Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 06:04:24

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 38   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - Януари 2015  (Прочетена 162812 пъти)

svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #195 -: януари 12, 2015, 10:49:26 »

Ами външните събития са много добра предпоставка за отклоняване на вниманието от вътрешните, та по тази причина по радиото и телевизията непрекъснато има коментари на специалисти, политици, обикновени хора, карикатуристи, писатели, езиковеди, с всякакво вероизповедание и мироглед. Като се започне от съмненията, че е замесена балканска държава и се стигне, че всичко е подготвено от Американците, та през разяснения на френското разбиране за свобода на словото и разликата му от американската демокрация и толерантност, та чак до леви /за свободите изобщо/ и десни /в крайна сметка пак за същото/убеждения, трудно се ориентирам за основната цел на коментарите. Известен български психолог пък посочи отличителните черти на новите терористи - произхождат от богати семейства, високообразовани, живели и учили в Западна Европа, с висок жизнен стандарт, действат самостоятелно, боравят с високи технологии и действията им не са на верска основа, а като защита на моралните ценности за достойнство и подобаващо място в културната история на човечеството.
Аз лично, се впечатлих най- много от това:
http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/01/11/2451713_citat_na_denia_gadi_mi_se_ot_licemerni_priiateli_na/.
Днес е пак мрачно и гадно в Пловдив. Отивам да предам болничните листове и се захващам с последната задача - справките.
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: януари 12, 2015, 10:50:42 »

Джоси, Мария съм аз, за по-кратко.  blum
Честито за датата, която сте избрали. Сега видях в другата тема, че наистина сте 3 сватби на тази дата, поне за сега.  Bravo Колко хубаво, тъкмо ще има от къде да черпя полезна информация.   Wink Ти от кога си започнала с организацията? Гледам, че още миналата година сте избрали датата.
Ами аз какво да правя като още и дата си нямам?!  blush Как ще се справя с всичко? Почвам да се притеснявам, че няма да мога аз да си избера датата, която искам, а ще трябва да се съобразявам с тази, която е свободна. Ужас... shok

Приятен ден на всички.  blum
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #197 -: януари 12, 2015, 11:13:05 »

Абсолютно съм на мнението нас свекърва, объркани анализи, анализатори, една седмица се говори само за това. Честно обидно би ми било и на мен като някой се присмива на религията ми, можеби това ми пречи да съжлявам жертвите много. В днешно време стана срамно да си вярващ, по някога съм ставала за присмех че съм вярваща и ми е страшно обидно. Но аз съм свикнала на това и в такива ситуации гледам да не обръщам внимание. Но тук става въпрос зас екстремисти които убиват в името на религията, което се е случвало и преди, в името на много други религии.

Мария поговорете си, сватбата е дост трудно за организация събитие, трябват си доста финансии и двамата да сте готови да го орагнизирате. Трябва да се помисли, кой ще плаща? Колко ще струва?
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #198 -: януари 12, 2015, 11:33:29 »

Хелоу.
Аз сутринта отидох да си взема направление за гинеколог, обадих му се после и си записах час за 16:30. Тогава ще бъде моментът на истината. Само леко взе да ме притеснява, че от вчера имам някакво кафяво зацапване, ама по-късно през деня ще разбера всичко, което ме вълнува, притеснява, вкарва в големи филми и създаващо напрежение.

Желая успешен ден на всички!
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #199 -: януари 12, 2015, 11:58:40 »

Малеееее колко сте изписали за 3 дни - то не са сънища, изпити, болести, протести...

Ина надявам се да си по добре, Мариолка - подпирай дивана, че ще дойда с пръчката beating give_rose Майтапа на страна - какво казаха лекарите?

За протестите и трагедията в Париж - едно не разбирам, извинете ме за цинизма, не че не ми е жал за хората, но сутринта в Тройката на разсъмване по Витоша се обади един човек,  чието мнение установих че споделям...

Защо аджеба Европа има двоен стандарт..?? Всички медии само за това говорят и се праскат едни лозунги с  "Моето име е..." ... в Украйна всеки ден се случва това.. Нали и там разстрелваха, че и бременни и жени и деца... отразиха го за 2 дни и замлъкнаха, а то си продължава, всеки ден... положението там не се оправя.. Но какво, вече не е новина ли? Вече се изтърка и милите европейски медии решиха че там няма нищо интересно?..

Другото което е - дали си мюсолманин или си християнин разликата е нулева ако убиваш! Аз деля хората на психопати и нормални. А не на психопати мюсолмани и психопати християни (или други религии) Едните не са по добри от другите! Психопата си е психопат , без значение каква му е вярата... Пък и тея нали разстреляха един от техните си - мюсолманин, значи какъв е извода....? Ненормалника си е ненормалник! Сами се избиваме хората, сами се делим, сами се настройваме едни срещу други... Нима преди години в името на Христос не са извършвани сумати зверства ? Ама християните не са обявени за терористи? Поне аз не съм чувала за християнски терористи а вие?

И после защо арабския свят толкова се старае да привлича туристи и бла бла - еми що, щото по целия свят, хората си говорят и възпитават децата си че трябва да ги е страх от всеки по - различен от тях. Че трябва да дискриминират всеки по- различен... Страха поражда неразбиране, неразбирането поражда гняв, гнева поражда агресия - агресията... е тя ескалира до ниво психопат с картечница разстрелващ невинни!!!
Човек за човека вече не е човек! Това ни е проблема...   nea
Сутринта гледам 20 коли пред нас закъсали в леда - дефакто е закъсал на-предния другите са заклещени. Всички псуват горкото момче че запушва пътя, само Фил отиде да му помогне да премести колата си! Другите си седят по колите и псуват ли псуват... Предпочитат да седят и да се бавят и да недоволстват , отколкото да слязат да помогнат и да помогнат и на себе си! Хората са егоисти! Понеже колата беше тежка, Фил им се разкрещя на всичките и почна да им отваря вратите на колите и да ги кара да слязат, за да се измъкнем всички...  crazy
Оказа се че преди ние да излезем момчето се е мъчило само 20 минути и никой не му е помогнал - напротив овикали са го , че заради него не могат да си продължат пътя...  nea angry Е кажете ми това нормално ли е?

Както и да е - ние вчера се разходихме в Борисовата. Имахме среща с кумовете... в последствие пак съжалихме. Чакаме се там на едни пейки , звъним им - Идваме ей сега... Ей сега бяха 45 минути закъснение, през което ние с Филип седим на едно място и  не смеем да мръднем, щото все пак парка е голям пък те идват "ей сега".. Резултата - колкото и да беше топло, все пак си е зима - краката ми измръзнаха, пак съм на парацетамол и Филип от снощи е с втрисане и температура... Яко а? pleasantry
Как да имаш желание да ги видиш - всеки път закъсняват - и то с много... Не разбирам вие като си направите среща с някого не се ли опитвате да сте точни или максимум с 10 мин закъснение? Защо на тея хора им е толкова трудно? nea huhhuh.gif

Иначе изкарахме много хубаво, разходихме се като дойдоха, времето беше приятно (макар и лъжовно), разменихме си подаръците от кой където е ходил - те ни донесоха някакви сладки от Малта, ние на тях им бяхме взели Палинка (унгарска ракия плодова).. Беше много яко smile
Вечерта се прибрахме, аз изчистих и сготвих , че нали милата ми мечка се тръшна с болки , темпратура и втрисане на дивана , и към 11 хайде в леглата...

Днеска -Понеделнишки хич не ми се работи, искам на топло , вкъщи , да се грижа за мечо, макар че и моя нос пак тече...

Хубава седмица на всички де smile give_rose
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 620

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: януари 12, 2015, 12:22:26 »

Момичета имам един въпрос.. Кажете ми в кои раздел може да пуснем една обща тема за сватбите през 2015 или въобще може ли да го направим.? Гледам, че има много теми, а никъде няма една обща за приготовления  pardon pardon
Активен
always_and_forever

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: януари 12, 2015, 12:57:37 »

Мариола, бащата на милото е извън България и го чакаме тези дни да се върне, за да говорим какво ще правим. Все пак искаме и мнението на родителското тяло, няма как. Те ще поемат разходите по сватбата. Трябва също така да говорим и как ще живеем, защото ние с милото засега сме при неговите родители, а много ни се иска да се отделим. Това ни е много важен въпрос и точно заради това все още не сме наясно какво ще се случва. Проблема е, че времето си минава и никого не чака. На мен ми омръзна решенията да се взимат в последния момент, но нямам друг избор. Знам, че и финансите са от голяма значение при организирането на такова събитие, това е неизбежно. Под голяма напрежение съм, защото ми се иска нещата да се случват по-бързо, а не като сега, седя си и не знам какво следва.  shok

Наделина, чакам с нетърпение резултатите от прегледа ти. Ще стискам палци всичко да е наред.  blum

Миленка, напълно съгласна съм в това, което казваш, че хората са егоисти. Отдавна съм се убедила в това. Всеки гледа себе си и на никого не му пука как е другия. Всички са толкова изнервени в ежедневието си. Малко са тези, които са готови да помогнат. Толкова се е побъркал този свят, че много от нещата, които би трябвало да се приемат за ненормални, отдавна не се приемат за такива, както и обратното. В днешно време е голяма събитие, ако се случи нещо добро, а не би трябвало да бъде така. Жалко за случващото се, но като гледам нещата не отиват на добре.
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #202 -: януари 12, 2015, 13:02:23 »

Миленка, пак 45 минути си е приемливо Wink Най-голямата гавра с нас беше на малката на рождения ден. Ние го празнувахме два пъти, та вторият път беше за младите. И на моя мъж брат му дойдоха след 5 часа. Бяхме се уговорили с всички за обедно събиране, а те дойдоха в 6 вечерта. Вместо да имаме по-спокойна вечер и малко почивка, пак слагах маси и носих чинии beating Те нещата се трупат...
Нищо не казваш за уикенда?
Това с масовите убийства е ясно - зверства, "облечени" уж в някаква кауза. За съжаление много често страдат невинни хора, а на техен гръб разни "мислители" си правят ПР. Моят мъж толкова се беше ядосал - толкова тъпо предават новините, че нищо да не разбереш. То анализатори, то коментатори, та изказвания, та "решения". Журналистите тук са си за бой - изключително са манипулативни в репортажите си!
djosi, няма обща тема, защото е по-лесно нещата да са систематизирани по различни направления. Иначе много ще се разплуе темата Wink
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: януари 12, 2015, 13:06:36 »

Здравейте smile

Аз съм изпуснала края на всички международни новини така че ги прескачам.

Мария, уникално предложение. Като знам, че има едно всеобщо мнение, че всички във Враца са ръбове, направо съм учудена и приятно изненадана. Пожелавам ви да сте много щастливи. Не се шашкайте, колкото и да стресираща подготовката за сватбата, накрая винаги е весело щом се обичате:)

Ина, много ми хареса съня ти, всичко много живо си представих.

nadelina88, радвам се, че днес ще се разкрие загадката. Виждам, че всички тук са много ентусиазирани, но аз се надявам, че ако не е станало, ще успееш да си кажеш "За добро е".

Аз си прекрарах тоя уикенд дейно за разнообразие. Купих яке, което от както са изкарали зимните якета съм си харесала, но си казах, че само ако има моя номер като ги намалят, тогава ще е моето. И сега съм много щастлива  danceg Само дето си харесах едни обувки, които сега ми идвам малко скъпички и мъжа ми отвърна с моите камъни по моята глава  nea  Направихме и едно по-сериозно изчистване на къщата и се разходихме в Западен парк.
 А да не забравя - Miele, вчера с зелена ли блуза беше на работа? Много се чудех дали си ти и дали да ти се обадя, ама реших да се застаховам първо.

Хубав ден от мен smile
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #204 -: януари 12, 2015, 13:14:00 »

Alichka уикенда предстои smile  Първо да мине тази седмица smile

Панди якето това от снимката ли е? Много е яко

Надеее не ни дръж в напрежение, кажи какво стана? Имаме ли бебе? Wink

Активен
mariola85
Гост
« Отговор #205 -: януари 12, 2015, 13:21:13 »

Мария спокойствие мила, знам колко е трудно но трябва спокойствие и търпение. Ти си проучи ресторанти, цръкви, фотографи и всичко останало за да ти се избистри в главата какво искаш. Сватба се организира за 3 месеца, питай миленката :-)

Наде стискам палци!

Миленко а ти да се вслушаш в съветите си!? Ти си бременна и на целия си акъл си седнала посред зима да чакаш в парка, влизаш в критични седмици, стани егоист, като някой закъснява влизаш в първото заведение сядаш и им заявяваш че си там. Като ти тече носа вкъщи си седиш. Ааа ще те бия. Аз дупето не съм ди мръднала от дивана и пак съм с болки.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #206 -: януари 12, 2015, 13:50:00 »

Тука не се говори против мюсюлманите. Има толкова много… Целта е всички да живеем заедно в разбирателство.

Имаше много мюсюлмани на манифестацията. Така, че не бива да се подвежда под общ знаметнател. Атентатите идват от техни скети, а техни или наши, всяко екстремно нещо не е добро.

Мариолка сьгласна сьм да ти е криво да ти се примисват, човешко е. Ама няма да трьгнеш да трепеш заради това, а аз и на Христос сьм виждала карикатури и то много, и то в Италия и не сьм чула някой да е избил карикатуриста. Сьм ЗА правото на всеки да си изрази мнението и правото на останалите да не са сьгласни с него.

А относно бьлгарския психолог дето говорил за богатите и добре изучени терористи, вероятно е прав, но говори за вьрхушките, а не за момчетата, които бяха убити от полицията (терористите демек, които НЕ защитавам).

Наде, такова зацапване се получава при имплантацията на ембриона, която е дни след самото оплождане. Надявам се да се вьрнеш с хубава вест.

Сега се вьрнах и аз от болницата, ще пиша в темата и Наде, чакам да се присьедениш кьм мене там   good
Активен
always_and_forever

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: януари 12, 2015, 14:07:16 »

Панде, благодаря ти за пожеланието.  blum Аз моето мъжле не го слагам в никакви норми, защото за мен си е много по-различен от всички други. Все пак за това съм си го избрала.  Е, нали и за това си го обичам.  heart Иначе си права. Като знам какви ги има, не ми се мисли. Щастлива съм, заради всичко, което е правил за мен.  Wink
Опитвам се да се успокоявам, че въпреки всичко, важен е крайния резултат.
Честито ти яке.  blum

Мариолка, честно казано ме е страх да започна да проучвам нещата. А така ми се иска.  huhhuh.gif Страх ме е, за да не остана после разочарована, че съм си правила плановете напразно. Такава съм си. Не знам суеверие ли е или какво. Обичам при свършен факт да казвам, ако нещо се е случило. Явно тава си е някаква моя защитна реакция, която ме предпазва от разочарованието. Макар че, ако все пак започна да си нареждам нещата, ще ми е много по-лесно после. Още малко остана и вече ще съм наясно как ще се случват нещата. На този етап ми трябва да знам поне дали сватбата ще е тази година, пък после да му мисля.
Знам аз за Миленкаsmile Шапка й свалям за толкова кратко време, колко хубава сватба беше организирала. И като знам, че и тя горката беше доста изнервена покрай някои от събитията, ама това си е направо неизбежно. Няма невъзможни неща.
Ще се опитвам да гледам от положителната страна на нещата. Важното е да сме заедно и да се обичаме, пък другото, когато ни е писано.  smile
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 620

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: януари 12, 2015, 14:30:00 »

Мария не се  притеснявай да си проучваш и да си мислиш как би искала да бъде. Ние сме сгодени от 3 години ( отлагахме поради много причини ) и чак сега живот и здраве ще сключим брак.. през това време се интересувах постоянно и когато определихме датата ми беше по лесно..
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #209 -: януари 12, 2015, 14:36:52 »

Инка, всички знаем думите на Волтер I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш., но това е френският начин на мислене и е нормално да не бъде разбран или приет с резерви. Руснаците имат също интересно мнение по въпроса:
http://www.dnes.bg/world/2015/01/11/bi-bi-si-pet-vyprosa-koito-postavia-tragediiata-s-sharli-ebdo.250882
Или както се казва, опасна е невидимата част на айсберга...
always_and_forever, на твое място също щях да съм притеснена. Не за подготовката, а за това, дали няма да се постави за обсъждане въпрос "сватба или жилище". Ако няма или, има време, сватба се стяга и за месец.
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 38   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: