Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 23, 2025, 05:09:50

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 14   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - август 2014  (Прочетена 71777 пъти)

svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #75 -: август 07, 2014, 12:12:06 »

О, Наделинка, има в живота тъжни моменти....Жалко, че не са се познавали, но ако наистина има друг свят, всички ще се срещнем там. heart
За сватбата сега мога да разказвам и да се смея, ама тогава бая ми  бяха "избили нервите". Понеже изтрих темата, сега събирам от разни места какви неща съм писала.
Ето едно от преди сватбата: "На сина ми на халката имало гравирано "С обич Фатима" /трябвало да е без гравюра, пък и снахата изобщо не се казва Фатима/, когато я взимали, а после, след връщането за нова, се оказало, че му влиза до средата на пръста. Така е и на снимките- до кокалчето, защото нямаше време за поправка."
Това е писано два дни преди сватбата, младоженците от четири дни обикаляха европейските летища и кацнаха същия следобед. Значи, ден и половина преди сватбата, като първо бяха във Варшава, после в Париж, после в Брюксел и най-накрая си дойдоха с полет от Хамбург. Бяха някакви бури и последователно затваряха летищата, засипани със снегове. Тъкмо отидат някъде, където летището е отворено и...хоп, занесат си снега там и остават там да чакат. Вижте сега какво значи екшън
"В общи линии сме готови, като изключим:
- младоженците не са се чували и срещали с дисководещия изобщо за да уточнят програмата
- младоженката пропуска интервю за виза в американското посолство и единствената и възможност е в да се яви в деня на сватбата
- младоженецът не си е мерил костюма /ще се наложи да му отпускаме панталона, че е по- височък/, но в краен случай ще му е къс, тъкмо по- модерен да е.
- шаферът /по- малкият ми син/ си дойде снощи без багаж. Костюмът от абитуриентската му е малко тесничък, но няма да го закопчава. Вместо обувки, ще е с маратонки. Не можем да му купим нищо, защото е 2.13м. висок, а краката му са 51. Но може и багажът да дойде и тогава ще е красив.......
- кумът също е без багаж, кацна снощи
- моята рокля е на етап втора проба, трябва да и се зашият едни каманаци
- фотографът от вчера не отговаря на моето звънене
- в къщи има за чистене, че гостите ще идват тук за по едно преди тръгване
- кумът не е кръстен, трябва да направим и това
- една индийка и една американка /най- близките приятелки на булката/ са заседнали в Лондон и люто проклинат
- сватът не е добре, вчера беше по болници
- на мене ми се счупи нокътят на палеца на дясната ръка, ще трябва да работя с лявата ръка по бъркането в меда
- май друго няма"
Тъкмо кацнаха и затвориха и летище София. Двете моми, за които пиша, че са в Лондон, успяха в деня на сватбата да кацнат в Атина, после в Истанбул и накрая с рейс дойдоха до София. Свариха поне края на изнесената церемония. Ох, може и да седна да подредя нещата в хронологичен ред, но няма да е днес , имам ужасно много работа.
Нели, хубаво е, че вече гледаш откъм смешната страна на сложните семейни отношения  Wink
Активен
Miele
Сватбар
Публикации: 219

Fatina

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: август 07, 2014, 12:22:09 »

Мариолка, имаме обещанието на кумовете, че ако нещо не им се получат нещата ще се държат на положение, а и за тях е голяма чест, че сме ги избрали измежду всички наши приятели, така че всичко ще е наред.
Наделина, съжалявам за баща ти. Радвам се, че родителите ви се разбират и е било много мило от страна на свекърите ти, че са те подкрепили в този труден за теб момент.
Нели и на теб не ти е било лесно и леко искрено ти пожелавам най-щастливия брак и най-сплотеното семейство give_rose
Свекъра, Боже колко се смях. Ужас, хич не ви е било леко покрай сватбата... Радвам се всичко е минало добре и сега гледаш от смешната страна на нещата smile
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 720

твоя аз съм..

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: август 07, 2014, 12:49:38 »

nadelina88 - моите съболезнования за баща ти. Аз знам колко е тежко да загубиш родител,тъй като аз загубих баба и дядо. Те ме отгледаха и те бяха моите родители. Преди вече три години починаха и двамата през малък интервал от време - първо баба,а после дядо ми. Беше голям шок за мен и за семейството ми.
 Когато започнах да организирам сватбата исках само едно - те да бяха тук до мен,защото само те щяха да ме подкрепят и само те ми помагаха винаги. Всеки ден ми липсват.
Мисля,че жеста на родителите на мъжа ти е бил повече от прекрасен!  good

svekarva - не знам дали има смешна страна на отношенията между родителите.
Ние със Славчо искаме само едно- да имаме здраво семейство и да сме щастливи и родителите ни да не се опитват да прецакват нашия живот,както са направили с техните си. Може да звучи егоистично,но и двамата с милото сме преживяли много повече отколкото се е очаквало да ни се случи докато сме били още деца. Не че сега сме много възрастни,но аз се чувствам по-умна и по-мъдра от родителите си.
Не казвам,че съм перфектна. Просто се опитвам да живея своя живот и да не живея в миналото и да съм над нещата. Искам да  не си тровя живота повече с глупостите на родителите ми.

Miele - на никой май не му е леко в живота,но някак си трябва да се живее. smile
бтв много е интересно как кумовете ви са станали гаджета..  blum
Нашите са първата братовчедка на милото и мъжа й. Те бяха вторият ни избор,тъй като първата двойка,която поканихме ни отказаха поради лични причини.
Обаче в началото тези,които избрахме за кумове, шанса беше 50/50  да ни кумуват.
Понеже кума ни работи в Германия и не се знаеше дали ще може да се върне за сватбата. По-точно дали ще го пуснат шефовете,но успя някак и беше 5 дни преди сватбата в България.
Всичко се нареди накрая!  smile
« Последна редакция: август 07, 2014, 12:58:35 от crazynelly » Активен
svekarva

« Отговор #78 -: август 07, 2014, 12:59:59 »

Като си чета разказа и имам чувството,че е от сценарий на турски сериал наистина,но това е реалността.  funnytooth crazy

Нели, това имам предвид.  heart
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 720

твоя аз съм..

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: август 07, 2014, 13:04:32 »

Нели, това имам предвид.  heart

Ааа това ли..  LAUGHTER Повечето ми приятели(не са много,но достатъчно за мен) също имат разбити семейства и какви ли не истории са им се случвали.
С тях сме си говорили много пъти за тези неща и се майтапим помежду си,че може да си съберем всички си истории в един сериал и може би ще бием всички рекорди.  LAUGHTER funnytooth Ще бъдем по - добри от "Дързост и красота".. laugh lol
Но това за мен се приближава до черения хумор.. Makeup
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: август 07, 2014, 14:31:29 »

Здравейте smile
За тези, на които не съм им омръзнала с моите болести - аз вече съм много по-добре, но се оказа, че при бронхоскопията са ми разранили гласните връзки и за сега продължавам да шептя. Днес се разбра, че биопсията на лимфен възел няма да ми се размине, но поне хирурзите в онкологията ми вдъхват повече доверие - най-после един лекар да ми обясни нещата smile

Да се включа и на темата със запознанствата на родители - запознахме ги месец преди сватбата (тази, на която не присъстваха). Не мисля, че преди организацията на сватбата родителите трябва да се запознават. Е, ако са от един град и така или иначе може да се засечат, но ние сме от различни краища на България и ми беше излишна една такава логистична операция преди това. Моите родители са бърбориви като мен, а родителите на мъжа ми са много притеснителни и не приказват много (което ми е странно, защото свекърва ми е учителка). Та като цяло наште говориха ли, говориха, а свекърите основно слушаха. Ама пък се харесаха. Делят ги повече от 500 км, ама и на гости си ходят и без нас, постоянно си звънят. Сега като съм болна майка ми всеки ден по един час говори със свекървата да и разкаже как съм (като звъннат на мъжа ми получават само:"по-добре е, айде чао"). мен ми е малко странно толкова пък да се харесаха, но пък мисля, че това е добър вариант.

nadelina88  heart

svekarva много обичам като ни разказваш нещо  LOVING ти си като книга с поучителни истории

Miele радвам се, че всичко е минало добре. пожелавам на кумувете ви да са много щастливи заедно Wink

Активен
Miele
Сватбар

Fatina

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: август 07, 2014, 14:53:39 »

Панди, радвам се че си по-добре smile Хайде да се оправяш напълно вече. Стискам палци за биобсията, но вярвам че всичко е наред.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: август 07, 2014, 17:06:25 »

И запознанството на нашите родители беше доста сконфузно и тегаво. Като се замисля, доста неудобно мълчание имаше. Ама нас не ни пукаше особено- и до момента мисля че е все едно дали се харесват или не, докато ние се разбираме.
Свекс, всеки път като чета за сватбата на син ти и ми настръхва косата, като бивш контрольор на всичко и всички, това ми беше кошмар като вариант за сватбата. Не се случи де.. biggrin
Активен
Miele
Сватбар

Fatina

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: август 08, 2014, 07:42:54 »

Добро утро smile Бързам да пиша, защото съм много щастлива, днес мама има рожден ден и целият ден е много специален за мен yahoo Слагам ви една тортичка, че да ви почерпя, макар и виртуално.

Пожелавам на всички приятен, слънчев и усмихнат ден give_rose
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: август 08, 2014, 08:17:47 »

Миеле, честит рожден ден на майка ти! Да ти бъде жива и здрава!
Гледам за запознанства на родителите си говорите и аз да си напиша каквото имам: Ние сме заедно от почти 10 год. и родителите ни се познават отдавна, но са на здравей- здрасти. За сватбата само майката на патето дойде и на годежа, и на сватбата. Бащата му прецени, че личната му гордост и тъпотия са по-важни от сина му и не дойде. А нали преди около месец почина на свекърва ми баща й и на погребението благоволи да дойде, защото той много го уважавал. Нашите също бяха на погребението и им стана малко тъпо, че едва ли не погребението му е по-важно от сватбата на собствения му син.
Активен
svekarva

« Отговор #85 -: август 08, 2014, 09:03:48 »

Привет!
Почвам ви в обратен ред:Miele, да ти е жива и здрава майчицата, да ти е подкрепа още дълги години!
emmmmmy , аз също съм за "строго официалните" отношения между сватове - честитим си рождени дни, лични и на децата, някои важни събития и толкова. Спестявам си излишни дерзания от различни интерпретации на информация /малииии, какви думи, а Wink/и ми е спокойно. По много въпроси са ми по- симпатични и по- близки като разбиране от младото семейство, но има две- три неща, които са в пълна противоположност с нашия начин на живот. До скоро ме притесняваше пълното игнориране на малкия син от снаха и сватове, нещо нормално за семейство с едно дете. Честно казано, повече се страхувах да не повлияят на големия син, защото те не поддържат отношение с братята и сестрите си. Като гледам, малкият успя да влезе под кожата на свата, даже им гостува в София тази година, та се надявам нещата да се променят. Хахаха, за контрола работата е много кофти, ама животът има странно чувство за хумор. Тази сватба доказа, че законът за "Всемирната гадост" действа с пълна сила и разпартушинва всички планове. Хехе, ама като се почне от известяването / по електронната поща/ Wink - та до венчавката...все нещо беше на косъм. Ама изкараха първите и най- трудни три години брак, живеят заедно от 10 години, това е важното.
pandapanda good, от сърце се радвам, че вървиш към подобрение. Стискам палци за биопсията! heart heart heart
mariola85, бях забравила за прословутата диета на свеката /много ми харесва, повече от  употребяваното свекито/ funnytooth. Какво ли не правят хората от притеснение.
Днес е петък, щастлива съм! danceg danceg danceg. За сведение, заспивам права....Родният ми син се прибра в 3:30 тази сутрин след изпратено в около 1 часа копирано съобщение " sa zabaa, spete si!". Та няма да мисли и набира ново, я Wink heart
ratatui, тъпа работа, оставя горчивина за цял живот. Може и свекър ти вече да съжалява... blush
Активен
Miele
Сватбар

Fatina

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: август 09, 2014, 06:40:09 »

Добро утро smile
Благодаря много за пожеланията за мама. Тази сутрин отново почвам с почерпката, защото днес аз имам рожден ден smile

Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: август 09, 2014, 08:18:42 »

Честит рожден ден! Много здраве, щастие, късмет и любов!
Вие как сладко сте се наредили с майка ти, ти си била нейният подарък за рождения ден, когато си се родила  heart.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: август 11, 2014, 12:31:11 »

Здравейте по понеделнишки безделнишки от мен smile

Много се преработвате днес smile

Не знам дали съм ви казвала, но един от любимите ми магазини за дрехи е Lidl  blum Та в събота и неделя, като ходихме да пазаруваме, и аз като невиждала магазин от много време доста порових из дрехите там. Е, и сестра ми намаза, че не всичко ми стана, ама и аз си имам придобивки. А мъжът ми като видя, че много живнах в магазина и реши да ме заведе и до джъмбо и аико, които са ни наблизо, защото мол щеше да ми дойде в повече. та в аико, мъжът ми като си хареса един кош за пране и не можахме да го изкареме без него  funnytooth  такъв тип е, но нашият е червен и картинки от рода омекотител, ютия и подобни

та добре си прекарах този уикенд smile вие какво правихте ?
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: август 11, 2014, 12:43:39 »

панда, радвам се, че си по-добре вече! Дано скоро се оправиш напълно!

свекърва, аз едва сега четох за "sa zabaa, spete si!" В предната тема първоначално го разчетох като: "Ще се зъбя, спете си!" Почнах да се чудя дали не е някакъв вид жаргон за "натряскал съм се!" Чак после схванах, като ти прочетох и следващото изречение.  funnytooth

П.П. Напоследък зарязах темата, защото се вглъбих в програмирането - дотолкова, че чак вече и сънувам код.  funnytooth Ама ми е интересно, де.  girl_wink
« Последна редакция: август 11, 2014, 13:04:59 от menyanthe » Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 14   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: