Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 16:00:41
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Любимият юли
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Любимият юли (Прочетена 127357 пъти)
ratatui
Баш Майстор
Re:Любимият юли
«
Отговор #75 -:
юли 05, 2018, 14:33:40 »
Наде, аз ти казах моите възражения по темата, мързи ме пак да пиша. Аз съм съгласна с гиляма част, просто има пропуски.
За това, което казваш за знанията наскоро четох друг материал точно, че на родителите им е готино детето на 3 примерно, че е научило англихски от бейби /това са екзотични знания, които не нитрабват, за да ицелеем като деца/, а в същото време не могат да се хранят сами примерно /което са практични знания и са им нужни, за да живеят/.
«
Последна редакция: юли 05, 2018, 14:43:01 от ratatui
»
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #76 -:
юли 05, 2018, 14:40:44 »
Цитат на: nadelina88 в юли 05, 2018, 14:07:51
Благодаря, Рат, че ме осветли за какво говорите.
Много истина има в думите й. Много малък брой деца са участвали в изследването, но същината е напипана. Синдром на така наречените таблетни деца. И аз го срещам в по-големия процент от семействата, търсещи моята помощ. Децата трудно се адаптират и социализират в непозната обстановка, трудно делят своето, трудно работят в екип. Свикват да бъдат "победители" в игрите на телефона. Там, където винаги печелят и са център на внимание. Не е нужно да бъдат толерантни, а точно обратното - да взимат своето. Родителите (извинявам се тук, защото аз не съм) не учат децата си как да си облекат блузата сами и да се обуят сами, учат ги преди първи клас да смятат, примерно, не четат приказки и не общуват с тях, не обясняват случващото се наоколо, не ходят на логопед или психолог при проблем, очакват да отмине сам, да го израстне......спирам.....
ама то е много лесно отсрани да се говори, особено със стимула към детето да се научи само да се храни, облича, съблича. Ами като се тръшне на земята и легне и каже неееее искам мамаааа да ме облече, друга песен говорим. И не че се припознавам,а имам ужасно много желание да го науча,ама то си е човек с мнение и си върви с неговото темпо, нищо не може да му бъде наложено, прави го когато той реши че е готов, не когато аз съм решила.
Цитат
асово се открива плоско стъпало на предучилищна възраст, а не на година-две например. pardon Р
За първи път чувам че плоскостъпие се открива на година-две, от ортопеди знам че е поне след 4-5г възраст...
Там, Бонжур или ре-Бонужур, егаси скапах се тея дни.... след 2 седмици съм Ахой, отивам командировка в Прага... Пантелей пътник станах...
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #77 -:
юли 05, 2018, 14:46:29 »
Аз не мисля, че Надето има предвид на 2 да са войници- в 7.00 да са облякли, ибули и закусили сами! По-скоро, че големи деца, в училище не го могат.
За всичко си има "прозорец", в който детето е готово да се научи на нещо. На сила или не става, или става трудно и не безболезнено понякога и за двете страни.
Булче, още малко атискай и после ще се размажеш на плажа
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #78 -:
юли 05, 2018, 14:54:48 »
Рат,
айде, че пуснаха епизод на Слугинята и има нов начин на убийство, давучкат ги този път
Забози много работата, пак на тема майчинство го откараха.
Сега зачекнаха кърменето, очаквам в следващия епизод да е бебеносенето, ако стигнат и до ваксините, сигурно ще е върхът
И за женската солидарност има, бе изобщо....
За тези статии и интервюта относно възпитание, обучение и взаимоотношения човешки имам винаги едно на ум, просто се мъкнат цитати от контекста, превежда се калпаво от чужда литература и става манджа с грозде. Животът не е толкова сложен, той се живее, не се мисли, щото седнеш ли да ровичкаш и задълбаваш, отишъл конят у ряката
.
Наде,
винаги е било така, различни родители има, различни са и децата. Просто сега, с тези информационни системи, всичко става ясно. И едно време имаше видеоигри и лесни победители, да не говорим, че все тая дали четеш повърхностна книга или ровиш из нета да гледаш глупости
.
Да, съвсем рано се открива плоскостъпие, още преди да проходи детето. НИ2 само специални обувки носеше. Оправяне няма, ходи със стелки и така ще е цял живот. Моят дядо е бил освободен от редова войнишка служба по тази причина, семеен дефект си е. Лекарите веднага всичко виждат /свястните де/, въпрос е дали родителите не са на мнение, че знаят винаги повече от тях
Активен
Alichka
«
Отговор #79 -:
юли 05, 2018, 14:57:55 »
Аз не се връзвам много на думите в интервюто. Идеята все пак е да се обърне внимание на проблемите. Не обръщат в момента внимание на възможностите на децата, на знанията им в сравнение с родителите на същата възраст. Припознавам и себе си в някои от думите, които не ми харесват. То затова и ми направи силно впечатление, защото някак се стремя да израствам като родител.
Булче, за плоскостъпието е много общо понятие. Щом стъпва детето накриво, значи е плоскостъпие... А то не е така. Има сигурно 100 причини и диагнози и затова ни казаха, че 2-3 месеца след стабилно прохождане е хубаво да се заведе детето. При нас има и дете, което
тича
на пръсти, на място стои като балетист и направо ме сърби устата тактично да кажа на майката да му обърне внимание. Обаче не се познавам много с нея, та не се меся.
Цитат на: bulche91 в юли 05, 2018, 14:40:44
Там, Бонжур или ре-Бонужур, егаси скапах се тея дни.... след 2 седмици съм Ахой, отивам командировка в Прага... Пантелей пътник станах...
Разсмя ме, но ти съчувствам!
Свекърва е писала, ама няма да трия. Да, точно за родители, завършили "дървено знание във всичкологията" става дума
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #80 -:
юли 05, 2018, 15:04:05 »
Такива родители е имало винаги и ще ги има.Просто сега имат гласност, защото има ФБ или други начини на показване.А и ще ме извинявате ама простаците стават все повече.Моника ходи на вътре, не много, но и двете и стъпала са на вътре, ще я водя на ортопед, само да намеря време.За плоскостъпието, на мен ми казаха като я водих, че трябва да се изчака до 2 години да стане детето тогава са оформя свода.Преди това всички са с плосък свод.
Това ортопед ми го е казвал, че я водех защото замяташе крака.
Имаме и дете ходещо на пръсти, майка и е обиколила всички ортопеди, ще го израсте, това и казват.Няма никакво увреждане нищо.
Аз не се бъркам, съвети не давам ако не ме попитат и тогава пак е според човека.Всеки има глава на раменете, после зорлем ще си виновен, че някой е взел някакво решение.Ай няма нужда!
Децата са различни!Ама много!Моника е най-активното момиче от една група деца.Тя се катери по дървета, кара колело и тротинетка, колело без помощни!Тича повече от момче и е по-бърза от тях!Общо взето е едно малко диване!Но като стигнем до обличане и събличане е някакъв АД.Мрънка, суче и се и какво ли не, че да си го спести.В градината прави всичко сама!Всичко!Но в къщи, за да спестя ревове и драми, понякога само понякога, я оставам да наделее, защото и аз имам нервна система.
Акъл на килограм се раздава лесно, но е факт, че обществото затъпява.Но това не е защото има интернет, а защото никой не се опитва да научи подрастващите да мислят.учат ги да са хитреци!
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #81 -:
юли 05, 2018, 15:28:21 »
Цитат на: магито в юли 05, 2018, 15:04:05
Акъл на килограм се раздава лесно, но е факт, че обществото затъпява.Но това не е защото има интернет, а защото никой не се опитва да научи подрастващите да мислят.учат ги да са хитреци!
Ей, маги, това много хубаво го каза
Аз като казах на майка ми, че на 3 децата трябва да се обличат сами тя ми се изсмя - каза, че и мен, и сестра ми ни е обличала до първи клас
Не знам как имате нерви да четете такива статии. Особено на комерсиални образи.
Напоследък като се чудя какво да направя си казвам: "Какво би направила прабаба ми?" и отговоря, много често е - нищо. Вероятно ще да е била много заета на нивата, за да се впечатли
С моето неговорещо дете постоянно ми се цитира кой какво бил прочел, аман вече. А като почнат да го пробват дали прави контакт с очите, отговаря ли си на името и каквото там са прочели. На мен ми е досадно вече, за него не знам. Това главно от роднини разбира се
Днес излизахме с мои леля и братовчетка, психолог и бъдещ психолог. Не забелязах Бамбук с нещо да ги учуди.
Пак малко стана - имащи деца срещу нямащи деца. Но така е, уви. На хартия е лесно, ама като ти легне в локвата с нови дрехи, а ти бързаш (защото в реалния живот родителите бързат, нямат избор), нямаш много време да мислиш. Единствено ако след това ти остане малко време, може да помислиш как да я избегнеш тази локва утре.
И да радвам се, че се оправя с телефона, много е готино
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #82 -:
юли 05, 2018, 15:34:51 »
Каквоо, твоето за симптом за аутистичния спектър ли са го "изследвали"? Сложиха ли ти диагноза? На теб, не на Бамбук?!
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
«
Отговор #83 -:
юли 05, 2018, 15:39:09 »
Цитат на: pandapanda в юли 05, 2018, 15:28:21
С моето неговорещо дете постоянно ми се цитира кой какво бил прочел, аман вече. А като почнат да го пробват дали прави контакт с очите, отговаря ли си на името и каквото там са прочели. На мен ми е досадно вече, за него не знам.
Което ми напомня за един приятел, той е на 30 вече. Но понеже синът му не говори още, та често се разказва историята за неговото проговаряне.
И така щастлив 3 годишен и неговорещ си живее и един ден майка му, в един от безкрайните си монолози към него: “Айде бе, маме... защо не говориш?!“ и за изненада получава отговор : “Щото не искам....“
Та това му е било първото изречение
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #84 -:
юли 05, 2018, 15:51:27 »
В днешно време информацията е много и в нета можеш хем да намериш всичко, хем да "намериш", каквото нямаш.
За само чел човек, без наблюдение и практика, много лесно би било сбъркано срамежливост, инат, темперамент, моментно емоционално състояние с аутизъм.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #85 -:
юли 05, 2018, 15:51:58 »
М да, част от това да си родител в днешно време е да си леко луд.Пак с примерите, но така се получи.Моника като бебе беше ужасно пасивна.Не се обръщаше, не се въртеше, седеше и се хилеше или ревеше.Тя до 6-тия месец се обърна точно веднъж от гръб по корем и аз до ден днешен се съмнявам наистина ли го направи или толкова съм искала да се обърне, че си го представих това?!Мислех да я водя на рехабилитация, защото не покрива нормите...
Считайте колко луда съм!
Проговори след 2,3 месеца, при положение, че покрай нея децата редяха изречения на 1,5.Не и давах зор, виждах че нещо и става в кратуната, но не е дошъл момента.
И аз съм я изследвала за аутистичен спектър, ми луда съм бе хора или прекалено отговорна?Не знам!Влача я от 6 месечна да и взимат кръв от вената да и правят изследване за Хашимото, заради мен.И това трябва да направя тази година, че няма за кога...
Но както каза Пандето ние бързаме.Цял ден си по срещи, предаваш проекти, не си в града, си в града.За да отидеш на лекар си трябва планиране, нагласяне на планове и отпуска в повечето случаи.Последното понякога е невъзможно да се случи и понеже не е належащо, температура,повръщане и т.н. отлагаме.Не е до незаинтересованост, а до нямане на физическа възможност.
Но се стараем.Поне заинтересованите родители се стараят и то много.Всяка вечер с децата на вън, разговори с тях, приказки, обсъждане на ставащото.Но това зависи от родителя.Простия родител го е имало винаги, шамароса детето и седне да пие бира го е имало и ние като сме били малки.И това няма да се промени като спрем интернета.На тях нет не им требе.Елате да видите какво става на площадката и как се раздават шамари на килограм.
Аз последните седмици съм на една площадка с деца от всякакви възрасти та се нагледах на всякакви изпълнения.
Болна ми е темата.Гледам разни дечица как ги учат да са хитри, да използват по-доверчивите, като Моника, а аз като родител пък трябва да я науча да е добра, ама да не вярва на всички!
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #86 -:
юли 05, 2018, 15:54:35 »
На мен постоянно ми поставят диагнозата "говори-му-повече" и "защо-му-го-даде-изкачай-да-го-каже"
Разбирам я тази майка и безкрайните и монолози
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #87 -:
юли 05, 2018, 16:50:59 »
Цитат
Рат, айде, че пуснаха епизод на Слугинята и има нов начин на убийство, давучкат ги този път Wink
Забози много работата, пак на тема майчинство го откараха. smile Сега зачекнаха кърменето, очаквам в следващия епизод да е бебеносенето, ако стигнат и до ваксините, сигурно ще е върхът blum И за женската солидарност има, бе изобщо....
Хъм, изненадваш ме, или просто го превръщаш на майтап хахах. Просто има толкова много мисъл зад всяка сцена, убийството, преврата който ще се случи, всичко е свързано с това майчинство, аз вече знам и всичко което ще стане и в следващия епизод, излезнаха спойлери
Цитат
С моето неговорещо дете постоянно ми се цитира кой какво бил прочел, аман вече. А като почнат да го пробват дали прави контакт с очите, отговаря ли си на името и каквото там са прочели. На мен ми е досадно вече, за него не знам.
Амиии и моето беше така, знаеш, ей го сега ще те продаде на 3 езика почти
името не знаеше да си каже до преди да стане на 3г, сега знае на всички трите имена, адрес, квартал, град, държава, на английски и български брои до 20. И не, не го заведох на логопед,а имах намерение,защото реших да изчакам нормата.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #88 -:
юли 06, 2018, 07:22:07 »
Добро утро, как сте днес?Голяма жега се очертава, на мен ми е отпускарско , а имаме работа за месец напред и не се очакват никакви дупки.Утре сме на поредния детски РД, моя мъж ще кара колата да я погледнат и обслужат.Надявам се събота да направим една разходка до зоопарка в Ловеч, ей така да мръднем нанякъде.
Днес ще ходя да поръчвам мебелите за детската уж избрах цвят, да видим.Въобще, няма празно при нас!
Активен
Alichka
«
Отговор #89 -:
юли 06, 2018, 08:36:14 »
Здравейте!
Днес ми се очертава сравнително спокоен ден. Ще направя гимнастиката, ще взема душ и после ще се разходим с дребосъка. Искам малко козметика да си накупя. Никакви спешни неща вече!
Нямам сили за такива. Жега ми е...
Вчера ММ каза, че брат му е звънял и ни е канил на рождения ден на племеника. Съвпада с кръщенката, на която сме канени и вече дадохме потвърждение. Не сме ходили на рождения ден от 2014 г.
Все съвпада или с море, или с кумуване, или с нещо такова. Сигурно от морето ще търсим подарък, макар да нямам никаква идея. Там съм тотално изчерпана откъм идеи.
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...