко водичка/  или кетчуп, малко марагрин, нарязвам някакъв колбас /шунка кренвирши, ликанка/, чушка, абе каквото ти хрумне ! слагам в печката като се задушат слагам кашкавала и яйце, запичам и готово !!! smile smile smile
« Последна редакция: април 18, 2007, 08:28:03 от Ели Атанасова » Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines