Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 26, 2025, 22:13:08
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема Юли 2014 :sunshine:
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
16
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема Юли 2014 :sunshine: (Прочетена 75222 пъти)
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Месечна тема Юли 2014 :sunshine:
«
Отговор #105 -:
юли 15, 2014, 11:39:42 »
Хаха, от Пиринска Македония са, от най- южните части около Петрич.
Изречението е така "Додо, вие на море ке одите?" Те са завършили гимназия в Петрич, а после учиха в Благоевград. Когато говорят с други хора, нямат акцент. Но ние сме си наши, пък и съпругът веднага превключва на чужд език
. На мен ми е смешно, като ги слушам, те пък ми се смеят, като се опитам да говоря меко като тях.
Активен
Alichka
«
Отговор #106 -:
юли 15, 2014, 11:40:55 »
Свекърва, хубаво сте си изкарали - личи си
Кажи само за "дода" и "бебо", че за първи път чувам такива обръщения. Предполагам са от македонския край - нали в "Мера според мера" говореха с различните интонации. Обожавам темата за роднинските връзки! Това за мен си е национално богатство и ми е интересно по различните краища как се наричат.
В тази връзка не смея още да се похваля, ама тихичко ще кажа - чакам второ братовчедче. Не знаем момиче или момче, но е много желано и чакано. Ще се получи така, че племенницата (Мария) ще е по-голяма и съвсем ще се разминат поколенията. Надявам се октомври на сватбата на първия ми братовчед да видя едно хубаво коремче
Ние кърменето го оправихме лесно - прескочих едното хранене, а за следващите нямаше вече проблем. Ще разказвам в бебешорската тема, че съвсем я занемарих.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #107 -:
юли 15, 2014, 11:41:17 »
Неделина, страхотни новини! Така годишнината ще ви е още по-сладка!
Свекърва, тия обръщения от какво са- от някакъв вид роднина ли идват /като стринка, учинайка и не знам си какво още/?
Маролка, ти каза че гледаш апартаментче за морето, нали? А там на вън ли ще се храните или как? Защото и аз мислех за този вариант, но ако си вземем студио ще трябва аз да се погрижа за прехранването, а искам 3 дни някой да ми готви, а аз само да отида да си хапна
. Чух, че там на вън ако се храниш били високи цените, така ли е не знам
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #108 -:
юли 15, 2014, 11:41:53 »
И аз съм от Петрич, де... Правилно си се разпознах.
Дода = Како
Бебо = Бате
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #109 -:
юли 15, 2014, 11:52:14 »
Еее то и при нас си е дода и бате, ама това бебо от къде?
, и при нас разликата е голяма помежду братовчедите.Имам един на 50 години, сестра му май е на 52, дъщеря и има детенце демек аз баба му се падам
nadelina88
аз нещо недоразбрах годеж ли има при вас или бебче?
Ратче
навън ще се храним да. Не е толкова скъпо, горе долу като по софийските ресторанти. Гиросите са много вкусни за през деня и са по 1.50/2 евро. Така че не се притеснявай за храненето. А и какви вкусни лакомадас има по плажа, мммм
Чакай че забравих да ти кажа. Аз си направих резервация в букинг ей сега за всеки случай, не иска кредитна карта или предплащане, така че поразгледай
«
Последна редакция: юли 15, 2014, 11:55:15 от mariola85
»
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #110 -:
юли 15, 2014, 12:01:26 »
mariola85
, няма нищо! Просто оправихме апартамент, в който да живеем само двамата и когато спахме за първи път там преди 2 седмици, емоциите на моя любим му дойдоха в повече и искаше да имаме бебе, в смисъл почувства, че е готов. Но иначе не съм сгодена още, нито бебеправим.
ratatui
, цените навън и аз съм чувала, че са високи, даже не познавам нито един човек отишал на почивка в Гърция на хотел, всички ходят в къщи за гости.
Alichka
, желая ви всичко да е наред с братовчедчето!!! Само хубави емоции и усмивки да ви носи!
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #111 -:
юли 15, 2014, 12:41:49 »
nadelina88
, това е много сериозна стъпка за един мъж, да каже, че вече е готов. Ще си мине всичко по реда, две крачки сте направили, най-важните - жилище и сте самостоятелни.
За дода и бебо ми се струва, че се казват само на роднини и когато разликата във възрастта е голяма. В нашия случай е редно на първи братовчед да казва по име или батко, ама съпругът ми хич не е за батко, направо си е чичо
. Иначе се наричат с како и бате идва месеца да им е разликата. Хаха, има го и другото недоразумение: мъжът ми казва батко на пръв братовчед, а на жена му - како, макар да е по- малка от него самия с 4 години. Компромисен вариант в случая е пак "дода", според мен, но не можело. Сложна им е системата
.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #112 -:
юли 15, 2014, 13:24:28 »
Мариолка, аз от 2 дена гледам в букинг и на мама съм поставила задача за гледа /тя е по-запозната от доста тур оператори, а и са ходили в тази част на море доста/.
Свекърва, много сложно с тия роднини при вас!
Аз така преядох с диня, че ще се пръсна направо!
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #113 -:
юли 15, 2014, 13:47:56 »
Лелелел разбихте ме с дода и бебо...
Ама какво се учудвам, той и моя мечи така прихваща като си отидем на Кулата, там всичките му роднини говорят така и той почва като тях. И като му кажа нещо примерно "съгласен ли си с еди какво си" и той само се обръща и вика "Е арно де ее"
Напикавам се от смях.
Но и в моя край ги има забавни "Въй дьеля кък си са огьелпил" - Милото гледаше като ударен с тежък чук по главата като му го изстреля това един дядо от мойто село
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #114 -:
юли 15, 2014, 13:54:35 »
Цитат на: milenkata в юли 15, 2014, 13:47:56
"Е арно де ее"
Класика в жанра!!! Даже и с интонацията си го представих!!!
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #115 -:
юли 15, 2014, 14:02:51 »
Да то това е че няма как да обясня интонацията - тя е култовото..
или като ми каже леля му "Шо праиш мари"
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #116 -:
юли 15, 2014, 14:04:45 »
При нас е същото хаха
Дек си мъри па ти па?
Я ме дек ме тера
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #117 -:
юли 15, 2014, 14:15:53 »
Аз ще се намеся ни в клин, ни в ръкав, но да ви светна, че може да минавате през extrabux.com, когато правите резервация в booking.com - така ще получавате 3% кешбек. Пише, че се получава едва след като престоят е приключил. А освен това, при регистрация, екстрабъкс ви дават 5$, като станат поне 10, може да ги изтеглите към акаунт в Пейпал. Но има някакъв период (2 месеца, ако не се лъжа), който трябва да изтече, преди да могат да се изтеглят.
milenkata, много гадно е това с работата - но ти ще си прецениш най-добре как да постъпиш. Наистина, имаш време да си потърсиш друга, ако искаш.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #118 -:
юли 15, 2014, 14:23:33 »
Ах, menyanthe, ако го бях прочела преди 15мин... Няма значение, вече си имаме резервация
Намерих ни хотел и на ол инклузив и има къде да се разходим, абе изглежда че е това което исках! Като отидем ще видим!
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #119 -:
юли 15, 2014, 14:54:43 »
Я, разкажи!
Въпреки че аз вече направих резервация за Албания за тази година, де.
А това за букинг.ком и кешбека, го разбрах съвсем наскоро - и мен ме хвана малко яд, че не съм знаела по-рано.
Ама нищо, де. Няма нито да забогатеем, нито да обеднеем от това, в крайна сметка.
Аз в събота (не знам дали ви казах) скачах с бънджи. Най-хубавото от всичко е, че се запознах с нови хора, с които май ще завържем някакви приятелства. Самият скок не ми хареса особено - видя ми се малко тъпо. В пъти по-готино ми беше 4G-то в Гърция (това е в един увеселителен парк на 11км от Солун - струва си да се отиде, ако имате време за това, отварят след 17.00 часа, обаче).
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...