Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 05:11:07
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Април 2015. Честит 1 април!
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
84
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Април 2015. Честит 1 април! (Прочетена 270052 пъти)
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Mom of 2
Re:Месечна тема - Април 2015. Честит 1 април!
«
Отговор #270 -:
април 07, 2015, 11:36:59 »
Гледам за работа пак се говори тук - и на мен учителството уж ми беше краен вариант и като завърших работих друго и вечер преподавах в частна школа, като родих ходех само в школата и малко по малко свикнах с идеята за даскалъка
викнаха ме в училище да замествам за по-дълъг период, изненадващо за мен взе че ми хареса и вече съм само в училище и някой друг частен урок. Хубаво е, че сме само 1ва смяна и най-късно в 14ч. съм си у дома. Заплатата е малка, но по моя край всички заплати са така. За жена си е добра работа - в смисъл, че имаш време за семейството и дома. Определено, няма много млади в сферата, което е голям минус според мен - чудя им се на министрите ни от години - как се опитват да учат на нови номера стари магарета
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #271 -:
април 07, 2015, 11:44:17 »
Здравейте,
Вие защо си заключихте албумите, все още нямата снимки на вас от сватбата там? Вие си знаете, де.
Аз много обичам да боядисвам яйца. Винаги ми се иска да боядисаме много, ама като няма кой да ги яде се ограничавам. Много обичам такива с листенца, също и перлени. Понякога с перлени си рисувам с четка. Правим и с бандероли. Я също обичам да правим разни хартиени поставки за яйца.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #272 -:
април 07, 2015, 11:47:57 »
Панде, аз бях забравила за неуспехите си и Нат сега ме подсети. Заключих ги, защото има поканите с текстовете, а имам няколко човека, които дебнат из форума, а още не са получили и не искам да я видят.. Може и да съм закъсняла
Активен
Alichka
«
Отговор #273 -:
април 07, 2015, 11:50:49 »
Фани, това малко и по повод писаното от Пандето за избор на професия.
Най-голямата грешка на моето поколение е, че приемахме университета за цел. Всъщност той не е цел, хубавата специалност не е също цел. Целта е професията. Университетът и добрата специалност са средство. Това имам намерение да го обясня подробно на детето ми, когато му дойде времето, ако случайно нещата не са се променили.
Така като избираш какво да учиш, първо трябва да си дадеш сметка за някои неща. А именно: заплата (всички работим за пари), работно време (ще ти е възможно ли да работиш това с години и със семейство, деца и тн), възможност въобще за реализация в даденото населено място или държава и още такива въпроси. Иначе твърдения "Аз ще уча право и ще стана юрист" е повече от кухо твърдение. Защото има разлика между адвокат, нотариус, съдия, прокурор, юрист-консулт и тн, и тн. Имах приятелка, която кандидатства за специалност просто защото звучеше добре. Хал хабер си нямаше от учебния план.
Панде, бандеролът го ползвам като шина за счупени яйца
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #274 -:
април 07, 2015, 12:05:30 »
Права си, Али! Всъщност, аз винаги съм си мечтала за тази професия, просто не виждах реализация докато бях в университета, казвах си, че ще си наложа, ще си втълпявам, че ми харесва работата в офис и малко по-малко ще свикна. Е, определено, нито командировките по хубави места, нито срещите с чужденци, нищо не успя да ме накара да се влюбя в тая работа.
Човек се чувства толкова добре когато работи това, което му идва отвътре. Въпреки повечето ми колеги от университета. Като ме чуят ми казват, че съм луда
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #275 -:
април 07, 2015, 12:18:37 »
Тони
, ясно
Мимето
само се подкокороса с тази погача, ама не ми се ходи до магазина в този студ.
Аз също винаги съм искала да бъда учителка. Ако не за друго, то заради лятната ваканция
И сега един вид съм учителка. Но в последствие установих, че е по-приятно да препадаваш в университета. Имах възможност да препадавам един семестър и много ми хареса. Затова се захванах с дисертацията, но специалността ми е много малка и за 10 години има само двама нови асистенти, които са за постоянно.
Активен
rosit@
«
Отговор #276 -:
април 07, 2015, 12:19:44 »
Благодаря ви много съветите!
Ще взема да пробвам някоя маска пък да видим,може да взема на Elseve,понеже ползвам този черния
и може да се съчетаят добре.
А сега ми кажете как може да съм такъв заплес?
Понеже миналата седмица бях болничен заради малкия и мисля,че лекарката ми е дала както обикновенно 7 дена и в понеделник трябва да съм на работа,а днес колежката,на която бях дала болничния да го представи в работата ми казва,че прочела,че е 10 и аз шах.Та хайде при счетоводителката и се оказа вярно.Аааааайде вкъщи и така сега съм на работа чааааааак на 14.04.
То бива,бива да съм заплес ама чак пък толкова.
А що се отнася до работата ми...работя в цех за свещи и моята длъжност е да ги опаковам и сме на смени.Една седмица съм първа и една седмица втора смяна.
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456
«
Отговор #277 -:
април 07, 2015, 12:28:59 »
Fanimira
, не си луда и не ме учудваш
Една моя приятелка, която наскоро започна работа като учителка направо живна (преди това беше в гадна фирма), стана свежа, усмихната, вижда си къщата, детето, ваканции колкото искаш, наистина това е най-голямото предимство и също така, че почти нямаш шеф. (Сега работя като преводач и сигурно имам хиляда шефа и крайни срока) Още четвърти курс Англ. филология работих няколко месеца като учителка и като цяло се чувствах добре, а недостатъците за мен бяха шума (усилията да им привлечеш вниманието, за да не плямпат) и това, че в 7,30ч. си главно действащо лице, спи ти се, а трябва да събудиш децата ...
Помня как 11-ти клас ме навиваха да ходим на кафе, а аз тъкмо бях започнала и стаята им беше срещу тази на Зам. Директора (не че иначе щях да ги заведа) и като им обясних това най-човешки, схванаха и си започнахме часа. Много спомени
Always_and_forever
, свиква се с разстоянието, пък и тъкмо си дремнеш в автобуса на топличко и си пристигнала. Ако работата си струва, а в АЕЦ сякаш си струва (и Енемона е ок). Когато живеех в СтЗ работих в ТЕЦ Марица Изток 3 и бях свикнала да пътувам, даже беше по-удобно отколкото сега в Сф като сменям 3 неща до работа. По-скоро като имаш дете може би чисто психически е кофти да си далече и с фирмен транспорт. Та варианти всякакви, имам бивш колега от Енемона във Враца и затова се сетих за подобна работа.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #278 -:
април 07, 2015, 12:30:25 »
alexandrova_90
, вижда се, но е заключен и няма достъп до снимките без парола.
Учителствуването е много хубава работа за жена с малки деца. Първата година е малко тежко, докато си разпределиш и подготвиш материала, особено ако преподаваш по различни предмети на различни класове, но после и междучасията са достатъчни за пренастройка. Понеже аз правех програмата, гледах да си наглася часовете без "дупки", пък и един цял свободен ден допълнително може да се заформи при добро желание
. Кофти е, че колективът е предимно женски и взаимоотношенията са типично женско- клюкарски- завистнически, но и на това се свиква.
Имаше някаква програма, по която млади висшисти можеше да стават учители по отдалечени села, съществува ли още? Нещо както в Щатите - след колеж заминават независимо от специалността си като учители по изостанали райони по света.
Много малко фирми разчитат на БТ да си намерят кадри. Ние, хем дето работим предимно по малки населени места, изобщо не пускаме там обяви. За селата търсим препоръки от кметовете или от други обществени личности. Не е лошо да влезете във връзка и с такива хора, може да ви подскажат къде какво има. Общото правило, че се назначава "с връзки" важи с пълна сила. На интервю често се викат хора за пълнеж, дори да е точно ясно кой ще бъде избран. Най- гадно е, че има фирми, които си правят реклама чрез обяви за интервюта, без да възнамеряват да наемат.
Понеже и аз няколко пъти съм вървяла по трънливия път за търсене на работа, мога да добавя хиляди истории от личен опит. Тук темата се подхваща ежегодно и старите съфорумки знаят патилата ми
Няма страшно, някой път става бързо, понякога се иска време....
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #279 -:
април 07, 2015, 12:52:03 »
Определено вкусът на охладеното месо е по- добър. Замразеното филе /гърди/ се разполовява и пак става, но пуска вода, често е със сол и трябва да се внимава с подправките. Ти под пържоли какво разбираш?
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #280 -:
април 07, 2015, 12:57:58 »
Цитат на: svekarva в април 07, 2015, 12:52:03
Определено вкусът на охладеното месо е по- добър. Замразеното филе /гърди/ се разполовява и пак става, но пуска вода, често е със сол и трябва да се внимава с подправките. Ти под пържоли какво разбираш?
Аз си го написах въпроса, после си го изтрих, защото прецених, че си може и няма нужда да питам глупости. Ама ти отговаряш веднага. В рецептите, които чета в съставките навсякъде пише пилешки пържоли. Ето тази рецепта съм си харесала аз и искам да я правя.
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%BE%D0%BB%D0%B0
И не съм сигурна дали тези в тарелките не са малки като размер филенца, които да не мога да напълня. Това ми беше основното притеснение.
Активен
Alichka
«
Отговор #281 -:
април 07, 2015, 13:02:56 »
Тъкмо турнах едни пил. филенца във фурната и гледам-гледам и не връзвам Свекърва на кого говори
Наде, това съм го правила и става много хубаво. Те като се поначукат пържолите стават по-големки и могат да се навият. Аз отделно ги режех допълнително. Ако някъде ми се стори по-дебела пържолата - клъцвам и с начукването се разперва настрани. Ама как го обясних, чак аз не го разбрах! Винаги може да сервираш 2 ролца плюс гарнитурата... Ехеее, далече си ми. Иначе съм ти на гости
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #282 -:
април 07, 2015, 13:13:44 »
Тотално оф топик, ама вие днеска направо сме смаяхте. Това да почне да се пише в 3 сутринта и до 9ч да има 5 страници …
Много сьм доволна: получихме най-сетне колета от свекьрвата. Уж да ми прати бебешките дрехи, пьк накрая дрехите сьвсем малко, затова пьк ядене… От боб и люти чушки, през техните традиционни бисквити правени на рька, то шоколадови яйца ли няма, то козунаци ли, то пармезани ли квито искаш, я на парчак, я настьрган
Супер сьм доволна, да е жива и здрава !!!!
Леля Здравка като видя боба и вика хехехе, все едно от Бг получаваш колет
Сега се наядох с каквото имах пред очите и чакам да ми станат киселини да ги лекувам, че тя и една газирана напитка против киселини ми е пратила
Много яко
пп. Само дрехи за бебето очаквах да имам много повече, а те сьвсем малко били
Това бебе, май голо ще го водим.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #283 -:
април 07, 2015, 13:19:10 »
Инче ще го калявате бе! Стига с тея дрехи
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #284 -:
април 07, 2015, 13:22:04 »
Мерси,
свекърва, Аличка
! Отивам тогаз след малко да си купя пилешкото и да се залавям.
Ина
, лято идва, споко! И голичко можееее...
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
84
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Април 2015. Честит 1 април!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден