Всичко за кумовете 8-ма част
Marri:
Цитат на: crazynelly в април 30, 2014, 23:17:20
В ресторанта ли се подаравя подаръка за кумовете? :[ :[
Нашите кумове са от Варна, ние живеем във Велико Търново и сватбата беше във Велико Търново. Кумовете пристигнаха в деня преди сватбата, вечерта прекарахме заедно. Преди да излезем, те дойдоха до вкъщи(бяхме ги настанили в близък хотел) за около 40 минути и тогава си разменихме подаръците, беше много вълнуваш момент. Техният подарък беше доста голяма картина, не беше удобно да я мислят и нея как ще стигне до ресторанта на другия ден, а в същото време веднага закачихме картина вкъщи и наистина това за нас беше най-подходящия момент за размяната на подаръци.
mariola85:
crazynelly според традициите се подарява или преди сватбата или след сватбата, но не и на самият ден. Тук съм ходила на сватби на които се подаряваше на самата сватба, но беше доста скучно понеже се обяснаваха дълго време за подаръците и се губи част от настроението. ние го подарихме след сватбата, извикахме ги на гости 1 ден след сватбата и си разменихме подаръците. Това е обаче според македонските традиции ;)
Vivi20:
Според българските традиции, подаръците се дават в деня на сватбата, но зависи от подаръка, ако е нещо голямо, може да няма как. ;) Нашите подаръците от кумовете ги получихме в деня, аз на кумата подаръка го дадох по-рано, защото бяха бижута и тя си ги сложи на сватбата, така че както ви е удобно и се разберете, но по принцип е на деня. ;)
crazynelly:
Благодаря ви много за отговорите! Май ще е най-добре да реша след като взема порадъците. :[ Просто не бях сигурна дали традицията е да се подарява на деня и за това попитах. :)
Miele:
Момичета, стискайте ми палци. Днес ще се видим с най-добрата ми приятелка и най-добрия приятел на мойто момче и ще ги поканим за кумове. Стискайте палци да се съгласят. Знам че ми е адски рано да ги питам, но ми трябва кумата, за да почнем обикаляне из ресторантите, че мойто мече е мн зает и няма как с него. Оххх, дано всичко мине добре и довечера да се похваля с кумове.
Навигация
[0] Списък на темите