Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 24, 2025, 00:24:38

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - август 2014  (Прочетена 71863 пъти)

emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: август 04, 2014, 12:07:12 »

Свекс, за какво ти е да ги преборваш другите партита?
А тия съседи е крайно време син ти да ги свикне че има и по-живи от тях  danceg
hulcy, вземи върни този лаптоп, че нали знаеш приказката за работното магаре  blum

Аз бях на Рилските Езера с 6 часов преход пеша, като предният ден бях на фитнес. Глупава работа, сега ходя като Робокоп. nea

На другите успешен ден желая, и не само на тях де  smile smile smile !
« Последна редакция: август 04, 2014, 12:13:32 от emmmmmy » Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #46 -: август 04, 2014, 12:43:55 »

О, аз нямам такива мераци, той иска да е нещо сборно за 10-те години  Wink. Съседите са невменяеми, направо викат полиция. На съседката нещо и има, не дава да се ветрее или подава каквото и да е извън терасата crazy ни /те са точно под нас/. Ако се подпра на лакти да гледам към улицата, отваря прозореца и вика колкото и глас държи, че надничам в апартамента им. В деня, когато малкият беше развял знамето Wink, ме пресрещна на стълбите...Хехе, на най- горния етаж има един пушач - взел, че си търснал пепелта  и тя паднала на терасата и. От тогава, всяка сутрин ходи и плюе на вратата му diablo. Как не я мързи....Малко в диагонал пък имаме една природозащитничка, тя не дава листо да падне от дървото пред нас. Само ме дебне да счупя някой клон, дето ми влиза в стаята и почва да ме кълне на плодородност Wink "Корен да не вържеш, каквото хванеш да изсъхва, вземи посей едно дърво, после унищожавай...." - ей такива. Пусто и двете работят като някакви в общината, та внимавам общо-взето.
Аз пък от Крушунските водопади се върнах със скъсани гуменетки....Много ми бяха хубави sad
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: август 04, 2014, 13:21:13 »

Мале какви са тия психопатки. ПОвече няма да се оплаквам от съседи.
Аз една такава имах в предната къща дето живеех и тя, само да чуеше че в 10 вечерта си сипваме вода от 10 литровото шише, което е на пода, го долавяше и почваше да блъска по стените че шумим. hunter
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #48 -: август 04, 2014, 17:08:00 »

леле, свекърва имай милост МОЛЯ ТЕ, къде си го развяла това шкембе, леле има още 3 седмици докато си дойдем, а лигите ми течат, а и как апетитно изглежда.  И с чесънце, и с оцет, и с люто пиперче, нямаш милост  girl_impossible не

Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #49 -: август 04, 2014, 17:11:48 »

Привет, дами!

Благодаря ви за хубавите думи за моето дете. Не мога да се направя на излишно скромна и да не кажа, че ми беше много приятно да ми го похвалите, защото на мен самата ми е сладък като мед. Ама то откакто до имам, всички бебета вече ми се виждат хубави и мили, изчезнаха ми страховете за ужасиите на децата и доста си смених гледната точка. Той ми е много послушен тия дни, много усмихнат, непрекъснато се опитва да комуникира с хората наоколо, нон стоп го целуват лелички по магазините и какички по сергиите, та покрай него много хубави емоции от общуване с непознати хора получих. smile

Свекърва, аз още онези дни исках да кажа, че трябва много да сме ти благодарни за това, дето поддържаш активни седмичните теми (пардон, месечните, ама по навик). След етапа с по 40 страници само за седмица от едно време, после беше много неприятно да няма и една месечна тема тук.
За празненството, не ти завиждам. Но пък ти си голям организатор и честно казано, чакам с нетърпение да кажеш после как е било празнуването. Съседките ти направо ме учудват. Човек колкото и да държи на правилата и личното си спокойствие, все пак трябва да има някакъв толеранс, след като живее в блок, ама някои хора просто си вървят с капаците.
А, исках да ти кажа също, че наскоро влизах в един ресторант в София (като стол) от вашата верига и много се изненадах, че има такъв, че е устроен по някакъв познат начин от едно време, че функционира много добре. И въобще, докато бях там, все за теб си мислех.  heart

Миеле, здравей! Много хубава дата за сватба сте си избрали, харесва ми символиката.  give_rose

Hulcy, аз следях твоята сватба миналата година отвреме-навреме. Много красива беше ти с роклята, прическата, грима, всичко.

Наделинчеheart heart heart! Много се радвам, че всичко така добре върви при теб и пак те засичам тук.

Еми, ти си машина! Аз оня ден правих някакви упражнения у нас, после така се бях вдървила, че едва вървях и си представях колко съм смешна отстрани.

Ние пътувахме до Видин, порадвахме се на Дунавската градина, бяхме при бабата и дядото на моя мъж, да се порадват малко на правнука си. Замислихме и още ходения в тая посока, до Румъния. Минахме и през Лопушанския манастир, в който никога не бях ходила, а се оказа вторият по големина манастир в БГ след Рилския. За съжаление, колкото е красив, толкова е и търговски. Направен е идеален за манастирски туризъм - има манастирски ракии, вина, мощи, сувенири, нова, много красива и ярко изписана църква, две чешми, хубава природа, но и магерница със скари... Поне липсваха сергиите за керамика от Бачковския манастир и гащите от Троянския, които съм виждала в годините, а и няма много народ, покрай това, дето хората са отписали тоя край на България от картата.

И язовир Огоста видях, за мой срам, дето хем съм от района, хем никога не съм го виждала досега. Той се оказа пък най-големия язовир на балканския полуостров. И през цялото това нещо слушам за Мизия и ме хваща нещо за гърлото. То бива, бива, ама на всичката беднотия там, да те сподели и природно бедствие, егаси. Макар че като гледах какво се случва по други краища на света, ние пак не сме толкова закъсали. То казвам ние, ама понеже не ми е до главата моята къща да се наводни.  crazy

Хайде, отивам да наобиколя малко и другите теми, да видим слушат ли всички и ще чакам да се включи някой.  smile

П.П. Не знам дали на някой са му интересни тия неща, ама аз понеже се вълнувам от такива, та да си кажа. Бабата на мъжа ми ни подари едно дебело тесте от картички от едно време, които са си писали нейните прадядо и прадяда, роднини и т.н. Има някои от 1907г. И се чудехме с моя мъж как са си общували едно време хората, с какъв език са си писали, едни мили обръщения - "байко, побратиме", имаше картички, писани от баща кавалерист на децата му, от фронта, поздравява ги за нова година, за Великден. Много се впечатлих. Мисля да сканирам някои от тях и да ги пусна до сайтовете, които събират такива неща, защото те са над стогодишни и може би има и други хора като мен, на които да са им интересни.

Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: август 04, 2014, 19:01:38 »

Дени, липсваш ми, като те чета и осъзнавам smile
За малкия няма да коментирам щото съм пристрастна - виждала съм го на живо.
На мен подобни картички са ми интересни, като ги снимаш и пуснеш някъде, сети се да ми пратиш линк моля. smile
За тренировките- хванала съм се яко, защото се оказа че ми действа на психиката по-добре и от планината, но... тънката уловка е че  имам с кого да ходя- най -добрият ми приятел, който и разбира от упражненията и ме командери яко. Но го търпя, защото говори смислени неща.Ако трябваше моя милост да иде сама във фитнеса, особено този дето аз ходя.. нямаше да стане. Той не е кифленски фитнес, няма нито една жена и е малко странно -типичните истински стари железа и уреди, мирише си на спорт хахаха. blum
Ама свикнах със странните погледи , а явно и те с мен. Даже са склонни да помагат. smile
Активен
svekarva

« Отговор #51 -: август 05, 2014, 09:17:12 »

Здравейте дами,
Хехе, нищо няма да показвам за ядене и пиене, че знае ли се? Wink
Дени, аз също имам такива картички от баба ми. Получавала ги е от чичо си, от дядо ми, от роднини и познати по повод и без повод. Много от тях са снимки на градове, но повечето са репродукции на известни художници. Не мога да разчета всичко, пък и някак ми е гузно да се ровя в личния живот на хора, които не познавам. Което не ми пречи да се смея на неща като "скъпа моя, ненагледна, ти и душата ти,....". Веднъж баба ми ни хвана с братовчед ми да ги четем и да се заливаме от смях и ни "светна", че е имало специални книжки  с готови писма, особено любовни Wink. Та ред щуротии са преписвали, за да звучат изискано. Не се бях сетила да търся сайтове, няма да е лошо да обменим някои и да обогатим колекциите си.
По повод манастирите, това ми е голямата болка. Сега се отбихме до Троянския манастир. Ходила съм там като ученичка, три години имахме предмет екскурзоводство. Сърцето ме заболя....
Двор с алпинеумчета, трева, много цветя, дървесни видове, каручки, гномчета и фонтанчета.....но вътре, в самата църква, изгнили стенописи, мухлясали тавани и огромни дупки по покривите, от които направо тече. Също като в Бачковския до скоро, не позволяват да се снима в манастира. И какво ще му стане, питам...? В Рилския може /забранено е само със светкавица и по време на служба да  се снима/, нашите решили, че е страшно crazy. Чух, че новият игумен на Бачковския манастир е отменил тази заповед вече и е разрушил изкуственото фонтанче с патки и лебеди. Както и да е, съобразих се с това изискване. Викам си, ще си купя диплянка или поне снимки от църковния магазин. Да, ама - не! Няма. Е как да покажа и да убедя хората да отидат и да видят това прекрасно творение? Еми и аз като останалите се снимах в подредения двор с развяти знамена на ЕС и толкова blush. Исках да си купя нещо и с това да подпомогна манастира, ама вместо троянска керамика как да взема китайски боклук? В колажа показвам двора на манастира, търговската площ пред комплекса и новата територия, която предстои да бъде завзета зад спирката с образа на Левски.

* Kru6.jpg (57.3 KB, 640x360 - видяно 297 пъти.)
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: август 05, 2014, 11:25:29 »

Здравейте smile

Аз се подобрявам, макар и не толкова бързо колкото очаквах. Малко ме притеснява, че след една седмица вкъщи не съм качила и един килограм след всичкото ядене дето изяждам. Но мисля,че най-важното е, че се чувствам по-силна и жизнена smile

Дени, и аз съм фенка на теб и на малкото сладурче, ама мисля, че си го знаеш  give_rose  а стари снимки и картички толкова обичам. ние имаме само от село, а тук веднъж свекърва беше постнала малко градска култура от едно време и ми беше много интесно. ако качиш някъде тези картички и аз искам линк.

svekarva, твоите съседи са много плашещи. пожелавам ти успех с тях, дано не по пречат на партито на момчето good

emmmmmy, супер за спорта. само да ми спре кашлицата и мисля поне на йога да почна пак да ходя. определено тогава се чувствах по-добре.

поздрави и на останалите  heart heart heart

Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #53 -: август 05, 2014, 14:53:23 »

Аз пак накрая на деня, ама сега стигнах до форума. Много ми харесва атмосферата тук, просто създавате уют!  LOVING LOVING LOVING

Свекърва, точно това имах предвид за манастирите. И специално за Троянския, там е просто кошмар. Имат скривалище на Левски, исторически обект, а навсякъде тече, занемарено е, покривът само, дето не е паднал върху туристите. Преди три години уцелихме да отидем до там на храмовия празник. Тогава е и панаира в Орешака. Не ни пуснаха да се качим догоре с колата, а полицаите ни накараха да извървим два километра между сергиите с гащи, прашки, риба и чалга, за да не се затрие търговията на предимно циганските фамилии там. Отвратих се и поради тая причина не бях стъпвала в самия Троян с години. Добре че тая година Фийби ни събра там на форумска среща, та установих, че градът е приятен и хубав. В Бачковския манастир заради едни кебапчета насред постите около Великден, даже се отказахме да влизаме в църквата, то беше окупирано от манджи отпред. Ама те не са глупави и манастирите - направени са на хубави места, сред природа, и хората на орди се тълпят там, сигурно по всички църкви в света е така, знам ли. Аз имам впечатления само от тъмни и страховити френски катедрали, дето брах срам с едно мое незнание и един отец дойде да ми направи забележка и се изложих.

Панде, моля те, събирай сили, не се давай!  Love girl
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #54 -: август 05, 2014, 15:08:51 »

Хелоу и от мен smile

Аз ви чета, но многоооо ме мързи да пиша, а и пуснала съм колегата в отпуска и върша и мръсната работа сега ( чети него го товаря с всичко което не ми се занимава, особено да планирам отпуски за 135 човека) Ама и той хора да почине да се зареди малко  blum

Панде радвам се че се подобряваш, ще ти отнеме време да си възтановиш силичките, а и пуу язък когато си във ваканция да си болна  nea

Дени и нашите имат много такива картички и са много интересни да ги разглеждам, даже по време на кралство Югославия фамилията ни е завършвала с-ИЧ и така е изписано на картичките. Баща ми всичко пази, даже последно гледахме говора му от 1990. Беше кандидат за депутат в парламента и това му беше първия говор и излизане пред публика  blush.

Иначе за манастирите и аз забелязах че всичко е обърнато на туризъм тук. В Троянския нали на скоро бяхме на сватба и наистина от вън си беше така. Знаете че обичам да се хвлая за моята си страна, и знаете че Македонците са много духовни хора, та там пред манастирите няма тезги и кебапчета. Поне не в тези около моя град, но пък и нашият Владика е много строг, той е забранил и курбани даже да се правят. Единствено на празника на манастира монахините продават неща които те произвеждат, иначе когато отидеш там е рай, обичам особено с чужденци да ходим, расказват монахините за манастира, и даже са ни черпили с постна торта  smile

Хайде стига се хвалих, вместо да ви поканя да отидете и да видите smile
Активен
Cappuccino
Ентусиаст
**
Публикации: 63

« Отговор #55 -: август 06, 2014, 06:31:00 »

Момичета, помагайте - търся хубав мъжки чадър за подарък. Не знам къде да търся - ако някой знае, да пише, не искам да поръчвам по интернет, та търся магазин, от който да купя на място. Търся дълъг, несгъваем, по-възможност черен или отгоре платът да е черен, а отдолу в някакъв контрастен цвят - мислите ли, че мога да намеря за около 30-40 лв. smile?
Активен
svekarva

« Отговор #56 -: август 06, 2014, 08:52:19 »

Cappuccino, виждала съм такива чадъри /не съм сигурна за цената/ в магазините или щандовете в МОЛ-ове, където се продават луксозни кожени изделия и в специализирани такива за луксозни подаръци - джобни ножчета, арт часовници, визитници и др. От кой град си?
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: август 06, 2014, 14:10:35 »

Момичета, помагайте - търся хубав мъжки чадър за подарък. Не знам къде да търся - ако някой знае, да пише, не искам да поръчвам по интернет, та търся магазин, от който да купя на място. Търся дълъг, несгъваем, по-възможност черен или отгоре платът да е черен, а отдолу в някакъв контрастен цвят - мислите ли, че мога да намеря за около 30-40 лв. smile?
магазините за чанти и к0жените изделия марка Светла. Там съм виждала хубави, Има такъв магазин на Орлов мост, София.
Активен
Cappuccino
Ентусиаст
**
Публикации: 63

« Отговор #58 -: август 06, 2014, 20:16:19 »

Благодаря ви, ще потърся smile
Активен
Miele
Сватбар
Публикации: 219

Fatina

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: август 06, 2014, 21:52:26 »

Здравейте smile Нещо не ми остава време да ви пиша, ама тез дни все съм на някъде.
Cappuccino, за чадър също можеш да провериш в АРТ 93, те имат хубави неща, може там да намериш нещо.
Аз пък искам да ви похваля какви готини кумове си имам. Онзи ден дойдоха до работа, за да ми кажат, че са говортили с мечи да ни дойдат на гости, но освен това ще ми сготвят вечеря и кумът мина да ме вземе след работа и ме докара до вкъщи. Бяха супер мили и наистина ме накараха да се почувствам специално. Много си ги обичам heart

ПП: Писна ми от този дъжд. Искам си лятото, пък! rains
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: