Всичко за кумовете 8-ма част

<< < (10/84) > >>

milenkata:
Мацкииии - имам въпрос...
А зи преди съм питала ама да питам пак -  само за църквата ли е проблем ако на нашите кумове после ние сме им кумове? Смисал за гражданско няма проблем доколкото знам, обаче чувам много противоречиви мнение.

В църквата имали регистър , и следят
В църквата нямало регистър и нямало как да проследят
Грешно е заради божите закони (кумовете стават роднини и попринцип не трябва да се женят)
Кумовете могат да се оженят, но не може ние да им кумуваме на тях
.............

Хиляда варианти съм чувала вече... Аз мисля че един вид си е грях за самия теб в очите на църквата (ако си достатъчно вярващ), но иначе няма кой да те спре...

:angry: оххх тотално се обърках *crazy*

Sunshine87:
На сватбата на сестра ми първо разрешиха аз с приятеля ми да сме кумове ( по принцип е забранено- роднини сме). Станаха едни техни приятели, които миналата година се ожениха ( нали и това е уж забранено). Познавам и случай, на който и двете двойки са си кумове една на друга, май вече никой не гледа кой какъв е , а щом се жениш имаш пари, съответно плащаш....

Вече толкова мнения има по въпроса, че не е истина.

milenkata:
Значи в крайна сметка аз го разбирам така - ако самия ти си набожен и си държиш на тези неща - не го правиш и се съобразяваш, ако си вярващ , но не толкова богобоязлив - реално няма законова причина която да те спре........

Desislava:
milenkata най-добре питай в църквата, защото въпроса е много спорен, ние имахме подобна ситуация, моят приятел е бил кум на бъдещите ни кумове, когато запазвахме дата за църквата диретно попитах и ни казаха, че за тях не е проблем, важното за ритуала е виното и хляба (като символи), разказа ми, че кумството се е зародило на много по-късен етап и обикновено се избирала по-възрастна двойка, която да дава съвети на младото семейство, сега нещата са много по-различни и можем да изберем когото искаме...Но има църкви, в които не е "позволено", така че тръгни от там. :)

milenkata:
Яснооо с питане до Цариград - благодаря момичета

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница