Сватбени фотографи - 5-та част
djdimi:
Цитат на: lyubenov в февруари 25, 2016, 00:36:38
...в днешно време е пълно с портфолиа и сайтове, за това и простото гледане на портфолио не е много меродавно. В морето от сайтове, хората питат тук за конкретно мнение.
Така е, дори за човек с изградени естетически и културни разбирани е трудно да се ориентира в морето от сайтове, дори може да бъде заблуден до известна степен. Коментирали сме го тук във форума още преди 3-4 години, просто потребителите не четат толкова назад в темите, затова препоръчах да се разглежда цялостно портфолио, цели сватби, цялостен завършен продукт.
alexandrova_90:
vikit000, конкретният посочен от Вас фотограф е изложил в портфолиото си основно снимки от фотосесии.. Т.е режисирани.. Не виждам почти репортажни кадри, които са не по-малко важни и стойностни.. Само от изложените снимки, аз не бих се хвърлила да го запазвам.. Разгледайте цели сватби или поне избрани снимки, от целия ден на дадено тържество... :\
Gehenna:
Една колежка от университета беше с тях ( разгледах снимките и ги видях :) ) и се сетих как имаха една снимка, където 90% от нея беше някаква папрат и те се виждаха в ъгълчето, докато подписват и още една пак по време на церемонията, където фокусирана беше камерата на оператора.
Може да е било търсен ефект, но на мен не ми хареса. Ама май те са доволни. Аз и от тяхната фотосесия не бях очарована (беше ми еднотипна, все едно виждам едно и също нещо на 20 ралични снимки), но това е мое мнение, не тяхно, аз просто търся друго :)
addicted_to_u:
Аз също когато провеждах подбора на фотографи първо им гледах портфолиото,после исках оферти и сравних качеството с това за колко часа колко се плаща,защото има такива с еднакви цени за различни часове снимане за мен това също е важно. :)
После се насочих към 2ма професионалисти и исках да видя цели сватби заснети. При едната среща първо не си паснахме със самите хора-работеха в екип ,не се получи химия помежду ни, колкото и смешно да звучи,иначе правеха хубави снимки. Определено им се различаваха стиловете на снимане,а те не ни казаха кой от двамата кое е снимал и не можеха да гарантират кой от двамата ще се появи в деня,а за мен това е важно. Когато не ги избрахме ме впечатли,че ни попитаха какъв е проблемът,за да могат да се развият и да посрещат нуждите на клиентите си и аз им отговорих абсолютно честно какво ни е спряло. *THUMBS*
Втората среща беше по една снимка в любимо наше място на двойка младоженци,която беше публикувана на страницата на мястото във фейсбук.Просто много ни хареса идеята,защото друг не видяхме да е снимал там и се изкефихме, после разгледахме и други снимки на фотографа и видяхме,че има виц и различен поглед във всяка една снимка,снимано е на места,които са различни от масовите, нещо,което определено ние търсим. Бъдещият ми съпруг,който се занимава с изкуство хареса цветовете и композицията и така решихме да рискуваме. На срещата се видяхме с ведър,енергичен и изпълнен с идеи човек.Точно такъв,на чийто обектив ще се усмихна във важния ден. Надявам се,че ще останем доволни,но това мога да го кажа със сигурност след самия ден. Нашият сватбен фотограф се казва Георги Казаков. :)
denidimitrova:
При нас снима ето този фотограф http://profilestudio.net/bg/wedding/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%B5%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2
Много съм доволна, разгледайте снимките. От самата фирма ни предложиха и други, с които работят, но мисля, че това беше най-добрия избор. :bravo:
Навигация
[0] Списък на темите