Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 18, 2025, 05:34:36

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - август 2014  (Прочетена 71368 пъти)

ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: август 07, 2014, 06:59:56 »

Добро утро!
Аз тази седмица не съм много активна, ама ако не тичам по задачи, братовчедка ми е залепена за мен и няма как.   pardon
За чадър аз имам един от Джъмбо и съм много доволна, доста го ползвам /тази година позволява употребата на чадъри, доста често/ и не е мръднал, а наскоро купих и на моето пате от там.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #61 -: август 07, 2014, 08:22:45 »

Добро утро.
Ние най-вероятно ще отидем на почивка на Троян на 14-ти. Аз съм била там и преди, Митко има роднини там. Но на мен никога не ми е правила впечатление тази неорганизираност, несериозност и нежелание да бъде така, както трябва в манастирите.
В момента съм при майка ми от два дни, без него, и реших да се разнежвам с романтични филми. Гледах "Тристан и Изолда". Това е такава класика, а аз не го бях гледала. Много ме впечатли, вдъхнови и очарова. Кой е вашият любим романтичен филм?
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #62 -: август 07, 2014, 08:31:07 »

За съжаление не съм толкова духовита и не мога да предложа такива романтични филмчета. Аз повече си падам по дизастър филми и комедии.

Разбираемо, не мога да помогна и за чадър

Ама да кажа на свеки, че няма проблем да поства апетитни картинки, поне да напълня очите, че свястна шкембе чорба не съм яла от години, а поръчвам във всяко кръчме, а даже последната година дори не си правих труда да поръчвам. Сготвих си сама тук с телешко шкембе и стана чудно. ама шкембето е дефицит та няма да се готви често.

с пищящо дете в скута е трудно писането и ми избяга мисълта
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #63 -: август 07, 2014, 08:52:37 »

Miele, ей сега вече те почвам с въпросите Wink blum. Нещо ми се върти, че кумовете ви не се познаваха, за други ли става въпрос или вече са се харесали и ще идват колективно на гости? Дай малко повече информация за първата среща на роднинското тяло, това е момент, който дълго се помни от всички.
Да не прозвучи като разпит, да кажа и аз с две думи как е и от другата страна. Wink. Аз съм казвала, ама беше преди 3-4 години и се надявам да не ви додявам пак. Нашата снаха е от София и се запознахме с родителите и чак когато тя беше казала "да". Трябваше да отидем и да "я искаме", веднага след събитието, защото след 3-4 дни заминаваха. Иначе трябваше да се срещнем на летището, пък там какво по- напред - да ревеш ли, да се запознаваш ли, подаръци ли да даваш? Wink. А, ето и какво съм писала:
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,125.105.html
Хайде, приятен и успешен ден!
Активен
Miele
Сватбар
Публикации: 219

Fatina

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: август 07, 2014, 09:23:42 »

svekarva, дам кумовете ги запознахме когато ги канихме. Беше много готина и приятна среща. Оказа се, обаче, че те много са се харесали и започнаха да излизат заедно и накрая се взеха danceg И така сега имаме двойка кумове и е много готино. Откато са заедно илизаме всяка седмица, или те ни идват на гости. Някаква традиция ни стана още преди сватбата хахаха.Много са сладки, а аз съм много щастлива, защото кумата ми все не попадаше на мъж, а и кума не му вървеше много и сега е супер, много си отиват, а той много я глези. Не мога да им се нарадвам.
Относно запознаването на родителите, при нас беше само запознанство. Всъщност мечи вече ме поиска от мама и тате. Беше точно деня след като ми поиска ръката, беше ми забранено на да казвам на наще, а вечерта им бяхме на гости. Мечи беше взел по два литра бяло и червено вино  и кутия бонбони Линд за мама, че не пие, а умира за сладко. Аз си бях свалила пръстена, та да не заподозрат нещо, че мама е супер наблюдателна. Та влизаме ние, аз си сядам, а сърцето ми ще изскочи, мечи се здрависва с тати и казва: "Ние днес идваме с повод. Дошъл съм да искам дъщеря ви за жена!" И мама и тате бяха шах. Тате му каза да седнат да поговорят, ама нямаше много говорене, тате каза, че ме дава и най-важното е да се обичаме и уважаваме и така. Беше много мило... Съжалявам за отклонението... Та видяхме се с родителите и бяхме запазили маса в "Халбите" тъй като всички, без мама, са почитатели на хубавата бира. Говорихме си и се смяхме цяла вечер. Беше много забавно, е имаше няколко минути в които беше неловко, точно в началото но е нормално де. Накрая вече на никой не му се тръгваше, но аз бях на работа на другия ден, както и на мечи баща му, та трябваше да се разотиваме. И тогава свекър ми (още не мога да свикна с това обръщение  pardon ) покани нашите да рождения му ден септемрви. Та тога ще се виждаме пак. Не сме говори за сватбата, ама е и много рано де, има време и до това ще се стигне. Говорихме си повече на някакви общи теми, но въпреки всичко беше много весело и готино.

ПП: Съжалявам, за големия роман, ама нещо се отплеснах Girl_hide
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #65 -: август 07, 2014, 09:37:06 »

Добро утро smile Добрах се и аз до темата Girl_hide

Miele, хубав ти е романът, а пък и виж покрай вас как двама души са намерили щастието си.

Нашите кумуве също не се познаваха преди сватбата, кумата е най-добрата ми приятелка, която на сватбата такава реч извади, че разплака всички, а кумът е братът на мъжа ми, та ги запознахме преди сватбата smile Те си имат половинки, но пък за сметка на това сега си се търсят, ако някой има нужда от помощ и т.н. Родителите запознахме малко преди сватбата pardon

Искам само да пожелая по-бързо възстановяване на пандата, а на всички останали - приятен ден give_rose
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #66 -: август 07, 2014, 10:32:22 »

Миеле и мен ме трогна с разказа ти. Аз не бях се замисляла за тези неща, нашите се познаваха предварително със семейството на мъжът ми, нямах годеж и пръстен, не са ме и искали, само където Тон беше планувал да ми иска ръката пред нашите в ресторанта, ама Изабел се разкисили и се наложи да си тръгнат по бързата процедура към вкъщи, ама Тон си ми предложи де онази вечер, ама на половина. Специално на сватбата го написах на дъска предложението му за брак и се снимахме за спомен, има го и в сватбеният ни албум, много ми е смешно като го видя.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #67 -: август 07, 2014, 10:35:00 »

Miele, много ти е хубав романът, с удоволствие го четох. Ей така се обяснява, с подробности, да знаем всичко....Може пак да те попитаме след време същото /аз поне имам този навик/, ама то защото забравяме, не че не помним funnytooth
Ама не вярвам да има други кумове, които се запознават на самата сватба, пък и кумата да не познава младоженеца yahoo, както се случи на сватбата на сина. Хехе, просто беше шеметна работа. На всичко отгоре аз кръстих кума ден след сватбата и ден преди венчавката. Приятелката на кума не успя да кацне в София и присъства само на венчавката. Приятелят на кумата пък отлетя веднага след сватбата, а тя самата не беше кръстена и за венчавката имаше друга кума. Хехе, ама втората кума пък не можа да си намери кръщелното и в последния момент се намери тяхна приятелка, която по някаква случайност имаше свидетелство за църковен брак и в крайна сметка  отметнахме и това тайнство Wink. Основната кума и кумът по вина или по незнаене на ДЖ изтанцуваха един танц на метър разстояние един от друг и като са на два континента, не поддържат връзка изобщо. Мисля,че и с половинките си се разделиха, поне няма още никой женен.
Активен
Miele
Сватбар
Публикации: 219

Fatina

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: август 07, 2014, 10:43:32 »

Радвам се, че разказът ми ви е харесал smile
Свекърва, много странно и в същото време интересно и весело се е получило на сватбата. Харесвам такива нестандартни решения Bravo
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #69 -: август 07, 2014, 10:59:22 »

хей и от мен! Пак ме мързи! снощи не можах да спа въобще ставах в 3 да се разсхождам, а не е пълнолуние  crazy са едвам гледам.

Миеле супер е минало вашето запознанство на родителите! Нашето беше толкова странно. Майка ми и баща ми не спряха да говорят а свекърите седяха като застреляни. Майка ми беше приготвила толкова много ядене, даже и печен див заек, но свекса реши че преди сватбата ще е на диета и не опита нищо, и естесвено майка ми се обиди. Свекъра който по принцип устата не можеш да му затвориш, беше малко болен и беше много притесен. Та на нашите не им остана от тях хубаво впечатление, а пък свекърите още се жалват колко са се изложили  girl_impossible

За кумовете внимавайте много! Щом са млади гаджета е малко рисково. Но примерно на последната сватба дето ходихме кумовете бяха бивши гаджета но пък се държаха много мило, бяха там с половинките си, но си изтанцуваха двамата един танц.

Свекърва то от сватбата на твоя син такава хубава комедия може да излезне, напиши един сценарий ахаха

Alleksia добре заварила те тук отново smile
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #70 -: август 07, 2014, 11:09:05 »

Свекърва то от сватбата на твоя син такава хубава комедия може да излезне, напиши един сценарий ахаха

със сигурност ще задмине "Голяма дебела Гръцка сватба" или нещо подобно беше.
Свеки има уникално чувство за хумор, обичаме те Свеки  LOVING продължавай в този дух
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #71 -: август 07, 2014, 11:11:39 »

Много се чудех дали да напиша това, за да не ви разстройвам и да не разваля приятното настроение от темата за запознанството, ама ми е на сърце и ми е болно така като чета, че реших да го споделя. Баща ми почина преди 3 години след неуспешната борба с рака. На погребението му забраних изрично да идват родителите на Митко, защото те не се познаваха. Но те ме "изненадаха" и дойдоха да ме подкрепят..... и така се запознаха с майка ми.  cray
Но пък сега се разбират много добре, харесват се.
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #72 -: август 07, 2014, 11:45:56 »

Наденце не ни разтройваш. Много съжлявам за баща ти! За съжаление животът на никой не е песен и ни се е налагало на много от нас да минаваме през такива моменти. Хубаво е че са дошли и са ви подкрепили и че се харесват!
« Последна редакция: август 07, 2014, 12:01:23 от mariola85 » Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 720

твоя аз съм..

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: август 07, 2014, 11:56:07 »

много ми харесва чат темата..
аз не знам какво да кажа за родителите ми и тези на милото..
С баща му той не си говори. Аз го познавам  и изглежда мил човек,но като разбрах какви глупости и гадости е правил няма как да не застана на страната на милото.
Той не иска да контактува с баща си,а аз не му противореча,защото той си знае най-добре според мен.
Майката на милото пък е много добра и разбрана жена. Баща ми познава родителите на Славчо,но пък изобщо няма интерес да се разбира с тях. Все още е против брака ни и дори вчера ми заяви,че според него ми е било по-добре да съм си сама - без мъж.  crazy За какво ми бил брака и такива глупости.
Той има много остаряло виждане за нещата,а и му влияе неуспешния брак  с майка ми. Те са се развели,когато съм била на две годинки и са имали много труден и проблемен брак. Имало е изневери,караници,побой. Като в турски сериал може би..
Аз  и Славчо нямаме нищо общо с баща ми и майка ми и нашата връзка и нашия брак няма нищо общо с техния.
А колкото за връзката между неговите и моите родители - никога няма да има такава.
Първо защото и неговите родители и моите са разведени и майка му не понася баща му,а пък моята майка и баща ми също не се понасят. Не могат да бъдат заедно в едно помещение и не могат да дишат един и същ въздух. Няма начин да ги съберем на едно място, Ние дори не искаме защото би било истинска катастрофа. На сватбата майка и баща ми дори не се поздравиха. Но какво пък- аз съм свикнала вече.

Единственият свестен родител е майката на милото. Само тя ни подкрепя напълно и ни е помагала много пъти. Но пък сватбата си я направихме сами. Нямах никаква подкрепа нито от майка ми,нито от баща ми.
А пък баща на милото дори не знае,че единият му син е женен вече и не е бил на сватбата,защото просто не присъства вече в живота на Славчо.
Като си чета разказа и имам чувството,че е от сценарий на турски сериал наистина,но това е реалността.  funnytooth crazy
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #74 -: август 07, 2014, 12:09:25 »

nadelina88 много мило че го сподели с нас.
Според мен са постъпили подобаващо и с уважение, въпреки че не са се познавали. Много мило че са отишли да те подкрепят, това означава че държат на теб
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: