Църковен брак

<< < (7/87) > >>

Picolina:
да и аз така знам,нали се изискват кръщелни свидетелства за това.

Sheila:
Вярвах безрезервно в светостта на църквите и т.н. До момента, в който ми обърнаха внимание на изхвърлените купчини бутилки от водка, ракия и т.н., цигарени фасове, купчини изхвърлени храни и т.н. в задния двор на храма. Случайно се запознах и със служителка на известен софийски храм! За да не ви преразказвам: тя говореше с най-дълбоко презрение за поповете. Пример: жена раздава храна за починалия си съпруг. Попът казал на въпросната служителка задължително да вземе от свинските ребърца, които жената дарявала и да ги занесе в неговата "стаичка". Въпросната служителка обаче толкова й било кипнало от своеволията на поповете и светотаствата, че не го направила. Попът се расърдил много и много й викал. Представяте ли си?!? Защото пропуснал да се облажи със свинско!?

За църковен брак съм, но да не ме докосват такива грешници! :mad_girl:

˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙:
Добре, че не всички Божи служители са такива!!!

Да, църковния брак е нещо прекрасно, много по-вълнуващо от гражданския е и по-истинско, поне за мен!!! *THUMBS*

fiibi_bg:
За 2 месеца се сблъсквам 3 пъти с тази "висша" институция Църквата!На 14.09.06 ме кръщаваха!Евала на попа.Хубав ритуал хубави думи ,направо драго да ти стане и да вземеш да повярваш!На 17.09.06-кръщавах на кумата синчето.Попа пийнал порядъчно.Мърмора,мърмора никой нищо не разбра какво каза,какво пя и за какво му платихме.На 11.11.06 - нашата сватба.Попа беше все още трезвен,може би защото бяхме първа сватба за деня!Обаче червени бузки с напукани капилярчета,жълти мустачки и постоянно намигаше.Имам чувството че погледа му не се откъсна от деколтето ми.Иначе красиви думи каза и добре ги каза,без излишни помпозности /сигурно е бързал за винцето/ *db* :girl_wink:Абе с две думи бързичко ни ожени за има няма половин час!Не че на нас ни се искаше повече направо идеално си стана! :curtsey:Аз затова като ходя в църква виното само "Меча кръв" от 1.20-толкова стига  :danceg:А при нас войната беше за хора.защото тази катедрала се слави с най-добрия хор в ВТ и ния много държахме на него.Предишния ден отивам и те:Ами то няма да има хо.И аз  :girl_cray2: :hysteric:В деня на сватбата обаче моята най-добра приятелка отива и казва:Колко парии трябват да дойде до един час хора?И както нямаше да има хор срещу неизвестна сума за мен пари - пяха.Ама така пяха като за последно! P-(

Magi:
Здравейте,
днес като четох темата ми направи впечатление писаното от Аничка преди доста време, за това как е отишла в църквата и са и казали, че е даже забранено да се венчае в събота вечер.
Истината е, че ако отворите едно църковно календарче там ще видите, че сватбите са забранени, както на Задушница и пости, така и в дните срещу неделя(А ИМЕННО СЪБОТА).
Тъй като ние също сме избрали събота за ден на сватбата и след като аз прочетох това в църковното календарче, отидох да попитам дали има проблем да се венчаем в събота вечер. Попа най-любезно ми каза, че цената е 127 лв. и няма проблем стига да е до 17 ч.
Сега въпросът е аз като вярваща трябва ли да спазя църковния канон и да променя датата(имаме доста време) или да стана част от порочността на представителите на църквата, но да се венчая на датата, която сме избрали.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница