РЕСТОРАНТИТЕ - 14 ЧАСТ

<< < (7/95) > >>

Feribotka:
Аз да споделя моя опит с ресторантите, които обиколихме досега:

1. Шато в Драгалевци - на снимките изглеждаше много добре, особено градината, но като отидохме там се оказа прекалено малък дори и за 50-60 човека, колкото ще сме ние. Освен това нямаше кой да ни обясни абсолютно нищо, трябваше да вадя думите с чингел на една служителка, която така и не разбрах каква се явяваше. С две думи - отпадна още на първо четене.

2. Той и Тя пак в Драгалевци - оказа се, че неколкократно си е сменял собственика, и пак нямаше никой, с който можем да говорим за куверти и т.н. Въпреки това ни хареса и си оставих номера и имейл адреса, за да се свържат с мен, но до ден днешен никой не ми се е обадил.

3. Ла Вита е Бела - в Сити хотела на стара планина - кувертите им бяха добре като цена и включени услуги (декорацията също се включва), управителката беше много отзивчива, обясни ни всичко подробно, но самото ресторантче просто не ни хареса за сватба.

4. Принчипи ди Пиемонте - може би най-голямото разминаване между очаквания и реалност. След запитване по имейл ми се изпрати някакво описание на условията, което трябваше да се доуточни на място. Уговорихме си среща с управителя, за който бях изчела един куп хвалби за любезността му в интернет. Посрещна ни малко резервирано като чу че става въпрос за по-малка сватба. Попитах дали сватбената торта, включена в куверта не миже да се замени със сухи мезета (тъй като си имам сладкарка) и той се изсмя и ме пита, а предяститето какво е според вас!? Аз му обясних, че в другите ресторанти става въпрос за топло предястие, а мезетата се водят по-скоро следястие, а той каза, че съм се объркала  ohmy . Както и да е, така или иначе зеленото ми дойде в повече и това определено не е моят ресторант.

5. Стара София в хотел Вега - като обстановка ми е фаворит! Единствен минус- няма градина, Кувертите са межди 50 и 70 лв, но включват неограничено количество вода, безалкохолни, хляб, а по-скъпите +натурален сок, +алкохол и +ядки. Управителят отсъстваше, но ни посрещна главната сервитьорка, която беше изключително любезна, мила, даде ни страхотни съвети и наистина ми идваше да я намачкам от кеф *INLOVE* Определено ако имаше градина, това щеше да е РЕСТОРАНТЪТ, но още не сме го отписали съвсем :)

6. Бижу на хотел Силвър Хаус - много приятно място с прекрасна градина. Изключително изчистено и семпло, търпи всякаква украса и цветова гама за сватба. Ресторантът е Г-образен и малко ме притеснява, но пък има достатъчно място за танци, а за по-малки сватби като се сложат по-малко маси ще е още по-добре :) Управителят е супер - допълнително не се таксува нищо - цитирам "ние тревата не си я продаваме" ( за изнесения ритуал става въпрос), обясни ни абсолютно всичко много подробно, абе изобщо само плюсове за този ресторант и като че ли това ще е нашият избор :) Единствено малко се двоумя, защото моят Прекрасник малко му се мръщи, че щял да се хлъзга пода (ламинат), а той се размазва от танци, а бежовите калъфи не му харесват, но всичко подлежи на доубеждаване от моя страна :)

7. Утре имаме среща за Земята и Хората - след описанието на Мармотка. Първоначалните впечатления са ОК, само дето в офертата, която ми пратиха абсолютно всичко допълнително беше таксувано и малко ще ми излезе извън бюджета. Освен това моят човек пак се намръщи на пода, но вече сме се разбрали с управителката, пък и някак си по ми харесва да са ми 7 обиколените ресторанти  :) Така че утре може да напиша отзив и от него ;)

psychopompos:
Здравейте от едни бъдеш младоженец.
Някой има ли пресни преки отзиви от Шератон като цени, обстановка, обслужване, а също така и за колко място има, тъй като нашата сватба ще е относително малка - не повече от 60-70 гости. С удоволствие бих отишъл да проверя лично, но е трудно, живеейки в САЩ. Това, което ме е тегли към Шератон е, че е изключително близо до църквата (католическата Св. Йосиф). Отзиви за други места съвсем в центъра като например Арена ди Сердика? За Гранд Хотела прочетох малко по-нагоре, с България определено не искам да се занимавам, някое място което напълно изпускам?

Deliysky:
psychopompos в Шератон има няколко зали (3 ако не се лъжа), едната от тях е по-малка и е идеална за вашата бройка. Обслужването, храната са на ниво, обстановката е стилна (но дали ви харесва преценявате вие). Гран Хотела също е вариант за вас, там ще се чувствате много добре, защото ресторанта не е много голям. България е за 140 души, там ще се изгубите, а има и други негативи, който не бих споделил тук. Относно цените, най-правилно е да им напишете писмо и ще ви изпратят пълни оферти, тука във форума може инфото да не е актуално.

Feribotka Силвър Хаус е отличен избор за по-малки сватби. Не бих казал че се пързаля пода, при мрамор или други твърди настилки е още по-зле. В градината наистина може да се оформи много красив изнесен ритуал.

mistarlupo:
Цитат на: psychopompos в март 04, 2015, 21:13:00

Здравейте от едни бъдеш младоженец.
Някой има ли пресни преки отзиви от Шератон като цени, обстановка, обслужване, а също така и за колко място има, тъй като нашата сватба ще е относително малка - не повече от 60-70 гости. С удоволствие бих отишъл да проверя лично, но е трудно, живеейки в САЩ. Това, което ме е тегли към Шератон е, че е изключително близо до църквата (католическата Св. Йосиф). Отзиви за други места съвсем в центъра като например Арена ди Сердика? За Гранд Хотела прочетох малко по-нагоре, с България определено не искам да се занимавам, някое място което напълно изпускам?

Здравей,

Бяхме в Шератон на оглед (вече се казва Балкан или нещо такова) преди няколко седмици, залите на първия етаж са 2 - огледални, големи. Неподходящи за бройки под 100 човека. Като цяло не е лоша атмосферата, въпреки че нищо не е променено/обновено от край време. Цените са високи, но както писах в предния ми пост храната е претенциозна и хубава. За обслужването нямам идея.

Арена ди Сердика звучи като много подходящо място за вашата бройка гости. Има 2 ресторанта, панорамен и на партера. Горе гледката е много хубава, но ако правите вечерна сватба и долу става. Има много добри условия за изнесен ритуал в антична обстановка.

За Гранд Хотела има достатъчно мнения тук и в нета, порови се и ще се ориентираш :)

AIVEN:
Цитат на: psychopompos в март 04, 2015, 21:13:00

Някой има ли пресни преки отзиви от Шератон като цени, обстановка, обслужване, а също така и за колко място има, тъй като нашата сватба ще е относително малка - не повече от 60-70 гости.  Това, което ме е тегли към Шератон е, че е изключително близо до църквата (католическата Св. Йосиф).

Добре си се ориентирал към Шератон. Имат зали от всякакъв калибър, които нямат колони по средата на дансинга. Както на всякъде и там си имат кусури. Моя съвет е, че можеш да им се довериш за храната и обслужването, ако ви позволят останалите подизпълнители (фото, видео, DJ, Украси и т.н.) си ги наемете вие. Така ще спестите голяма сума.
Пия червено вино 8) 8) 8) може и от щатите :) :) :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница