Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 23:40:00

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 59 60 [61] 62 63 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 444334 пъти)
 
Anichka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 984



Моят сватбен албум

« Отговор #900 -: януари 05, 2008, 09:42:34 »

 Offtopic
Диди, тук (аз живея в Нилес) има БГ зеле - магазинът се казва "Shop&Save"(Golf&Milwaukee). 3кг буркани са между 3 и 4$. Има го също и в магазин София в Дес Плейнс; миналата година в Младост продаваха домашното производсто на собственика(не съм го пробвала)..Ако не знаеш къде са магазините - пиши ми и ще ти дам адресите.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #901 -: януари 05, 2008, 10:10:04 »

Тази рецепта за кроасаните с карамел много ми хареса. Съвсем сериозно се чудя дали да не я направя днес?! Тъкмо ще имаме гости, а те обожават крем карамел... Ама да видим, ще взема да ви пусна и снимки smile.
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #902 -: януари 05, 2008, 10:12:57 »

Момичета бързам да се похваля, че нали съм новак в готвенето и като ми станат нещата съм много горда! Снощи поканих приятели на пилешка супичка и беше много вкусна.Понеже всеки я прави по различен начин ето моя:
Сварявам пилеското месо и го накъсвам.Прецеждам бульона,в който се е варило месето и в него слагам:накъсаното месо,една глава настърган лук,един мастърган морков,един картоф нарязан на ситно,2с.л.дом.сок,сол,черен пипер,чубрица,бульонче Маги.След като заври намалявам котлона и  оставям така 10-15мин.След това добавям 3топчета фиде и 1с.л брашно размита в малко вода,магданоз.След 15мин. е тогова.Изчаквам да поизтине и застройвам с едно яйце.
« Последна редакция: януари 05, 2008, 10:44:52 от mariana » Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #903 -: януари 05, 2008, 10:18:07 »

Ехее тази рецепта с карамела с кроасаните го имам на снимка и съм пускала рецептата и снимката от творението ми на стр 57
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #904 -: януари 05, 2008, 10:32:18 »

Ехее тази рецепта с карамела с кроасаните го имам на снимка и съм пускала рецептата и снимката от творението ми на стр 57
Дааа, наистина го има и е показвано почти по същото време преди една година!!! smile Вече наистина съм сигурна, че ще го приготвя. Само се притеснявам, че нямам нито форма за кекс, нито тефлонова тава, а само йенски тавички - ще е проблем ли?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #905 -: януари 05, 2008, 14:46:23 »

danieIa аз също го правя в йенска тенджера и не е проблем.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #906 -: януари 05, 2008, 14:57:24 »

danieIa аз също го правя в йенска тенджера и не е проблем.
Видях smile - вече е във фурната! После ще разправям как е станало...
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 3663



Моят сватбен албум

« Отговор #907 -: януари 05, 2008, 15:40:27 »

ние на трета ни месечинка поканихме кумците да празнуваме заедно и сготвих свински филенца в марината за пилешко месо tease,стана много вкусно след като са опечени ,се слагат на лентички бекон и кисели краставички и топено или пушено сирене и отгоре обилно с настърган кашкавал,пече се до зачервяване на кашкавала.а маринатата е:1ч.ч. бяло вино,1ч.ч. олио,1с.л. розмарин,1с.л. куркума,1с.л. сол,сока от половин лимон,малко чесън на прах и една щипка черен пипер,трябва да престоят минимум половин час.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #908 -: януари 05, 2008, 15:45:05 »

Тези почивни дни май ще готвя по рецепти на форумките smile.
Маслинка, това всъщност ти е маринатата за пилешко ли? Много интересно ми звучи, особено лимона smile. Утре мисля да готвя точно пилешко и задължително ще го изпробвам...
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #909 -: януари 07, 2008, 09:45:23 »

аз гтвих спаначени ястия-спаначена крем супа и спанак с ориз на фурна.
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 3663



Моят сватбен албум

« Отговор #910 -: януари 07, 2008, 09:50:42 »

ето още една рецепта която изпробвахме по празниците:
10-15 по големи пресни гъби им се махат пънчетата,и се нарязват на ситно,нарязва се една глава чесън и малко магданоз,запържват се за около 5 минути нарязаните пънчета,след това се прибавят и другите нарязани продукти за още около минута,посоляват се и с това се пълнят гъбките.в намазана тавичка с мазнина се поставят,отгоря всяка гъбка се поръсва с галета и се слага по едно парченце масло,и 15минути във фърната.
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #911 -: януари 07, 2008, 10:09:44 »

аз гтвих спаначени ястия-спаначена крем супа и спанак с ориз на фурна.
Ще ми кажеш ли как правиш спанака с ориз? blush
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #912 -: януари 07, 2008, 10:18:28 »

аз направих ккроасаните с крем карамел !!!! стана много вкусно, не карамелизирах захар !!!! наредих кроасаните и после залях със мляко ( около 1 литър) с една чаша захар 5 яйца и една ванилия !!!! smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #913 -: януари 07, 2008, 11:10:59 »

аз гтвих спаначени ястия-спаначена крем супа и спанак с ориз на фурна.
Ще ми кажеш ли как правиш спанака с ориз? blush
разбира се много е лесно.Взимам забразен балнширан и нарязан спанак.и в една теджерка го задушавам леко с малко сол.в друга тенджерка запържвам малко лук и добавям ориза слагам подправки като черен пипер и червен пипер и маги 10 зеленчука..запържваш докато стане прозрачен.после го смесваш със спанака.и ги изсипваш в тавичка.добавяш към една чаша ориз три чащи вода и печеш.това е.

А крем супичката я правя по следния начин.взимам пак пакет спанак замразен изчистен и бланширан и го слагам в тенджера.Обелвам 4-5 картофа и ги нарязвам на ситно.слагам при спанака.слагам малко сол и една лажица маги десет зеленчука.варя докато се сварят.махам от котлона пасирам картофите като добавям масло.добавям течноста от врящия спанак и картофи и пасирам пак.Добавям половин кофичка заквасена сметана и сирене натрошено и връщам за около 5 минути на котлона.Сервирам с кисело мляко.
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #914 -: януари 07, 2008, 11:23:21 »

Направо ми се дояде Girl_hide Много обичам спаначени ястия.
Активен
Страници: 1 ... 59 60 [61] 62 63 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines