Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 07:48:09

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 42   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - Август 2015 :*  (Прочетена 177277 пъти)

Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #495 -: август 26, 2015, 12:50:34 »

Аз не говоря за дизайна, а за самото баба/дядо, иначе си права, че е кеф за бабите и дядовците, така че сигурно е добра идея, просто не е за мен. smile Аз също имам ракии и вина от дядо ми за сватбата, само че те си бяха вече бутилирани - не са домашни и са от годината, в която аз и брат ми са родени. Нашите ги намериха тия ракии след като се оженихме за жалост, понеже баба и дядо вече не бяха добре и ги бяха забравили, намерихме ги след като починаха и сега си ги пийваме полека лека. Wink
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2453

« Отговор #496 -: август 26, 2015, 12:55:19 »

Ахххх в какви размисли ме вкарахте с тия ракии, имам още време да помисля де Wink Иначе при мен се знае, че са от мойте баби, гостите ми са в течение на всичко хихи и затова не съм пояснила, че са на булката баби Wink Иначе и ние сме с 3 вида ракии ама всички са гроздови, та и това пояснение ще избегна  blum

хайде стига им толква комемнтари на тия етикети, че ще вземат да се похвалят  NO

Вики, свекър ти е прекрасен!..до колкото разбирам за сметка на свекървата  NO
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #497 -: август 26, 2015, 12:58:26 »

Vivi20 , ама и малката ли и казва на име? На мен внучката на приятелката ми /почти на три/  е решила също да ми казва на малко име. Как не я мъчих, нито леля, нито баба - направо името. Нали съм от старата генерация, някак ми е смешно такава запетайка да се обръща по име smile
Хехе, не ти харесва да е от баба, ама ако напишат на етикета така:
Сватбена ракия от майката на бащата на младоженеца и "от" се скрие зад някое листо, малко нецензурно звучи funnytooth
menyanthe, сигурно са се радвали, аз също бих се радвала след време. Виж Ракия от свекървата ми е непонятно, че го схващам като отрова blum
Вив ме изпревари с нов отговор. И Фери, ама няма да трия и ще си го пусна
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863

Моят сватбен албум

« Отговор #498 -: август 26, 2015, 13:07:46 »

Вики, свекър ти е прекрасен!..до колкото разбирам за сметка на свекървата  NO
Аааа не, не!!! Официално искам да поясня, че на мъж не знам дали съм случила, ама на родителите му съм. Съжалявам ако съм оставила такова впечатление, мойта свекърва е странна. Точната дума, тя си има нейн свят и е обект на подигравки от цялата ни компания, защото е толкова отвеяна, че просто.... Уникален случай. Но пък е страаашно справедлива и към мен се държи чудесно.

Ама стига с тия снахи-свекърви.  Girl_hide

Аз се похвалих, в мойта тема ама никой не ме отрази - да си кажа и тук. Че вече официално сме колежанчета с моя съпруг. Първите занятия са ни в деня на сватбата, та вероятно няма да успеем да ги посетим  girl_haha но от следващата седмица се включваме с пълна сила.

Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ

« Отговор #499 -: август 26, 2015, 13:09:38 »

Да, за малката е също на име. Примерно братовчетка ми също казваше на бавачката си по име, както и на мен никога не ми е казвала како, не искам да звуча някакво мега снобарско, ама аз тия каки/батковци не ги харесвам и се кефя на братчетката, че и тя е като мен, хахаха. И племениците са така - казват ми Виви, а не леля Виви, бляххх. Аз единствено на брат ми казвам батко, бях го пробвала на име и никога няма да забравя погледа му и "Как ми каза?" и аз отворена, бях в ранен пубертет, ахаха "Както ти е името!!??", отговора беше категоричен "Аз за теб съм батко, ясно ли е?", сигурно неслучайно сега е на директорско ниво, а аз съм прост анализатор, ахахха. Wink Оттогава си го баткосвам и толкоз, да има мир само! Сега само да не се разсърди пак някой, че последно за едно Ели дето ми простееше голям калай изядох, ахахха.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ

« Отговор #500 -: август 26, 2015, 13:11:29 »

Какъв е тоя колеж бе чери, какво ще учите?
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #501 -: август 26, 2015, 13:15:39 »

Ми който не е учил в училище английски, ще го учи в колеж хахахах
Една година ще учим езика, догодина ако все още сме мераклии - университет.

Мен страшно ме е яд (след дъжд качулка), защото завърших езикова гимназия - учих английски по1 9 часа седмично,(биология и история също на английски) асоцирани сме към Кеймбридж, половината ми съученици взеха сертификати още навремето и ESOl и какво ли не... аз обаче тропах с крак и всяка година упорито кандидатствах в Руската гимназия. Така и не ме приеха, така и не научих английски. Мразех го. Кълнях се, че никога няма да го проговоря и ся си нося обицата на ухото.
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #502 -: август 26, 2015, 13:20:14 »

Между другото ние вкъщи сме така - баба ми от село си е баба. Майката на мама, която живее на горния етаж над нашите е Мери. На 81 е и всички и викат Мери. Децата и, внуците, сега и пра-внучките (на брат и де) деца на 4-5 годинки са, ама е МЕРИ и тва си е. Не дава да я състаряваме.

А пък в Шуменския край е много модерно "маминка" на баба си да викаш. Ау направо ми се обръщат червата, като ги чуят да го мяучат това.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ

« Отговор #503 -: август 26, 2015, 13:23:09 »

Учи, учи, той английския е лесен, с коо китайци и индийци сега ще се запознаете, не е истина, може и някой поляк да има за цвят. Wink

Маминка и по пловдивския край съм го чувала. Лигавичко е леко.
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #504 -: август 26, 2015, 13:29:25 »

И аз знам, че по шуменския край викат на бабите си "маминка". Имам познат и ми е много странно..
Доста тъпо е, че след като се е родила племенницата на Илиян.. Всички дори и собствените й деца, са започнали да викат на майка му "Бабе".. Е, тя си е баба на внучката, на тях им е майка, ама като са я забабили...  nea
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #505 -: август 26, 2015, 13:34:44 »

Какви китайци, тука е Пакистан! Вчера като отидох на записването имах чувството, че съм на обучение на Ал Кайда.

нов отговор

Тони, аз скоро имах случка в въпросната ми баба Мери - седим унас на дивана (е скоро-скоро преди 7 месеца) и ми звъни на Теодор майка му и аз я почвам: Ооо здрасти Лили... бля-бля.
И Мери като скочи: Ооо ама как така по име ще и викаш, тя ще се обиди, викай и майко!

Другия ни домашен случай, дето някой на някой вика странно. Вуйчо ми на нас с брат ми, ни е вуйчо. Добре ама преди много години се запозна с една жена - разведена, с дете на мойте години и започна да излиза с нея. Та дъщеря и се чудеше как да му вика и започна и тя "Вуйчо", та до ден днешен така - въпреки, че той се ожени за майка и, имат тяхно дете, доведената ми братовчедка все още му вика вуйчо.
« Последна редакция: август 26, 2015, 13:38:45 от Cerise » Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #506 -: август 26, 2015, 13:45:48 »

Ха здравейте, и аз имам една извънбрачна леля дето не й викам леля, ами май никак не й викам. Не я обичам много много, той и дядо хич не я обичаше, а баба милата мека Мара нямаше нищо против да й вика 'майко' въпреки, че не й беше майка...
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #507 -: август 26, 2015, 13:58:33 »

Хехе Чери извинявай, пропуснали сме тази подробност покрай булченските драми Wink Хайде учете, той е лесен много английският (или поне на мен така ми се струва) и догодина в уни, дано ви дойде меракът Wink

Тия маминки с ами много гадни и на мен  blush Но пък в нашия край на сестрата на мама викаме Тетка, тети и тн, та мойта леля открай време си е Тети, всички така ѝ викат, дори причтелите ми, наскоро разбрах, че си мислят че така се казва хаха...та това обръщение само ми е любимо smile Иначе бабите са си баби, ама не ми харесва че сега примерно братовчедка ми роди (на леля ми дъщерята) и те вече се бабосват на мама и тати, ами тъпо ми е 100 пъти казах, че аз като имам деца тогава ще са баба и дядо! Така бабосват и другата сестра на леля ми (бабата), а тя с две срванително малки деца, младее си, още по-грозно  crazy
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #508 -: август 26, 2015, 14:06:07 »

Хехе, маминките и на мен не ми минават beating Имаше едни комшии на баба. Доста време ми отне да разбера, че внучето на баба си казваше "старо майче". Била млада, че да й викат "баба". "Старо майче" звучи много младеещо, няма що laugh Те си бяха и малко шантавели, де. Дъртите се гонеха в голям апартамент, а младите си бяха преустроили таван, че да живеят там. Хора всякакви crazy
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #509 -: август 26, 2015, 14:18:37 »

хахахах да, да "стара майко", което си е същото също съм го чувала, подмладява някак. biggrin
Активен
Страници: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 42   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: