Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 04:55:41
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Януари 2015
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
38
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Януари 2015 (Прочетена 162544 пъти)
scilla
Сватбен ГУРУ
Re:Месечна тема - Януари 2015
«
Отговор #345 -:
януари 19, 2015, 10:29:56 »
Хихи,
Ина
, ние преди няколко дни почнахме сериала и не знаех, че вегетарианката ще забременее!
Да се включа и аз на спаначена тема - снощи правих слата със спанак, чери домати, краставица, авокадо и киноа. Много обичам!!
Рисунката на
Еми
много радва!
Мария
, успех с ученето! Опитай се да не се побъркваш! Знам, че не е лесно, особено с твоите вълнения
Аз съм на тема избор на дестинация за първата лятна почивка с бебе и дори занимах мамите в една друга тема да ми помагат с идеи и съвети. Вие планирахте ли лятните почивки или още е рано?
Успешна седмица и от мен!
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #346 -:
януари 19, 2015, 10:47:45 »
Аз от 5 години не бях яла спанак. Отвращаваше ме и изведнаж БАМ !! Желание за спанак.
Резултатите най-рано след 3 седмици. И аз трьпна в очакване, ама докатои прочетат и оценят всички…
Сила, сьжалявам, че предадох края
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #347 -:
януари 19, 2015, 11:29:18 »
Хахахахах - това за котките беше страхотно! хахах
Аз да се похваля - изкарахме НЕВЕРОЯТНО!!!! Хотела - прекрасен, новичък, миришещ на чистичко - страхотен. Който го е правил, освен че бая пари е дал, го е и мислил - нещо което рядко се случва. Цялото разположение е направено така че да ти е възможно най- удобно!
Гледката дори от първия етаж спира дъха, персоналът - СТРАХОТЕН! Супер мили, супер сладки, страшно отзивчиви хора, които се усмихваха през цялото време, и макар че имаха проблеми с парното, бяха затоплили стаята ни, СПА центъра и ресторанта достатъчно , че дори на мен ми беше топло
Местността наоколо е много много ама много красива! За пореден път се убеждавам,че имаме страхотна природа.. Тишината е оглушителна - направо рай!
Препоръчвам на 100% и хотела и язовира. Персонала ни офертира да отидем пак лятото с бебето - те имали всичко от кошарки до легълца , проходилки и играчки - от нас само бебето се искало и да ви кажа - ще го аправим на 100%
Като изключим това, уикендът мина прекрасно и мързеливо, наваксахме си с всичко
и определено се заредихме с положителна енергия..уцелихме и страхотно време
Вашия уикенд как мина?
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #348 -:
януари 19, 2015, 11:57:42 »
Миленка
, много се радвам за хубавия ви уикенд. Ще може ли да споделиш името на хотела? Току виж и на нас някога ни остане време да се поразходим натам.
Моят уикенд не беше нищо особено. В събота милото беше на работа (както винаги) и аз си умрях от скука. В неделя се видяхме с приятели, вечерта гледахме филмче. Времето минава толкова бързо, особено почивните дни.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #349 -:
януари 19, 2015, 12:00:28 »
E, супер! Заслужавахте такава почивка! Особено след кошмарното преживяване!
И на мен ми стана интересно името на хотела какво е.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #350 -:
януари 19, 2015, 12:01:46 »
Разбира се - СПА Хотел Хебър
Мааалко е скъпичък, но отдавна не бях попадала в хотел, в който цената си струва.... Изобщо не съжалявам за парите които дадохме. Можеш да ги провериш в Трипадвайзъра , както и на самата им страница..
Nadelina88
сега се присетих за теб - какво стана? Имаме ли бебе?
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #351 -:
януари 19, 2015, 12:18:38 »
Определено се радвам за хубавото прекарване и наистина си заслужавахте "компенсация" на ужасията, която преживяхте съвсем наскоро. Записвам си името на хотела за бъдещи почивки, особено и щом е подходящ за бебета и малки деца
Ина
, няма проблем, не си издала кой знае колко
Аз от няколко дни насам все не мога да разбера навън смог/мъгла ли има или не... защото определено не искам да извеждам малката в такова време, иначе слънцето си пече ли пече, но все пак въздухът ми се вижда някак неясен
В повечето случаи си оставам вкъщи, защото не искам да рискувам. Защо е толкова мръсна тази София, ех...
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #352 -:
януари 19, 2015, 12:40:33 »
Здравейте и от мен
ratatui
, Честито, мила! Гордеем се с теб!
milenkata
, много се радвам за хубавия уикенд. Чак ми се приходи и на мен някъде!
Още нещо мислех да кажа, ама видях часа и си забравих мисълта. Онзи ден една приятелка ми каза, че съм имала много свободно време. Е, като имам тоолкова свободно време, защо няма време за форума питам аз.
Хубав ден на всички
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #353 -:
януари 19, 2015, 13:49:39 »
Привет!
Картинката на
Еми
не я разбирам, сигурно много трябва да се взирам
, щото няма заглавие. Ако е почивка на крави и овце, или пролет, схванала съм я
Пандич,
аз пък все искам да те питам момичето успя ли да си боядиса шкафа, или само го свали?
Мен на Батак комарите така са ме хапали, че хич и не искам да ходя пак.
Аз се побърквам от работа, даже и в почивните дни се трудих служебно. Няма свършване, омръзна ми....
Като казах на децата за вероятно ходене в Сингапур, големият се сети да ни покани и нас в Америка. Много ми се прииска да разбера дали поканата е провокирана от изцепката на снахата на летището, че кани майка си, ама рекох да стоя над нещата и да се правя, че за мен е без значение. Да ви кажа, на стари години е трудно да се научиш да си държиш езика зад зъбите. Хихи, сигурно като ги сменя с изкуствени /зъбите/ ще е още по- трудно
Успешен ден на всички!
Сила,
това е мъгла и тук си я имаме. София е в пъти по- чиста от Пловдив, представи си как дишаме
Активен
Alichka
«
Отговор #354 -:
януари 19, 2015, 13:54:50 »
Здравейте! Нашият уикенд мина... пак имахме две поредни вечери гости и в неделя бях
За сметка на това пък малката беше толкова енергична... Голямо тичане и скачане, та от играчка стана плачка. Сега милото ми е синьо под едното оченце, а аз днес съм още със заешко сърце.
Миленка, браво на вас за хубавото изкарване! Хич не си мислете, че е толкова трудно пътуването с дете. Просто много багаж се мъкне, ама това да е
Панде, организация му е майката, ама и аз нещо напоследък работите ги върша тежко, тежко. Премислям ги, планирам ги, глася ги... Докато свърша едното - зарязала съм останалите неща.
При нас днес менюто включва и спанак и свинак, ама в отделни тави... Готвя да има, че да съм по-организирана за другите дни
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #355 -:
януари 19, 2015, 15:50:06 »
Не знам, като ядех вчера имах чувството, че ям пьлнежа на гергьовденското агне, все едно му липсва основната част
А и киселото мляко не беше достатьчно кисело, бе французки му гайлета…
Иначе като се вьрна в Бг, майкиното домашно (кисело мляко) вече не мога да го ям. Отвикнала сьм и ми е много силно. Измадамчила ми се е устата явно
Активен
always_and_forever
«
Отговор #356 -:
януари 19, 2015, 16:34:22 »
Благодаря ти за името на хотела,
Миленка
.
Разгледах го в Booking и определено изглежда страхотно. Много чисти и добре подредени стаи, на спокойно място. Впечатлена съм. Със сигурност си го отбелязвам в местата, които трябва да посетя. Хареса ми.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #357 -:
януари 19, 2015, 16:49:02 »
Няма за какво да благодарите момичета... Като е хубаво хубаво, като не е не е.. Нали затова споделяме мнения тук
always_and_forever
внимавай -през bookinga цената е 2на. Не знам защо. От сайта ми даде
254 лв
цена за два дни, а като се обадих на рецепция в хотела ми беше
160лв
(две нощувки , две закуски, стая с гледка)... Така че моя съвет е да не резервираш от там...Разликата е доста голяма, по - добре си звънни в хотела
Ина , аз домашното мога да го ям, ама само зимното - лятното мляко ми е много кисело и рядко, а и аз каймака не го ям... Виж аз съм като теб със сиренето - не мога да ям домашно прясно сирене... Баба ми токова хубаво го правеше, а аз никога не съм го ядяла... Така че може да не си се Измадамчила (уникална дума аххахаха
) а просто неща които си обичала като малка вече да не ги ядеш..... Случва се
«
Последна редакция: януари 19, 2015, 17:11:30 от milenkata
»
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #358 -:
януари 19, 2015, 16:59:33 »
Да, на мен също ми хареса думата "измадамчила"!
Аз пък си хапвам само домашно кисело мляко, което аз си правя, в крайни случаи като пътуваме например купувам от магазина де, няма как. Прясно домашно сирене и аз не обичам обаче
свекс
, не мога да си представя по-мръсно от София, направо не е за вярване! Аз излязох на разходка, защото смогът се вдигна по някое време и ми даде шанс - колко е благосклонен само! Купих си вкусни здравословни тортички и си похапвам с чаша кафе сега. Ето черпя и вас:
А относно поканата на сина ти, може пък наистина да няма общо с изцепката на снахата!
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #359 -:
януари 19, 2015, 17:06:12 »
Абе мани, вчера покрай тая манджа се отдадох на спомени за овчето кисело мляко дето правеше майката ма една моя сьученичка (Господ здраве да й дава, още ми е в устата) дето имаше два прьста каймак (на зрьнца) отгоре и тя го режеше с нож, за да ти го сервира в чинийка, дьржеше се като сирене, толкова гьсто беше.
И за домашния самоквас (козе мляко издоено се оставя на стайна температура и след 2-3 дни само си вкисва и си става на кисело) на баба от село…
А пьк мьтеницата с бучици масло вьтре… мммммм… Лелинчо (чичо) ми беше командир на застава и имаше едни селца нагоре по планината: по една кьща на всеки хьлм. Една кьща-една махала и с по 2км разстояние между махалите. 10 кьщи-село. Бабичка една живееше, кьщата й беше кирпичена (стени от слама и кал) и нищо нямаше вьтре, а баницата я печеше вьнка на огнището в подница и … не му помня името (калени сьдове: в единия се слага, с другия се покрива, зарива се с жар и след 2-3 часа е готова). Божкеееее… колко беше хубаво и какви вкусове, които вероятно са напьлно изчезнали от лицето на земята, ако не ги прави още някоя 90 годишна бабичка в някое закьтано място по планините, което ние не сме го и чули.
Свекьрва сигрно има да се изкаже по-точно от мен по тия вьпроси.
Дай Боже пак да опитам мьтеница някой ден…
Нов отговор
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26