Всичко за кумовете 8-ма част
kamelia_1326:
Здравейте момичета,най после и ние получихме положителен отговор.първия път попитахме едно семеиство което се пада комашини,но мойто мило не им е кум,само неговите родители,но казаха нестава,втория път попитахме едно приятелско семейство а те ни отвърнаха,,вече бяхме кумуве,пък и сестра ми подготвя сватба,,ние нали им казахме че ще си купим всичко,само да приемат но те не,,сега попитахме едно друго семейство и те казаха да,не съм вярвала, че ще е толкова трудно,но важното е че приеха иначе щяхме да се откажем!
Svetla_24:
И ние сме така, много зор с тези кумуве :'(
Имаме 4 приятелски двойки и семейства, които са ни много близки. Първите не могат защото момичето ще е бременна на сватбата в осмия месец и няма да може.
Вторите бяха кумове миналата година и сега си купиха жилище и го оправяту, не искат да се натоврават с още разходи, въпреки че им казахме, че ще си набавим всичко.
Третите не могат, защото на момчето майка му почина миналата година и няма как сега кумове.
Последните - момичето беше бременна и направи спонтанен аборт наскоро и ни е страх да ги питаме, още се възстановяват психически и не искаме да ги занимаваме.
И така още нямаме кумове, ще питаме сестрата на милото и приятеля й.
Miele:
Охххх много неприятно така с кумовете. Вярно че си е задължаващо ( малко или много ) но пък е нещо много хубаво и носи само положителни емоции.
Svetla_24, задължително ли искате да са двойка или семейство? Ние например решихме, че искаме моята най-добра приятелка и най-добрия приятел на мечо. А и да ти кажа, да си имате на ум, ако са двойка ( неженени ) има някаква вероятност да се разделят и после да е мн гадно като се събирате и виждате или пък съвсем да не можете да се съберете 4мата. Мен това ми беше една от причините да не избера нито една приятелска двойка, ние сме първите в компанията които ще се женят, а другата причина беше, че исках най-добрата ми приятелка да ми е кума. Иначе моят съвет е да не питате другата ви приятелска двойка, които са загубили бебчето, защото това си е голям шок и най-вероятно няма да им е до такива събития. Стискам палци да намерите вашите кумове.
milenkata:
Aз пък мисля че последните може и добре да им дойде, ще бъде разсейване да впрегнат мислите си в нещо друго и да се оттърсят от мъката... но трябва да им го кажетет по подходящ начин.
Иначе относно двойки, семейства и тн... в началото с мойто мечи подходихме като Miele и избрахме най близките си по отделно приятели, точно защото в днешни времена и женени и двойки и тн. се разделят, но пък писах по - горе какво се получи... така че гаранции няма за нищо *INLOVE*
Пожелавам ти успех с намирането, да наистина си е разход да си кум/кума така че донякъде е разбираемо да срещате отказ, но пък от друга страна, за мен това е голяма чест и би ми било много гадно да откажа. Все пак винаги се намира начин за спестяване на пари ако има желание, пък и вече самите младоженци си поемат повечето разходи... не е както кумовете на нашите са им подарили първия автомобил в живота хахах
Svetla_24:
Благодаря ви много за подкрепата!
Да, и ние така почнахме да мислим за самостоятелни приятели, които не са обвързани. Бях на една сватба с кумове най-добри приятели, които не са двойка и същевременно си имаха гаджета и в ресторанта бяха разделени с приятелите си няма как и ми се стори малко неприятно, не знам....
Да, ако са двойка и после се разделят ще е неприятно, ох... много мислене.. =]
Навигация
[0] Списък на темите