Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 05:24:56

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 38   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - Януари 2015  (Прочетена 162758 пъти)

always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: януари 12, 2015, 15:11:38 »

Джоси, сигурно си права. Може би на мен ми се иска нещата да се случват по-бързо от колкото е възможно. Като знам колко време чаках това предложение, не ми се иска да чакам и за сватбата толкова.
Ще преглеждам сватбените теми и ще събирам малко по малко информация, та поне когато се реши какво ще се случва да не тръгвам съвсем от нулата.

Свекърва, това също ме притеснява. Нормално е да ни се искат и двете неща. За мен годежът беше голяма крачка в отношенията ни. Много исках да се раздвижат нещата и да погледнем малко по-сериозно на живота. Имам чувството, че времето минава прекалено бързо и нямам време за нищо. Мисля, че съм готова да създам семейство, което включва и деца, разбира се. И това, че нещата не се случват с темпото, което на мен ми се иска, още повече отлага това ми желание. Искаме да имаме свой дом, само двамата (и деца живот и здраве). Иска ми се и сватба, защото искаме да изживеем този празник на любовта ни. Не знам какво ще излезе от цялата работа, само се надявам всичко, което ще става да е за добро.
Стига да имаш пари и време, знам че стават чудеса и всичко може да се организира за по-кратко време.
Напрежението ще е голямо, но се надявам да си заслужава.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #211 -: януари 12, 2015, 15:35:01 »

Мария, нормално е да си в това сьстояние и да си задаваш всички тези вьпроси. Нещата са много пресни още и това е огромна крачка, която разрушава равновесието постигнато до момента. Не е нужно да вземеш всички решения наведньж и всичко наведньж да дойде. Крачка по крачка е по-лесно. Още две седмици като ти улегнат мислите, ще дойде ред в главата ти и ще ти се проясни как да процедираш.

Естествено, че е за добро. Всичко ще бьде наред.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #212 -: януари 12, 2015, 16:19:15 »

Напълно съм съгласна със Свекърва! Важното сега е ти да се успокоиш - от доста време знам че чакаше годежа. Сватба се прави и за месец... Но без да знаеш с колко пари разполагаш и за 1 година няма да стане.. Ако знаеш бюджета, можеш да почнеш търсенето (от опит ти казвам имаше 10000 неща , които примерно съм искала и са ми надхвърляли бюджета и дори не съм ги гледала...само и само да не се дразня)

Ако искате да се отделите двамата , това също винаги може да стане... Въпроса е колко си готова на компромиси и какви компромиси... Винаги може да се живее под наем (макар че естествено е най-хубаво да си е твое).
Давам ти по-конкретен пример - с Фил искахме да живеем сами от преди да се сгодим.Нямаме апартамент , в който да можем да го направим и нямаме наши или наследствени жилища, които да ремонтираме примерно... При нас компромиса беше - ще живеем под наем, ще си плащаме ако трябва, но ще сме само двамата....
Въпрос на гледна точка и желания. Ако прецените , че ви е по - важно да имате свое жилище отколкото сватба - в това няма нищо лошо - даже е по- добре. Сватба винаги можеш да направиш и само с най-близките (като Пандичка) по-скромно, но дома си е дом! Семейното огнище за мен е по важно и от сватби и от подписи и тн...

Да можеше с Фил тези пари дето ги дадохме да ги спестим за апартамент... но  ето пак... въпрос на компромиси и на гледни точки. Нашата беше, че си струва разхода и Слава Богу имахме страхотни гости, благодарение на които си върнахме 90% от парите за сватбата. Сега тези парички ги разпределихме за покупки за бебето, малко нови мебели (защото на дивана на хазяйна не се побирам вече, той е много малкък) и за плащане на стволови клетки на бебче при раждане. (което за нас си е адски важно и много по- важно от жилището примерно...)

Абе ... въпрос на лично ваше желание smile

А и Ина е права - аз първия месец не знаех от къде да го почна като се сгодихме с Фил... толкова бях екзалтирана, че не мислех трезво - питай Мариолка, бях се засилила да правя подаръчета за гости  1 година преди сватбата, преди даже да съм решила ресторанта...

Сега ще ти е малко хаус, но ще се нормализираш smile
Активен
always_and_forever

Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: януари 12, 2015, 16:48:08 »

Благодаря на всички ви за подкрепата. В такъв момент имам нужда от трезва мисъл. smile

inaxastra, така е. Много съм нетърпелива и затова ми се иска всичко да се случва веднага. Ще се опитам малко да забавя темпото и да гледам по-отвисоко на нещата, а не да съм толкова вглъбена. Макар, че нали всеки мисли за това, което му е на главата.

Миленка, за сега и на двамата не ни се иска решението за жилище да е под наем. Надявам се да не се стига до там. Разбира се, никога не се знае, така че и не го изключвам като вариант, макар и краен.
При нас май компромиса, който би ни се наложило да направим е да живеем с неговите родители. Не мога да кажа, че не се разбираме с тях, но сме на мнение, че трябва да сме си живеем отделно.
Като всеки нормален човек си мечтая за уютен дом и любимият човек да е до мен. Дори не искам да сравнявам нуждата от сватба и жилище. Някак не ми изглеждат сравними по между си. Въпросът тук май опира до правилната подредба на приоритетите ни. Знам ли и аз вече.
Всичко ще се нареди, вярвам го!
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #214 -: януари 12, 2015, 16:57:16 »

Ама ти ако не беше нетьрпелива в така ситуация бихме се запитали дали си добре  blum
То си редно, все пак колко пьти му се случва на човек подобно нещо? И то по такьв начин  heart heart heart  Сьвсем сигурно е, че в главата ти е експлозия и после… захарен памук  pardon

Но ще се избистри де  good
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #215 -: януари 12, 2015, 19:03:04 »

Здравейте. Аз идвам да се отчета след гинеколога набързо. Той нищичко не видя. Накара ме да си направя нов тест, който показа втора черта. Изписа ми фолиева киселина и "Дуфастон" с думата АКО е вътрематочна, АКО е извънматочна ще предприемем други мерки. Ще се видим отново в петък.
В коя седмица видяха сакче при вас? Според термин-калкулатора днес влизам в 5 г.с., а той не видя нищо!!!  shok angry crazy Oh my ...
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #216 -: януари 12, 2015, 19:27:02 »

Ама какво сакче, я не полудявай !!! И не се хващй за думата ("ако") (ако беше добьр лекар, щеше да ти го спести това!) (ядосах му се).

Щом тестьт е положителен - бременна си.

5г.с ама всьщност 5 седмица аменорея нали? Значи 2,5 - 3 от зачеването. То кьм втората седмица слиза по трьбите, за да иде в матката (оттам зацапването, когато се имплантира), какво сакче искаш да видиш. Много е рано и не влизай още толкова рано в лудниците и притесненията на всяка бременна жена !

Бременна си и всичко ще бьде супер наред !!! Пий спокойно фолиевата и се радвай на новината. Колкото си по спокойна и щастлива, толкова по-добре е за бебето! (я някой да ми каже това и не мене моля ви се).

Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: януари 12, 2015, 19:39:03 »

Наде, пусни кръвен през два дни. Моята бременност беше по специфична, аз знаех кога ми е О и поради др фактори направих тест преди да ми закъснее и сак се видя в 5г.с, в 4 г.с имаше съмнение дали ще я бъде бременността. Важното е кръвта да не е бистра и при май-малко съмнение веднага на лекар. Препоръчвам обаче Утрогестан (същия е като Дуфастон, но се води по-доброто).
При над 1000ЧХГ се вижда сак. Към 7-8г.с и сърдечна дейност на плода.
Активен
магито
Global Moderator
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: януари 12, 2015, 19:44:15 »

Наде, отиди в темата на бебеправещите, там ще ти дадат много съвети, но и от мен.Псуни кръвен тест той ще покаже ней-точно.А кога и какво ще се види зависи от задапаратното устройство т.е. лекаря.А според моето мнение масово в Бг не могат да работят с ехограф.И не се шашкай от сега smile
Активен
always_and_forever

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: януари 12, 2015, 20:25:45 »

inaxastra  Bravo разсмя ме.
Ето, аз ти казвам да си много спокойна.  blum Така е най-добре за теб и бебчето ти.  smile

пп. Виж само кой ти го казва, най-спокойния човек на света. danceg

Наде, всичко ще бъде наред. Радвай се на прекрасната новина и не си пълни главата с глупости.
Активен
Miele
Сватбар
Публикации: 219

Fatina

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: януари 12, 2015, 23:45:27 »

pandapanda, май бях със зелена блуза. Защо не влезе, ако не съ, била аз най-мн да кажеш, че си се припознала biggrin

Наде, пусни си кръвен тест, както са те посъветвали и бъди спокойна всичко ще е наред, както казватъ момичетата рано е още Wink Стискам палци give_rose
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #221 -: януари 13, 2015, 09:54:03 »

Наде споко пиле, не се тревожи -бременна си, успокой се и всичко ще е наред... Съгласна съм с Ина - нещо лекаря ти не е наред , за да ти говори така. Тея работи се спестяват - можеше да ти каже че просто още е рано. Най- важното е лекаря , който те следи да те прави спокойна и да му вярваш, а не да те хвърля в джаза с тея изказвания...
Пусни си кръвен тест а и има време, още няколко дни и съм сигурна че всичко ще се изясни

Аз да ви споделя - снощи като сме си легнали с мечи в 21,30 уж само да се гушнем икато сме заспали... То било хубаво да спиш преди 12... Днес сутринта се събудих кукуряк smile Спах прекрасно, мечо вече е по- добре и нямаме търпение за уикенда..
 heart heart heart heart

Вие как сте днес?
« Последна редакция: януари 13, 2015, 09:55:43 от milenkata » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #222 -: януари 13, 2015, 10:00:47 »

Много зле  biggrin
Имаме два изпита и паническа атака с трьпки и блокирано дишане в 6ч сутринта, силна демотивация, ужас и ментална парализа  pardon

Надявам се, че всички останали са по-добре и им желая хубав ден  smile give_rose
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #223 -: януари 13, 2015, 10:17:16 »

Хахаха, Ина, съсипа ме от смях! При такова описание на чувства, как няма Марта да прави същото! Ние си знаем, че ти можеш, ама е интересно да прочетем как се случва всичкото "можене" heart
Наде, и според мен си бременна. Аз ти казах да не бързаш с лекарите, че само може да те ошашкат. Всичко ще е наред Wink Често срещано е леко кафяво зацапване. Бистро червената кръв не е нормална - означава прясна кръв, т.е. нещо сега и веднага се случва. Наблюдавай тялото си  give_rose
Миленка, хората ми се смеят, че редовно лягаме към 21:30 (като изкъпем малката). Е, не заспиваме веднага, ама пак си е почивка като полегнеш след луд ден!
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #224 -: януари 13, 2015, 11:35:10 »

milenkata, какво ще правите пак през уикенда?  smile
Ина, стискам палци да се представиш добре good. Да идва и да минава, стига ти се е свивало сърцето heart
Наделина, това е подход на доста лекари, за да обяснят причината за втори преглед в толкова кратък срок. Пожелавам в петък да имаш хубави новини.
Аз също нещо изперквам sad. Не мога да спя и сънувам кошмари, че съм забравила че имам класна по математика и не мога да реша нито една задача. Общо ми е много натоварено, нямам време да си търся книжката....
Видях, че имам сума насъбрани дребни подаръци из бюрото и шкафовете, както и празни буркани smile. Ще взема да опна една маса за разпродажба кой колкото даде, с благотворителна цел за храна за онази грозна котка от покрива.
Все се каня да питам нещо по компютърни въпроси. Моят племенник ми "обработи" лаптопа по някакъв начин и сега, когато на екран е ФБ, излизат микроскопични буквички. Преди време пак беше направил същото, ама го оправих случайно и не запомних как. Всичко друго излиза нормално. crazy
Успешен ден на всички!
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 38   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: